Wat verdient een Audicien?

wat verdient een audicien aan salaris

Misschien vraag je jezelf wel af wat een audicien verdient. Ik ook, maar ik wist eerst niet wat dit beroep inhoudt. Ik had wel een vermoeden, maar deze werd pas bevestigd toen ik iemand sprak die vertelde dat ze audicien was.

Toen ik haar vroeg wat het beroep inhoudt, vertelde ze me ronduit over haar werkzaamheden. Ze vond het fijn dat ze mensen weer het gevoel kan geven dat ze erbij horen en deze mensen zijn haar vaak erg dankbaar. Ze heeft als zelfstandige een vaste klantenkring die met de komst van de babyboomers alleen maar groter is geworden.

Wat doet een audicien?

Een audicien zorgt ervoor dat mensen die slechthorend zijn, een hoortoestel of passend hulpmiddel krijgen om weer beter te kunnen horen. Ze krijgen vaak van een KNO arts het advies voor de configuratie van het hoortoestel en deze worden dan op maat voor de klant gemaakt.

Naast het goed aanmeten van het hoortoestel, moet de audicien ook goede kennis hebben van de technische specificaties en kleine reparaties kunnen uitvoeren. Zo is de audicien eigenlijk de to-go-to specialist met betrekking tot alles wat meer beter horen te maken heeft.

Wat verdient een audicien aan salaris?

Een startende audicien heeft een startsalaris van ongeveer 1.600 euro per maand. Naarmate je meer ervaring opdoet en vervolgopleidingen volgt, kun je in salarisschaal omhoog gaan. Een medior verdient ongeveer 2.100 euro per maand en iemand met veel ervaring ontvangt een salaris van 2.500 euro per maand.

Net als een opticien, kan ook een audicien zelfstandig een eigen winkel hebben. De netto inkomsten per maand liggen dan vaak wat hoger, maar dit geldt ook voor de risico’s die men loopt.

Hoe wordt ik audicien?

Om dit beroep te kunnen uitoefenen dien je de opleiding tot ‘Audicien’ te volgen. Dit is een MBO niveau 4 opleiding en duurt ongeveer 3 jaar. Wanneer je afgestudeerd bent, kun je aan de slag bij bedrijf als ‘Beter Horen’ of ‘Hans Anders’. 

Wanneer je wat meer ervaring hebt opgedaan en je veel tevreden klanten hebt, kun je er voor kiezen om voor jezelf te beginnen. Wanneer de zaken goed lopen, kun je hier een prima salaris aan overhouden.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als Audicien heb je een prima salaris, maar je hebt wel een lange opleiding en ervaring nodig om zover te komen. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen in de zorg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *