Wat verdient een schoonheidsspecialiste?

Wat verdient een schoonheidsspecialiste aan salaris

Veel vrouwen willen weten wat een schoonheidsspecialiste verdient. En dat is ook niet gek, want de prijzen kunnen aardig in de papieren lopen. Ook is het niet prettig om bij de schoonheidsspecialiste op tafel te liggen, want de behandelingen kunnen behoorlijk pijnlijk zijn. Niet voor niets is het spreekwoord; “Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden”. 

Laatste sprak ik met iemand die dit beroep uitoefent en ze vertelde dat ze veel vrouwen als klant heeft tussen de 40 en 70 jaar. Deze komen eens in de paar weken langs om een behandeling te ondergaan. Toen ik haar vroeg naar de werkzaamheden begon ze te stralen en ze vertelde van alles over de dagelijkse dingen die ze doet.

Dat heeft mij doen inspireren om eens uit te zoeken wat dit beroep precies inhoudt en wat je er mee kunt verdienen. Ik geef antwoord op vragen die bij me naar boven kwamen en deze vind je hieronder. Heb je zelf nog vragen, aarzel dan niet om ze in de comment section te stellen.

Wat doet een schoonheidsspecialiste?

Als schoonheidsspecialiste behandel je voornamelijk vrouwen aan het gezicht en andere delen van het lichaam als armen, benen en bovenlichaam. Je voert zowel cosmetische als ontspannende behandelingen uit.

Afhankelijk van de wensen van de klant, kun je het lichaam van je klant:

  • verzorgen
  • wassen
  • behandelen
  • masseren
  • make-up aanbrengen
  • wimpers verwijderen of aanbrengen
  • nagels verzorgen
  • etc.

Je bespreekt eerste de wensen met de klant, alvorens je een behandelplan opstelt. Deze wordt door de klant goedgekeurd en de behandeling kan beginnen.

Wat verdient een schoonheidsspecialiste aan salaris?

Een startende schoonheidsspecialist ontvangt een salaris van zo’n 1.500 euro per maand. Wanneer je meer ervaring op doet, kan het salaris stijgen naar 2.000 euro per maand.

De meeste schoonheidsspecialisten zijn zelfstandigen en ontvangen een inkomen naar gelang het aantal klanten dat ze hebben. Een zelfstandige die 30 declarabele uren heeft kan al een boven modaal inkomen per maand verdienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *