Wat is het Salaris in de Jeugdzorg?

Salaris Jeugdzorg

Het salaris bij jeugdzorg kan nogal uiteenlopen, aangezien er bij jeugdhulpverlening verschillende functies bestaan waarvoor een mbo- óf een hbo opleiding is vereist. Als jeugdzorgwerker is het belangrijk dat je beseft dat jouw werk het leven van iemand kan veranderen. Je draagt zorg voor een passende en snelle hulpverlening aan kinderen en jongeren.

Daarvoor onderzoek je de situatie en beoordeel je welke hulp nodig is. Je maakt daarbij zoveel mogelijk gebruik van het sociale netwerk en mogelijkheden van ouders en kind zelf, maar als het nodig is worden er derden ingeschakeld. In het geval dat de hulpverlening op vrijwillige basis niet voldoende resultaat oplevert, kan de jeugdzorg overgaan op gedwongen maatregelen.

Salaris Jeugdzorg

Het gemiddelde salaris bij jeugdzorg is zo’n € 3.070,- bruto per maand bij een 40-urige werkweek. Het startsalaris is niet zo hoog; € 1.690,-. Maar dit loopt snel op naarmate de leeftijd en het opleidingsniveau hoger is en de werkervaring groter wordt; tot zelfs € 3.816,-.

Zoals gezegd zijn er veel verschillende functies. Denk bijvoorbeeld aan ambulant hulpverlener, gezinsvoogd/jeugdbeschermer, jeugd reclasseerder en woonbegeleider. Er zijn vier functieniveaus jeugdzorgwerker: A, B, C en D. Met een hbo-bachelor diploma kan je aan het werk binnen niveau A, B en C, met een diploma op mbo-niveau val je onder de categorie jeugdzorgwerker D.

  • Ambulant hulpverlener: draagt zorg voor een snelle, effectieve hulpverlening in de thuissituatie. Salarisindicatie per maand € 2.435,-, uurloon € 14,05
  • Gezinsvoogd/jeugdbeschermer: begeleidt kind en ouders wanneer een kind onder toezicht is geplaatst. Salarisindicatie per maand: € 3.051,-, uurloon € 17,60.
  • Jeugd reclasseerde: helpt jongeren die in aanraking zijn gekomen met politie en justitie, met als doel dat de jongere zelfstandig en zonder nieuwe incidenten kan leven. Salarisindicatie per maand: € 3.051,-, uurloon € 17,60.
  • Woonbegeleider jeugd (niv. D): helpt mensen bij het verkrijgen en behouden van een zelfstandig bestaan. Dit gebeurt in de leefomgeving van de jongere en omvat ook ondersteuning bij dagelijkse handelingen, zoals koken en schoonmaken. Salarisindicatie per maand: € 2.440,-, uurloon € 14,08.

Overzicht beroepsgroepen:

  • Ambulant jeugdhulpverlener: maandsalaris € 2.435,-, per uur € 14,05.
  • Gezinsvoogd: maandsalaris € 3.051,-, per uur € 17,60.
  • Jeugdreclassering: maandsalaris € 3.051, per uur € 17,60.
  • Woonbegeleider: maandsalaris € 2.440,-, per uur € 14,08.

Secundaire Arbeidsvoorwaarden Jeugdzorg

De secundaire arbeidsvoorwaarden binnen de jeugdzorg omvatten een vakantietoeslag van 8%, een onregelmatigheidstoeslag en toeslagen voor bereikbaarheidsdiensten. De loonschalen en alle voorwaarden zijn vastgelegd in een eigen CAO. Dat is de Cao Jeugdzorg, afgesloten door FNV Zorg & Welzijn, CNV Zorg & Welzijn, FBZ en Jeugdzorg Nederland.

Vacatures Jeugdzorg

Zoals je hebt gezien zijn er diverse functies binnen de jeugdzorg met steeds een eigen takenpakket. Het is uiteraard belangrijk dat je een vacature zoekt die past bij je opleidingsniveau en specialisatie.

Review salaris Jeugdzorg

Chris

Inkomen
Sec. arbeidsvoorwaarden
Arbeidsperspectief

Samenvattend

Het gemiddelde salaris in de jeugdzorg is goed. Je verdient zo’n 3.000 euro per maand en je hebt een dankbaar beroep om jonge kinderen te helpen. De Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn volgens de CAO. De werkgelegenheid is hoog, waardoor je snel na je opleiding aan de slag kunt gaan.

3.7

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Iemand in de jeugdzorg heeft een prima inkomen, maar vindt je dit nog niet voldoende? Ben jij het ook beu om 40 uur per week te werken en het gevoel te hebben dat je wordt geleefd? Het zou toch makkelijker moeten zijn om geld te kunnen verdienen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het salaris en inkomen van andere beroepen in de bouw, ICT of de finance branche:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *