Wat verdient een Kinderarts?

Wil je weten wat een kinderarts verdient? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres. Je bent namelijk niet de enige die het vraagt en we hebben meerdere verzoeken binnen gehad om te onderzoeken wat het vak als kinderarts nu inhoudt. 

Toevallig sprak ik laatst op de voetbalclub een kinderarts en daar raakte ik mee aan de praat. Hij vertelde alles over zijn beroep en over de voldoening die hij haalt om een kind beter te maken. Zijn verhaal was inspirerend en het lijkt me schitterend om zoveel voldoening uit je werk te kunnen halen. 

Dat heeft mij doen inspireren om een artikel te schrijven over dit beroep. Ik geef antwoord op vragen die bij me naar boven kwamen en wil je vragen om aanvullende gegevens of vragen in de comment section onderaan dit artikel te stellen.

Wat doet een kinderarts?

Een kinderarts is een normale arts die enkel en alleen met kinderen werkt. Hij voert onderzoeken uit en wint informatie in bij ouders en verzorgers. Ook houdt hij of zij in de gaten of het kind zich gezond ontwikkeld door de jaren heen.

Wanneer een kind (fysieke) problemen heeft, stelt de kinderarts voor om naar een specialist te gaan. Zoals een logopedist of een fysiotherapeut. Het voert zelf geen specialistische behandelingen of chirurgische ingrepen uit. 

Wat verdient een kinderarts?

Wanneer je begint als kinderarts ontvang je een salaris van ongeveer 5.000 euro per maand. Dit bedrag kan naarmate je meer ervaring hebt oplopen naar 10.000 euro per maand. Naast het salaris, ontvang je ook 8% vakantietoeslag en heb je vaak recht op een eindejaarsuitkering. 

Hoe wordt je kinderarts?

Om kinderarts te worden moet je de opleiding tot geneeskundige (WO niveau) afronden. Na deze 6 jaar op de universiteit, kun je een specialisatie tot kindergeneeskunde volgen. Na deze studie ben je kinderarts en loop je in de laatste jaren vaak mij bij een zorginstelling. Daarnaast dien je jezelf te registreren als BIG Beroepen Individuele Gezondheid en in het Nederlandse register staan.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als kinderarts heb je een prima salaris, maar je hebt wel een lange opleiding nodig om zover te komen. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen in de zorg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *