Wat verdient een apothekersassistente?

wat verdient een apothekersassistente aan salaris

Veel mensen vragen zich af wat een apothekersassistente verdient. En dat is ook niet zo verwonderlijk want velen vinden het prettig om goed geholpen te worden bij de apotheek. Het is fijn om de juiste medicijnen en advies te krijgen.

Het is een verantwoordelijke baan. Wat doet een apothekersassistente nu precies? En hoeveel verdient een apothekersassistente? We delen graag onze bevindingen in dit artikel.              

Wat doet een apothekersassistente?

Een apothekersassistente werkt onder toezicht van de huisarts of de apotheker. De assistent ondersteunt de apotheek. Het kan gebeuren aan de balie, het afhandelen van recepten en ook de uitgifte van de medicijnen en het adviseren van patiënten. Daarnaast geeft de apothekersassistente ook advies (mondeling en schriftelijk) over de medicijnen. Denk hierbij aan de werking van de medicijnen, de werking, de bijwerkingen en ook hoe het genomen moet worden.

Een apothekersassistent moet inspelen op de vragen van de cliënten en ook hier een duidelijk antwoord op geven. De geneesmiddelen worden vaak in de apotheek gemaakt. Sommige apothekersassistenten helpen hierbij en werken dan op basis van aanwijzingen van de apotheker.

De apothekersassistente werkt samen met de apotheker en de andere assistenten. De assistente kan in een openbare apotheek werken, een ziekenhuisapotheek of een gezondheidscentrum.

Wat verdient een apothekersassistente aan salaris en inkomen?

Het inkomen van een apothekersassistente ligt tussen de 1500 euro en de 2600 euro bruto per maand. Het kan zelfs nog wat hoger zijn als er specifieke scholing is gevolgd. Het kan dan 2800 euro per maand zijn. Het salaris is vastgelegd in een CAO van een apothekersassistente.Daarnaast zijn er nog de vergoedingen voor overwerk en ook voor nachtdiensten.

De vergoedingen kunnen tot 75 procent van het normale uurloon zijn. Het startsalaris is niet uitzonderlijk hoog. Wel zijn er voldoende mogelijkheden om te groeien in het salaris. Tevens zijn er nog de extra vergoedingen voor overwerk en nachtdiensten.

Competenties en vaardigheden van een apothekersassistente

Een apothekersassistente moet analytisch onderlegd zijn, klantgericht werken en ook goed kunnen luisteren. Daarnaast moet een apothekersassistente oog hebben voor details. Het goed organiseren van de taken is ook een belangrijke competentie van een apothekersassistente. Het omgaan met klanten is belangrijk.

Opleidingen voor apothekersassistente

Om apothekersassistente te worden moet je de MBO opleiding apothekersassistent volgen. Het is een opleiding van drie jaar op niveau vier. Het is daarna mogelijk om een vervolgopleiding te doen voor HBO Farmakunde, Management in Farmaceutische sector, HBO Farmaceutisch Consulent. Er zijn ook korte cursussen en trainingen om apothekersassistente te worden.

Vacatures apothekersassistente

Er zijn volop kansen om als apothekersassistente aan het werk te gaan. Het is natuurlijk prettig wanneer je de opleiding volgt om te weten dat er voldoende banen zijn. Het startsalaris zal misschien wat lager zijn dan je hoopt.

Het is echter mogelijk om door te groeien en om zo een hoger salaris te krijgen. De vacatures om als apothekersassistente aan het werk te gaan kun je op verschillende vacaturewebsites weer vinden. Het is prettig om hiermee te starten en om zo een mooie baan te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *