Wat is het Helpende salaris?

helpende salaris

Het salaris van een helpende is niet enorm hoog, maar het is een heel belangrijk en voldoening gevend beroep. Als ‘helpende’ werk je in de zorg. Zoals de naam al aangeeft, help je de cliënten/patiënten in een verpleeghuis, verzorgingstehuis of instelling voor thuishulp. De functie wordt dan ook vaak Helpende Niveau 2 of Helpende Zorg genoemd.

Daarnaast zijn er ook specialisaties, zoals Helpende Thuiszorg of Helpende Welzijn. De werkzaamheden van de helpende bestaan, afhankelijk van de functie, uit helpen met de persoonlijke verzorging en/of de huishouding. Om helpende te worden moet je minstens de basisberoepsopleiding Helpende Zorg en Welzijn volgen, dit is een mbo-opleiding op niveau 2.

Salaris helpende

Het salaris van een helpende is gemiddeld €2.088,- bruto per maand. Als je net begint met werken zal dat bedrag eerder rond de €1.575,- liggen, vooral ook omdat de beginnende helpende vaak nog jong is. Met enkele jaren ervaring en met een leeftijd van 23+, kom je al snel uit op € 2.600,-. Ook is er verschil in de hoogte van het salaris bij de specialisaties. Zo is het startsalaris van een helpende thuiszorg hoger, maar het maximale salaris lager dan een helpende die in een verpleeghuis werkt.

Tijdens de opleiding Helpende ontvang je overigens vaak ook al een klein inkomen, als je de beroepsbegeleidende leerweg volgt. Het salaris van een Helpende valt onder de CAO Welzijn of CAO VVT (Verpleeg-, Verzorgingstehuizen en Thuiszorg).

De secundaire voorwaarden bij het arbeidscontract van een helpende omvatten een eindejaarsuitkering, een vakantietoeslag, pensioenregeling en een onregelmatigheidstoeslag.

Uitgaande van het hierboven genoemde gemiddelde, kunnen we de volgende tabel opstellen:

  • Inkomen per jaar: € 25.056,-
  • Inkomen per maand: € 2.088,-
  • Inkomen per uur: € 12,05

Helpende opleiding

Om helpende te worden, volg je de mbo-opleiding (niveau 2) ‘Helpende Zorg en Welzijn’. Meestal is dat een Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) waarbij je werkt en leert tegelijkertijd. Bij deze helpende opleiding ga je 4 dagen werken en 1 dag naar school. Het voordeel van de BBL variant is dat je na het behalen van de je diploma vaak bij je werkgever kunt blijven werken. Veel onderwijsinstellingen bieden ook de mogelijkheid van een BOL variant (Beroeps Opleidende Leerweg), dan ga je naar school en moet je stage lopen.

Helpende vacatures

Het vinden van een baan is meestal niet moeilijk. Helpende vacatures zijn er veel, omdat er nog steeds een tekort is in de zorg. Door aanvullende cursussen te volgen, kun je je specialiseren. Het is een goede manier om hogerop te komen en meer te gaan verdienen. Bovendien zorg je er op deze manier ook voor dat je komt te werken in de specialisatie van jouw voorkeur, zoals thuiszorg of als helpende welzijn.

Review Helpende salaris

Chris

Inkomen
Sec. arbeidsvoorwaarden
Arbeidsperspectief

Samenvattend

Als Helpende heb je een modaal salaris en zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden prima. De opleiding is praktisch en je kunt snel aan de slag. De werkgelegenheid is prima want er zijn veel mensen nodig in de zorg.

3.2

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Een Helpende heeft een prima inkomen, maar vindt je dit nog niet voldoende? Ben jij het ook beu om 40 uur per week te werken en het gevoel te hebben dat je wordt geleefd? Het zou toch makkelijker moeten zijn om geld te kunnen verdienen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het salaris en inkomen van andere beroepen in de bouw, ICT of de finance branche:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *