Wat verdient een Orthopedagoog?

Mensen vragen zich af wat een orthopedagoog verdient. Het is namelijk een niet-alledaags beroep en velen vragen zich zelfs af wat het beroep inhoud. 

Een vriendin van me is orthopedagoog en werkzaam bij de jeugdzorg bureau in Eindhoven. Ook ik, wist niet goed wat het beroep inhield en ben dat bij haar gaan navragen. Ze was erg enthousiast dat er mensen waren die interesse hadden in haar beroep, want vaak haken mensen alleen al af bij het horen van het woord. 

Dat verbaasde me en ze vertelde dat mensen het vaak in de war halen met een orthodontist. “Ze denken allemaal dat ik werkzaam ben bij de tandarts, haha wat een bullshit”. Toen vertelde ze me wat ze allemaal deed en ik kreeg steeds meer bewondering voor het werk dat ze doet. Dat heeft mij doen inspireren om eens goed uit te zoeken wat dit beroep inhoudt. Hieronder beantwoord ik de meest gestelde vragen die bij mij naar boven kwamen en die anderen zoeken op het internet.

Wat is een orthopedagoog?

Een orthopedagoog is een opvoedkundige die zich richt op kinderen in probleemsituaties, advies geeft over voeding en daar zelf onderzoek naar doet. Het gaat daarbij om mensen tussen de 0 en 21 jaar. Ze helpt deze kinderen en adolescenten met gedrags-, leer-, ontwikkelings- en stoornis problemen. 

Deze persoons dient goed naar het kind te luisteren en kan in een aantal sessies een behandelplan opstellen. Zo kan het kind geholpen worden met de problemen die het heeft. Daarnaast worden ouders, verzorgers en hulpinstanties betrokken bij het proces om het kind zo goed mogelijk te kunnen begeleiden. 

https://youtu.be/O8rTODFYB4c

Wat verdient een orthopedagoog?

Het salaris van een orthopedagoog ligt tussen de 2.600 en 5.700 euro per maand. Deze zijn afhankelijk van de praktijk waar je in werkt (of een eigen praktijk hebt) en de CAO waar je in terecht komt. 

Welke opleiding moet ik volgen?

Voor dit beroep heb je de universitaire opleiding Pedagogische wetenschappen nodig. Deze studie duurt 4 jaar en je kunt je dan verdiepen op dit beroep.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als orthopedagoog heb je echt een prima salaris, maar je hebt wel een lange opleiding nodig om zover te komen. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen in de zorg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *