Wat verdient een Kraamverzorgster?

Laatst kregen we de vraag wat een kraamverzorgster verdient. En dat is ook niet zo gek, want er zijn veel meer mensen die willen weten wat het salaris van een kraamverzorgster is. 

Laatst sprak ik met een kennis en die vertelde dat ze de switch had gemaakt naar kraamverzorgende. Ze vertelde me alles over de werkzaamheden die ze doet en wat er allemaal bij komt kijken. In welke situaties ze terecht komt en welke positieve geluiden ze krijgt van jonge ouders. 

Toen ik haar vroeg naar de arbeidsomstandigheden vertelde ze dat het erg zwaar was maar veel voldoening geeft. Ook het salaris was vergeleken met haar vorige werk als krantenbezorgster flink verbeterd. 

Dat heeft mij doen inspireren om het een en het ander uit te gaan zoeken omtrent dit beroep en ik geef je antwoord op vragen die als eerste bij ons opkwamen. 

Wat is een kraamverzorgster?

Een kraamverzorgster is een assistent van de verloskundige en helpt bij de bevalling van een baby. Daarnaast draagt ze voor moeder en kind gedurende eerste paar dagen na de bevalling. Ze helpen kersverse ouders met het verschonen verschonen van de baby, de nodig medische controles en zorgt gedeeltelijk voor het huishouden. 

Wat verdient een kraamverzorgster aan salaris en inkomen?

Het startsalaris van een kraamverzorgster licht rond de 1.400 euro bruto per maand. Je komt hierbij net van school en je leert jezelf wegwijs in dit vakgebied. Naarmate je meer ervaring krijgt, ga je al snel naar een salaris van 1.900 bruto per maand. 

Een ervaren kraamverzorgster heeft een gemiddeld maandsalaris van 2.400 euro per maand. 

ErvaringsniveauMaandsalaris
Junior kraamverzorgster€ 1.400,00
Medior kraamverzorgster€ 1.900,00
Senior kraamverzorgster€ 2.400,00

Secundaire arbeidsvoorwaarden kraamverzorgster

Als kraamverzorgster krijg je uiteraard een pensioenopbouw en kom je aanmerking voor bereikbaarheidstoeslagen en onregelmatigheidstoeslag. Het kan voorkomen dat je ‘s nachts aanwezig moet zijn en zelfs bij je cliënten moet blijven slapen. 

Review inkomen Kraamverzorgster

Chris

Inkomen
Sec. arbeidsvoorwaarden
Arbeidsperspectief

Samenvattend

Als kraamverzorgster heb je een zware baan en moet je veel zorg dragen voor jonge ouders. Dat is niet altijd makkelijk omdat sommigen zich geen raad weten met de hulp die je hen biedt. Het salaris is redelijk, maar valt tegen als je ziet hoeveel fysieke arbeid je moet leveren bij dit beroep.

3.7

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Veel kraamverzorgsters vinden dat ze te weinig betaald krijgen. Terwijl de kennis die ze hebben van onschatbare waarde kan zijn. Je kunt iets met die kennis doen, namelijk anderen helpen die deze vragen stellen via het internet. Als jij met jouw website het beste antwoord kunt geven en ze bijvoorbeeld adviseert om een bepaald product te kopen, dan kun je daar een commissie voor krijgen. Dit heet Affiliate Marketing.

Jacko kan je hier alles over vertellen. Hij leert je hoe je stap-voor-stap deze mensen kunt helpen, zonder dat je daarvoor technische kennis van websites nodig hebt. Verschillende mensen uit de medische wereld hebben hierdoor een extra inkomen kunnen realiseren. Dit kun jij ook! Je hoeft alleen maar even de cursus te bekijken, maar dat moet je natuurlijk zelf weten…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen in de zorg: