103 Manieren om Snel Geld te Verdienen [2022]

snel geld verdienen en online bijverdienen

Ben je op zoek naar een manier om snel geld te verdienen? Wil je rijk worden of een passief inkomen genereren?

En het liefst nog iets met wat je leuk vindt?

Zorgen over geld is een veel voorkomend probleem. Mensen zijn bang dat ze niet meer rond kunnen komen en daardoor bijvoorbeeld uit huis worden uitgezet. En verder moeten leven op straat en met hoge schulden komen te zitten.

Daarom vind je in dit artikel een lijst met 103 verschillende bewezen(!) manieren om structureel, meer en passief geld te verdienen.

* In willekeurige volgorde weergeven

103 manieren om geld te verdienen
 [show]

Online geld verdienen via het internet

Als eerste gaan we kijken naar de manieren om online geld te verdienen. Je kunt dan denken aan het runnen van je eigen webshop, (affiliate) site of je laat jezelf als online marketeer inhuren.

Deze manier van geld verdienen heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen en naar verwachting wordt dit alleen maar groter. De recente Covid-19 crisis heeft laten zien dat we veel meer online kunnen zijn en heeft het thuiswerken zijn echte intrede gedaan.

Hierdoor wordt er bijvoorbeeld ook veel meer online spullen en accessoires besteld. En dat is de markt waar de kansen voor jouw liggen. Hier valt namelijk veel geld in de verdienen!


#1 Webshop

Het is tegenwoordig vrij eenvoudig om zelf je eigen webshop te beginnen. En het is een goede manier om een extra inkomen mee te verdienen.

In 2010 hebben wij onze eerste webshop geopend in gespecialiseerde wijnen. Deze hebben wij in 2015 voor een bedrag van bijna 25.000 euro verkocht aan een wijnmakerij.

Wanneer je echt doorzet en dit uitbreidt kun je hier zelfs ontzettend rijk mee worden!

geld verdienen met een webshop
Inkomenspotentieel:
Exeptioneel

Maandsalaris:
€100 – €150.000


#2 Dropshipping

Nog makkelijker is het om producten rechtstreeks vanuit de fabrikant te laten leveren bij de klant.

Je mag er je eigen logo op plakken, zelf de klantenservice en marketing doen, maar je hoeft de spullen niet in te kopen.

Dat gebeurd pas wanneer iemand een bestelling heeft geplaatst. Je hebt dus geen voorraad, geen ruimte nodig en je loopt geen risico. Echt ideaal en super schaalbaar!

Beginnen met dropshipping
Inkomenspotentieel:
Exeptioneel

Maandsalaris:
€100- €120.000


#3 Teksten schrijven

Wanneer je goed bent in teksten schrijven, kun je jezelf heel waardevol maken voor andere bedrijven.

Vaak zijn deze bedrijven op zoek naar mensen die teksten schrijven voor op de website, catalogus, brochures en andere dingen waar een tekst voor geschreven moet worden.

Wanneer je hier veel ervaring mee hebt, kun je jezelf laten inhuren door verschillende bedrijven. Het uurtarief voor een goede blogger is vaak meer dan 50 euro per uur.

rijk worden met teksten schrijven
Inkomenspotentieel:
Zeer goed

Maandsalaris:
€500- €15.000


#4 Bloggen

Een goede blogger kan natuurlijk ook voor zijn eigen site of webshop teksten schrijven.

Als jij er voor zorgt dat je website goed gevonden wordt in Google, kun je veel bezoekers verwelkomen.

Die bezoekers kun je bijvoorbeeld advertenties uit het Google netwerk (Adsense) laten zien. Hierdoor kun je iedere maand een behoorlijk bedrag opstrijken. In regel geldt: Hoe meer bezoekers, hoe hoger de ads inkomsten.

veel geld verdienen met bloggen
Inkomenspotentieel:
Royaal

Maandsalaris:
€100- €50.000


#5 Affiliate Marketing

Als we het hebben over schaalbaarheid is affiliate marketing het meest ideale dat je kunt hebben om geld te verdienen.

Je promoot op je website andermans producten of diensten en krijgt voor iedere verkoop (via jouw affiliate link) een commissie. Dit kan variëren van 2% tot wel 75%!

In iedere nichemarkt is er wel iets te promoten wat bezoekers daadwerkelijk helpt. Dit is in onze ogen de beste manier om een passief inkomen te genereren.

geld verdienen met affiliate marketing
Inkomenspotentieel:
Exeptioneel

Maandsalaris:
€100- €150.000


#6 Review producten of diensten

Een goede manier om geld te verdienen met affiliate marketing is het reviewen van producten en diensten.

Mensen die namelijk geïnteresseerd zijn in een product, willen voordat ze het kopen weten of anderen dit product ook zouden aanbevelen.

Als jij een artikel schrijft wat hen helpt te overtuigen om het product of dienst wel te kopen, kun jij ze via jouw affiliate link naar de verkooppagina sturen.

review producten online icm affiliate marketing
Inkomenspotentieel:
Zeer goed

Maandsalaris:
€100- €15.000


#7 Aanbevelingen schrijven voor bedrijven

Veel bedrijven varen wel bij goede aanbevelingen. Ondernemers krijgen vaak buikpijn van slechte reviews.

Daar kun jij ze bij helpen door een positieve (en oprechte) review te schrijven op Google / Trustpilot etc. Je kunt vertellen wat je goed vind en waar je nog ruimte ziet voor verbeteringen.

Je kunt bedrijven benaderen voor een positieve review in ruil voor geld, kortingsbonnen of spullen waar je veel waarde aan hecht.

aanbevelingen voor bedrijven
Inkomenspotentieel:
Ruim voldoende

Maandsalaris:
€100- €5.000


#8 Wordt vlogger

Veel jongeren dromen er van om een bekende vlogger te worden, zoals EnzoKnol of StukTV. Maar de realiteit is dat je enorm veel views moet hebben om een inkomen te verdienen.

De stelregel is dat je als vlogger per 1.000 views ongeveer €1,- verdient. De meeste mensen komen hier bij lange na niet aan.

Slechts 1% van alle vloggers in Nederland en België komt aan meer dan 1,5 miljoen views per maand. Heb jij het in je om een goede vlogger te worden?

geld verdienen als vlogger
Inkomenspotentieel:
Leuk voor erbij

Maandsalaris:
€10- €1.500


#9 Promotie video’s op YouTube

In het verlengde van reviews schrijven, kun je ook promotie of review video’s maken over producten. Je combineert dan het review gedeelte en affiliate marketing gedeelte in één video.

Je kunt daarbij het product, bedrijf of dienst promoten en de viewers aansporen om in de beschrijving op jouw unieke affiliate link te klikken.

Wanneer je dit bij meerdere video’s doet en deze goed optimaliseert, kun je hier een leuk inkomen mee verdienen.

promotiefilms op youtube maken
Inkomenspotentieel:
Ruim voldoende

Maandsalaris:
€100- €5.000


#10 Promoot cursussen en producten op Social Media

Net als op Youtube, kun je ook dingen promoten op Social Media. Facebook, Twitter, Instagram en Pinterest lenen zich daar uitstekende voor.

Een bijkomend voordeel is dat je mensen kunt targetten op interesse’s, hobbies en statussen. Zo kun je jouw perfecte doelgroep bereiken en de mensen die daar weer op lijken.

Een groot nadeel is, dat het vaak niet meer gratis kan en dat je verkeer moet inkopen. Als je dit kunt monetizen heb je hier een heel goed inkomen uit!

Inkomenspotentieel:
Goed

Maandsalaris:
€100- €10.000


#11 Social media voor bedrijven

Naast dat je de Social Media voor je eigen websites kunt beheren, zijn er ontzettend veel bedrijven die niet weten hoe ze Social Media in moeten zetten.

Jij kunt hier als slimme Social Media specialist handig op inspelen. Wat je namelijk doet voor jezelf, kun je ook voor anderen doen.

En daar wordt je weer goed voor betaald. Het handige is dat je dit volledig schaalbaar kunt maken. Je kunt zo in je eentje 5/6 bedrijven in je orderportefeuille hebben.

social media voor bedrijven
Inkomenspotentieel:
Zeer goed

Maandsalaris:
€250- €20.000


#12 Eigen bedrijf beginnen

Als je zo veel geld wilt verdienen, is het verstandig om een eigen bedrijf te beginnen. Hierdoor kunnen bedrijven facturen ontvangen en zijn ze sneller bereid om met je samen te werken.

Met je eigen bedrijf ben je een rechtspersoon en heb je ook een aantal voordelen als ondernemer. Zo kun je bijvoorbeeld van alle bedrijfskoten de BTW terugvorderen.

Wanneer je zo veel verdient dat je om komt in het werk, kun je de eerste werknemers aannemen. Uiteindelijk wordt je een manager van je eigen bedrijf en doe je er alles aan om het te laten groeien.

eigen bedrijf beginnen
Inkomenspotentieel:
Exceptioneel

Maandsalaris:
€100- €250.000


#13 Wordt een website bouwer

Als je zelf je website kunt maken, kun je dat ook voor andere bedrijven. Je moet natuurlijk wel een uitstekende kennis hebben van HTML of precies weten wie je in kunt schakelen om bepaalde wensen van klanten te vervullen.

Net als een auto kun je websites maken in verschillende prijsklassen. Je hebt websites van een paar honderd euro, maar ook websites van duizenden of tienduizenden euro’s.

Deze websites moeten ook allemaal onderhouden worden, waarvoor je een onderhoudscontract afsluiten. Zo kun je met één of twee websites per maand een aardig inkomen bij elkaar vergaren.

geld verdienen met websites maken
Inkomenspotentieel:
Goed

Maandsalaris:
€100- €10.000


#14 Help ondernemers met meer website bezoekers

Als online marketeer kun je jouw klanten helpen om meer bezoekers naar de website te halen. Daarmee zorg je er voor dat meer mensen met het bedrijf in aanraking komen.

Hierdoor krijgt het bedrijf meer klanten en ben jij waardevoller voor het bedrijf om ingehuurd te worden. Zo ontstaat er een win-win situatie en heb je een klant voor de lange termijn in handen.

Het uurtarief voor een starten is vanaf 35 euro per uur. Een medior zit op 75 euro per uur terwijl een senior op 125 euro per uur kan vragen.

Help ondernemers met meer website bezoekers
Inkomenspotentieel:
Goed

Maandsalaris:
€100- €10.000


#15 E-mail marketing voor bedrijven

De mensen die online veel geld verdienen met hun websites zeggen vaak “the money is in the list”. Dit betekent letterlijk dat je met e-mailmarketing heel veel geld kunt verdienen.

Bedrijven begrijpen dit ook en daarom kun jij als e-mail marketeer jezelf laten inhuren bij dit soort bedrijven. Als jij kunt laten zien dat je meer geld oplevert dan dat ze kwijt zijn aan je, ben je spekkoper! Dit zijn belangrijke assets voor bedrijven, dus vragen ze vaak of je in loondienst wil komen.

Pro tip: Dit kun je natuurlijk ook voor je eigen affiliate websites doen!

rijk worden met e-mail marketing voor bedrijven
Inkomenspotentieel:
Ruim voldoende

Maandsalaris:
€100- €5.000


#16 Maak salespages voor bedrijven

Een salespage klinkt als een vies woord, maar online marketeers en ondernemers zijn er dol op. Het is een pagina die helemaal bestemd is voor het verkopen van een product of dienst.

Wanneer 1 van de 100 mensen die op de pagina land een bestelling plaats, heb je een conversie van 1%. Maar wanneer jij er voor kunt zorgen dat er 2, 3 of zelfs 5 mensen een bestelling plaatsen. Heb je de conversie met 500% verbeterd! En dat met hetzelfde aantal mensen.

Salespages zijn daarom heel waardevol voor bedrijven en als jij ze goed kunt maken en blijven testen. Kun je hier een prima boterham mee verdienen.

geld verdienen met sales pages
Inkomenspotentieel:
Ruim voldoende

Maandsalaris:
€100- €4.000


#17 Wordt linkbuilder

Om hoog te komen in Google, ben je o.a. afhankelijk van backlinks naar je website. Ondernemers weten dit, maar dit is het moeilijkste gedeelte van SEO.

Als jij er voor kunt zorgen dat er meer links naar belangrijke pagina’s komen, scoort het bedrijf op relevante zoektermen hoger in Google.

Dit is super waardevol, omdat dit de gratis resultaten zijn in Google. Een klik naar de website kost ze dus helemaal niets. Hierdoor krijg je gratis (maar niet voor niets) klanten!

De bedragen die er in linkbuilding om gaan zijn enorm!

Inkomenspotentieel:
Goed

Maandsalaris:
€100- €10.000


#18 Handel in domeinnamen

Domeinnamen als hotel.com of kleding.nl zijn extreem veel geld waard. Er zijn domeinen die te koop staat voor meer dan een miljoen euro.

Wij hebben zelf een tijdje gehandeld in domeinnamen. We namen gratis domeinnamen over en verkochten deze voor een paar honderd euro.

Zo kun je jouw portfolio steeds verder opbouwen en interessante domeinnamen overnemen. Om ze daarna aan de juiste mensen weer te verkopen. En voilà, je hebt je eigen domeinnamen handel.

Inkomenspotentieel:
Goed

Maandsalaris:
€100- €10.000


Verdien geld met je hobby

Iedereen droomt er van om je hobby als werk te hebben. En wist je dat dit heel goed mogelijk is? Er zijn namelijk diverse beroepen en manieren om geld te verdienen met je hobby. Zelfs zo veel om je vaste baan er voor op te zeggen.

Hieronder vindt je verschillende manieren om een inkomen te vergaren met je hobby. Sommige mensen die dit hebben gedaan, zijn zelfs zo succesvol dat ze er stinkend rijk mee zijn geworden. Zeker iets om naar te kijken dus!


#19 Online games

Veel online gamers willen vaak hun gameplay streamen naar platformen als YouTube en Twitch, maar wist je dat je daar ook geld mee kunt verdienen?

Je kunt namelijk fans vergaren en deze kunnen tips en vergoedingen naar je overmaken. Het nadeel is dat je wel eerst een goede setup moet hebben en niet geheel onbelangrijk, een grote trouwe viewers.

Maar als je eenmaal zo ver bent, kun je met je hobby gamen een leuk zakcentje bijverdienen. En wat is er nou leuker dan gamen en geld verdienen tegelijk?

geld verdienen met gamen
Inkomenspotentieel:
Leuk voor erbij

Maandsalaris:
€50 – €750


#20 Professionele fotograaf

Er zijn veel hobby fotografen in Nederland en België. Maar er zijn genoeg fotografen die hier een fulltime inkomen uit kunnen halen.

Je kunt met verschillende partijen gaan samenwerken om bijvoorbeeld bruiloften, feesten en partijen te fotograferen. Of je verkoopt je foto’s aan de krant of andere nieuwsmedia.

Hierdoor ben je in staat om zo maar een zeer riant inkomen per maand bij elkaar te kunnen schieten.

rijk worden als fotograaf
Inkomenspotentieel:
Goed

Maandsalaris:
€5.000 – €10.000


#21 Geef inspirerende workshops

Ben jij ergens heel goed in, of heb je een bovengemiddelde kennis van één product of niche markt. Zoals schilderen, fotografie, koken of andere zaken?

Dan kun je andere mensen uitnodigen om een workshop bij jou te komen volgen. Je wordt er niet heel rijk van, maar dit is een leuke en eenvoudige manier om toch wat geld bij te verdienen met je passie of hobby.

Voor veel kunstenaars is dit een extra bron van inkomen waar ze in ieder geval de vaste lasten mee kunnen dekken.

geld verdienen met workshops
Inkomenspotentieel:
Gem. maandsalaris

Maandsalaris:
€250 – €2.800


#22 Wordt straatartiest

Ben jij creatief met graffiti of ben je een kei in het bespelen van een instrument? Dan is straatartiest zijn misschien wel iets voor jou.

Je kunt namelijk op verschillende plekken in grote dorpen en steden je aanmelden als straatartiest om een extra inkomen te genereren.

Zeker in de drukke dagen kunnen de verdiensten behoorlijk oplopen. Als single straatartiest kun je daarmee een paar honderd euro per maand mee bijverdienen.

Speel je in een band? Dan kunnen de opbrengsten nog veel hoger uitvallen!

verdien geld als straatartiest
Inkomenspotentieel:
Bijbaan

Maandsalaris:
€400 – €1.300


#23 Zet je eigen kledinglijn op

Vindt jij het leuk om kleding te matchen of zelf te ontwerpen? Dan kun je van je hobby ook je werk maken en een eigen kledinglijn beginnen.

Om jezelf te promoten kun je eerst contact opnemen met verschillende mode influencers en ze gratis een aantal kledingstukken te geven.

Wanneer ze deze stukken dragen en mensen vragen er naar, sturen ze de mensen door naar jou en voilà je hebt je eigen handel in kleding.

start je eigen kledinglijn
Inkomenspotentieel:
Goed

Maandsalaris:
€0 – €12.000


#24 Verkoop oude kleding

Hangt jouw kledingkast helemaal vol met kleren die je toch niet meer aantrekt? Verkoop ze dan! Je kunt hier namelijk prima geld mee verdienen.

Op bijvoorbeeld Vinted plaats je jouw kleding en kunnen geïnteresseerde kopers jouw kleding overnemen. Wanneer ze het kledingstuk accepteren, ontvang je het geld direct op je rekening of als tegoed op de app.

Je zult er niet veel geld mee verdienen, maar het is zeker een eerste stap om snel geld te verdienen.

verkoop je oude kleren
Inkomenspotentieel:
Leuk voor erbij

Maandsalaris:
€150 – €600


#25 Marktplaats

Heb jij nog een hoop spullen in huis die je niet meer gebruikt? Zet deze dan op marktplaats. Deze spullen zijn voor veel mensen waardevol en daar kun jij geld mee verdienen.

Wanneer je hier bedreven in bent, kun je op lokale rommelmarkten buitengewone pareltjes inslaan en deze weer op marktplaats verkopen.

Hierdoor krijg je een levendige marktplaats handel waar je per maand een leuk extra inkomen mee kunt genereren.

geld verdienen met marktplaats
Inkomenspotentieel:
Bijbaan salaris

Maandsalaris:
€150 – €1.500


#26 Verkoop je oude telefoon

Heb je nog een oude telefoon in je kamer liggen? Dan kun je deze verkopen bij verschillende aanbieders. Je krijgt daarvoor geld en deze telefoon wordt doorverkocht aan andere consumenten.

Je kunt er ook voor kiezen om je oude telefoon op marktplaats te plaatsen. Je kunt er dan mogelijk meer geld voor krijgen, maar bent wel gebonden aan sommige nadelen zoals het stevig onderhandelen en de financiële risico’s.

Als je dit leuk vindt, kun je ook bij vrienden en familieleden langs gaan om die telefoons te verkopen voor een commissie.

verkoop je oude telefoon voor geld
Inkomenspotentieel:
Korte termijn

Maandsalaris:
€0 – €150


#27 Verkoop oude boeken

Heb je veel oude boeken liggen? En weet je zeker dat je er niets meer mee doet? Verkoop ze dan! Het is niet de meest winstgevende manier om geld te verdienen, maar het is in ieder geval een goed startpunt.

Je zult per boek niet zo veel ontvangen, maar ieder beetje helpt. Bovendien kun je wanneer je hier bedrevener in bent geworden ook de boeken van andere mensen verkopen.

Je zou dan bijvoorbeeld op commissiebasis kunnen gaan werken. Een commissie van 25 – 50% is helemaal niet zo gek.

verdien geld met oude boeken verkopen
Inkomenspotentieel:
Korte termijn

Maandsalaris:
€50 – €150


#28 Schrijf je eigen boek / ebook

Veel rijke online marketeers hebben zelf eerst een e-book geschreven voordat ze mensen hun zelfgemaakte cursus aanboden.

Een E-book is namelijk de perfecte start voor het opzetten van je internet business. Maar je kunt er ook voor kiezen om je e-book te verkopen.

Je zult per boek niet zo veel ontvangen, maar ieder beetje helpt. Bovendien kun je wanneer je hier bedrevener in bent geworden ook de boeken van andere mensen verkopen.

Je zou dan bijvoorbeeld op commissiebasis kunnen gaan werken. Een commissie van 25 – 50% is helemaal niet zo gek.

verdien geld met e-books
Inkomenspotentieel:
Zeer goed

Maandsalaris:
€750 – €20.000


#29 Oude meubels opknappen / verkopen

Heb je thuis nog oude meubelen staan en ben je zo bekwaam om deze op te knappen? Dan heb je een potentieel verdienmodel in handen. Je kunt hiermee een prima inkomen mee generen.

Je knapt de oude meubelen op en zet deze te koop op verschillende plekken. Op marktplaats, maar ook op Facebook en andere websites waar je tweedehands meubelen kunt kopen.

Uiteindelijk kun je dit opschalen en ook oude meubelen opkopen om deze later met winst weer te verkopen.

meubels opknappen en geld verdienen
Inkomenspotentieel:
Pot. maandsalaris

Maandsalaris:
€250 – €2.500


#30 Antiek verkopen

Een mooie toevoeging aan #29 is dat je verschillende markten en opkopers afgaat om antiek in te kopen. Je kunt deze restaureren en weer met winst verkopen.

Soms vindt je echte pareltjes en kun je flink wat geld verdienen op de spullen die je worden aangeboden. Je moet natuurlijk wel handig zijn en deze spullen kunnen restaureren.

Er zijn diverse gevallen bekend waar antiek verkopers tienduizenden euro’s verdienen met de verkoop van één meubelstuk of voorwerp.

verdien geld met antiek verkopen
Inkomenspotentieel:
Goed

Maandsalaris:
€0 – €10.000


#31 Ontwerp je eigen sieraden

Vindt je het leuk om je eigen sierraden te ontwerpen? Dan kun je ze ook gaan verkopen op Facebook of via Marktplaats.

Als je een paar klanten hebt, kun je aan hen ook weer vragen of ze jouw willen promoten. Uiteindelijk kun je zelf je eigen handel op gaan zetten in de sierraden.

Promoot zo veel mogelijk van je sierraden op social media en benader influencers of ze ook wat van jouw sierraden willen promoten. Wanneer je eenmaal beet hebt, staat niets je in de weg om hiermee verder te groeien.

geld verdienen met je eigen sierraden ontwerpen
Inkomenspotentieel:
Bijbaan

Maandsalaris:
€50 – €1.400


#32 Nagel / make up service

Ben je een kei in het doen van je nagels en make up? Dan kun je dit ook bij anderen gaan doen. Je hebt in feite je eigen nagel en make up service.

Zo kun je gaan werken aan je eigen klantenkring en geef je klanten bijvoorbeeld cadeaubonnen mee voor vrienden en familie.

Wanneer je een vaste klanten kring hebt, heb je in feite wederkerende inkomsten. Dit is leuk als parttime job. Wil je meer verdienen? Dan zal je ook extra personeel moeten gaan aannemen om te kunnen groeien.

inkomen nagel make up service
Inkomenspotentieel:
Bijbaan

Maandsalaris:
€150 – €1.200


#33 Weddingplanner / partyplanner

Vindt jij het leuk om feesten en partijen te organiseren? Dan is de job als weddingplanner / partyplanner echt iets voor jou!

Wat is er nou mooier dan iemand mooiste dag van zijn en/of haar leven te organiseren? Een verantwoordelijke baan, maar je krijgt er wel flink voor betaald.

Het is aan te raden om dit vak eerst op een ander te leren. Dat wil zeggen; ga eerst in loondienst bij iemand die dit werk doet. Om later hier zelf mee aan de slag te kunnen gaan.

geld verdienen als weddingplanner
Inkomenspotentieel:
Goed

Maandsalaris:
€3.000 – €10.000


#34 Organiseer BBQ’s bij mensen thuis

Veel mensen houden van barbecueën, maar hebben een hekel aan de voorbereidingen en de after math.

Hier kun jij handig op inspringen door de barbecue van mensen volledig te verzorgen. Jij zorgt voor de barbecue, het vlees, de groeten, het stokbrood en alle andere dingen die daarbij komen kijken.

Jij staat aan de grill en verzorgt de volledige avond voor de mensen. Je vraagt bijvoorbeeld 25 euro per volwassene en daardoor kun je wel tot 250 euro per dag verdienen bij een bbq van 10 mensen. Tel uit je winst!

verdien geld met barbecues geven
Inkomenspotentieel:
Ruim voldoende

Maandsalaris:
€150 – €2.500


#35 Rondleidingen geven

Weet jij alles over jouw stad, een gebouw of park? Dan kun je voor toeristen rondleidingen gaan geven.

Hiervoor moet je wel woonachtig zijn in een voor toeristen interessante omgeving. Bijvoorbeeld een grote stad of een natuurpark.

Voor een rondleiding van een uur kun je ongeveer 5 euro per persoon vragen. Als je gemiddeld 6 personen per rondleiding hebt, kun je dus in potentie 30 euro per uur verdienen!

geld verdienen met rondleidingen
Inkomenspotentieel:
Pot. maandsalaris

Maandsalaris:
€500 – €2.000


#36 Organiseer fietstochten

Heel actueel en leuk om te doen! Het organiseren van fietstochten. En je kunt er nog geld mee verdienen ook.

Zet een mooie fietsroute uit, spreek met lokale horeca af dat je een stoppunt voor ze in wilt plannen in de ruil voor een commissie. Je kunt bijvoorbeeld een fietstocht uit laten schrijven waar mensen een gratis kop koffie oid kunnen bemachtigen.

Je vraagt dan bijv. 7,50 per persoon en ze kunnen op locatie A een gratis kop koffie krijgen en op locatie B een lunch nuttigen. Vaak bestellen mensen meer dan dat ze krijgen. En zo hebben zowel jij als de horecaondernemer een win-win situatie.

organiseer fietstochten
Inkomenspotentieel:
Leuk voor erbij

Maandsalaris:
€50 – €500


#37 Onderhoud boten

Heb je verstand van boten en woon je dichtbij een jachthaven? Dan is boten onderhoud misschien wel wat voor jou.

Je kunt namelijk de sloepen en zeilschepen van booteigenaren gaan onderhouden. Wat te denken van het schoonmaken, reparaties uitvoeren of een likje verf geven?

Voor deze hand-en-spandiensten krijg je uiteraard een vergoeding. Als je zo een paar boten hebt, kun je in de wintermaanden een leuk extra inkomen verdienen.

verdien geld met boot onderhoud
Inkomenspotentieel:
Korte termijn

Maandsalaris:
€100 – €250


Geld verdienen in het bedrijfsleven

Wanneer je denkt aan geld verdienen, denk je automatisch aan een baan in het bedrijfsleven. En dat is ook niet zo gek, want de Nederlandse en Belgische economie draait grotendeels op de MKB sector.

Daarom is het zo belangrijk dat de banen binnen deze sector behouden blijven en voldoende mensen hier op inspringen. Hieronder vindt je verschillende manieren om geld te verdienen in de mkb sector.


#38 Wordt Uber chauffeur

Lijkt het je leuk om Uber chauffeur te worden? Dan kun je daar een leuke maandelijkse bijverdienste mee verdienen.

Er zijn zelf mensen die gestopt zijn met hun werk en full time taxi chauffeur bij Uber zijn geworden.

Om Uber chauffeur te worden moet je in Nederland wel je taxi pas en chauffeurskaart halen. Dat heeft wel wat voeten in de aarde. Wanneer je alle benodigde papieren binnen hebt, kun je starten als Uber chauffeur.

geld verdienen met uber
Inkomenspotentieel:
Pot. maandsalaris

Maandsalaris:
€250 – €2.500


#39 Ga werken voor Uber Eats

Uber Eats is een modern concept waarbij bezorgers zich kunnen aanmelden om eten te bezorgen. Dit doe je met je eigen fiets of scooter in je eigen tijd.

Of je dit nou een hele middag of even snel een uurtje doet, extra geld verdienen met Uber Eats is niet lastig en het tikt snel aan.

Bijkomend voordeel is dat je wekelijks betaald krijgt en je dus snel je verdiende geld op de rekening hebt staan. Daarnaast word je ook nog eens een meester in je eigen stad. Door bezorgwerk te doen leer je de stad waarin je bezorgt immers van alle kanten kennen.

bijbaan uber eats
Inkomenspotentieel:
Pot. maandsalaris

Maandsalaris:
€250 – €2.000


#40 Onderhandelen over salaris

Begin je net met een nieuwe baan of heb je reden om ontevreden te zijn met het salaris bij je huidige werkgever? Wees niet bang en onderhandel over je salaris!

Er is vaak meer ruimte dan je denkt. Het is zonde om uren te maken tegen een lager salaris dan je zou kunnen verdienen.

Het is verstandig om vooraf de onderhandelingen te kijken wat je zou moeten verdienen, bijvoorbeeld door collega’s hiernaar te vragen of door onderzoek te doen op het internet. Nooit geschoten, is altijd mis.

onderhandelen over salaris
Inkomenspotentieel:
Leuk voor erbij

Toename maandsalaris:
€150 – €750


#41 Veranderen van baan

Biedt je huidige baan niet een salaris waar je tevreden mee kan zijn, overweeg dan te veranderen van baan. Het salaris bij verschillende werkgevers kan namelijk erg verschillen.

Daarnaast is een nieuwe baan een nieuw avontuur waarbij je niet alleen wat meer kunt gaan verdienen, maar waarbij je ook extra ervaring opdoet voor je CV.

Dit kan bij een volgende werkgever weer een trigger zijn om jou een hoger salaris te bieden. Win-win!

meer geld verdienen met een andere baan
Inkomenspotentieel:
Bijbaan

Toename maandsalaris:
€250 – €1.500


#42 Virtual assistant

Een virtual assistant helpt mee in bedrijven vanuit huis. Zo hoeft het bedrijf geen onnodige kosten te maken. Door je eigen expertise in te zetten voor een dergelijk bedrijf kun je vrij gemakkelijk online geld verdienen.

Een virtual assistant ben je al vanaf een paar uur per week, dit is afhankelijk van het bedrijf waar je voor werkt.

Ook kun je voor een zakenman/vrouw een virtuele assistent zijn. Je helpt hem of haar met de dagelijkse routines en neemt werk uit handen. Dit is voor mensen met een druk bestaan een hele fijne oplossing.

virtual assistent
Inkomenspotentieel:
Ruim voldoende

Maandsalaris:
€1.500 – €5.000#43 Mensen helpen met belastingaangifte

Wanneer je de belastingaangifte op een slimme manier doet, kan het mensen veel geld schelen. Het is dan ook niet gek dat veel mensen veel geld overhebben voor wat hulp bij hun belastingaangifte.

Als je wat kennis hebt van belastingen is het aan te raden om hier gebruik van te maken en mensen te helpen bij hun aangifte.

Ook kun je van je kennis gebruik maken door bijvoorbeeld een website op te richten met informatie over de belastingaangifte, zo creëer je ook nog eens een passief inkomen.

mensen helpen met belastingaangifte
Inkomenspotentieel:
Bijbaan

Maandsalaris:
€50 – €1.400


#44 Hulp bij boekhouden

Een goede boekhouding kan verhelderend werken en het biedt inzichten voor het doen van de belastingaangifte. Niet iedereen is even handig in het doen van een goede boekhouding en er zijn dan ook veel mensen die hier hulp bij kunnen gebruiken.

Er is vraag naar hulp, dus maak daar gebruik van! Je kunt mensen op grote schaal helpen op het gebied van boekhouden, maar je kunt het bijvoorbeeld ook in de familiekring houden.

Dat laatste is sowieso het verstandigst om mee te beginnen. Wanneer dit goed gaat, kun je groter gaan denken.

hulp bij het boekhouden
Inkomenspotentieel:
Bijbaan

Maandsalaris:
€100 – €1.400


#45 Mystery shopper

Geld verdienen als mystery shopper is een stuk leuker dan je denkt. Als mystery shopper word je ingehuurd om te shoppen bij een bepaalde winkel. Vervolgens zet je uiteen hoe de ervaring was.

Het belang van mystery shoppers is groot, door de inzet van deze shoppers wordt de kwaliteit van een bedrijf namelijk gemeten. Het idee is dat je onaangekondigd aankomt, zodat de winkel zich niet heeft kunnen voorbereiden.

Hierdoor komen alle verbeterpunten naar boven waar een klant mee te maken krijgt. Dit is super waardevol voor een bedrijf.

mystery shoper
Inkomenspotentieel:
Leuk voor erbij

Maandsalaris:
€150 – €750


#46 Verhuis service

Verhuizen is een zware klus en het kost ook nog eens ontzettend veel tijd. Veel mensen die gaan verhuizen hebben dan ook belang bij een degelijke verhuis service. Start je eigen verhuis service en speel in op de vraag naar verhuizers!

Het leuke van een verhuis service is dat je lokaal kunt beginnen bij mensen in de buurt of bij mensen die je persoonlijk kent. Het werk is niet erg moeilijk en je kunt er zo snel wat mee bijverdienen.

Als je dit verder uitbouwt, heb je zo een groot bedrijf in handen. Je hebt een paar sterke medewerkers nodig en je kunt zo een aantal verhuizingen per week doen.

verhuis service snel extra geld verdienen
Inkomenspotentieel:
Goed

Maandsalaris:
€2.500 – €10.000


#47 Marketing advies aan bedrijven

In de huidige tijd is marketing belangrijker dan ooit, het is misschien nog wel belangrijker dan het product.

Als je verstand hebt van (online) marketing kan je hier goed gebruik van maken door advies te geven aan bedrijven.

Omdat een goede marketingstrategie een bedrijf veel geld kan opleveren, zal je goed betaald worden.

Snel geld verdienen door gebruik te maken van je expertise is altijd een goed idee!

rijk worden met marketing advies
Inkomenspotentieel:
Goed

Maandsalaris:
€5.000 – €12.000


#48 Verzorg lunch en catering

Dat mensen eten nodig hebben is een feit. Op dagelijkse basis zijn er veel mensen en bedrijven die lunch of catering bestellen. Bijvoorbeeld voor een lunchvergadering of voor een lezing.

De markt voor lunch en catering is vrij groot en je kunt hier dus goed gebruik van maken.

Wanneer het eten dat je langsbrengt smakelijk is, zal je binnen no-time een trouwe klantenkring opbouwen.

Uiteindelijk kun je deze business flink gaan opschalen omdat deze markt nog niet verzadigd is.

snel geld verdienen met lunch en catering
Inkomenspotentieel:
Pot. maandsalaris

Maandsalaris:
€300 – €3.000


#49 Helpen met behangen

Behang is weer helemaal hip. Het nadeel van behangen is echter dat het veel te veel tijd kost.

Het grote voordeel is wel dat het erg gemakkelijk is. Met een beetje inspanning kan iedereen het! Jij kan het dus ook.

Zonder jezelf failliet te investeren in dure gereedschappen kun je al snel aan de slag gaan tegen een vergoeding.

Zo maak je gebruik van het feit dat mensen behangen maar een rotklus vinden.

inkomen met behangen
Inkomenspotentieel:
Pot. maandsalaris

Maandsalaris:
€150 – €2.500


#50 Helpen met verven

Net als met behangen geldt voor verven dat het ontzettend veel tijd kan kosten, terwijl het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is.

Omdat men al snel het gevoel heeft dat het wel wat beters met zijn tijd kan doen, kan jij hier mooi op inspelen.

Een paar kwasten, rollers en een goede outfit en je kunt aan de slag! Kosten van de verf zijn voor de opdrachtgever.

Zo verdien je door middel van relatief simpele arbeid wat extra.

helpen met verven als schilder
Inkomenspotentieel:
Pot. maandsalaris

Maandsalaris:
€500 – €2.500


#51 Helpen als stukadoor

Over arbeidsintensief gesproken! Stuken kost ontzettend veel tijd, daarom is het laten stuken van een huis ook zo duur.

De vraag naar goed stucwerk is nog altijd erg groot, zowel voor binnenmuren als voor buitenmuren van bijvoorbeeld witte villa’s.

Door met de opdrachtgever af te spreken dat je bijvoorbeeld zorg draagt voor al het stucwerk in een (nieuwe) woning, kun je een mooie pakketprijs afspreken.

Hier kun je best wat geld aan overhouden. De vraag naar een betrouwbare stukadoor blijft altijd aanwezig.

baan als stukadoor
Inkomenspotentieel:
Pot. maandsalaris

Maandsalaris:
€750 – €2.500


#52 Doe marktonderzoek voor bedrijven

Een bedrijf dat een product of een dienst wil aanbieden zal altijd interesse hebben in de vraag of er ook daadwerkelijk een markt is voor het betreffende product of de betreffende dienst. De vraag naar kwalitatief marktonderzoek is dan ook groot.

Het leuke aan marktonderzoek: iedereen kan het! Of je nou al twintig jaar ervaring hebt binnen een markt, of dat je een student bent, het maakt weinig uit.

Bij marktonderzoek verzamel je informatie over de markt of over (potentiële) klanten. Je maakt in principe weinig tot geen kosten en de volledige vergoeding komt dan ook aan je toe.

marktonderzoek doen als bijbaan
Inkomenspotentieel:
Goed

Maandsalaris:
€2.500 – €10.00


#53 Telemarketing

Het concept waarbij men met zijn alleen in een grote ruimte zit om potentiële klanten op te bellen is verouderd aan het raken.

Tegenwoordig kan dit werk namelijk ook goed vanuit huis worden verricht.

Het enige wat je nodig hebt is een computer en een headset. Je probeert vanuit huis klanten te werven voor het bedrijf waarvoor je werkt.

Met telemarketing kan je doorgaans meer geld verdienen dan met andere thuiswerkzaamheden van hetzelfde niveau.

snel geld nodig? Telemarketing gaan doen!
Inkomenspotentieel:
Ruim voldoende

Maandsalaris:
€1.500 – €4.500


#54 Wordt een host

Het zijn van een host (of hostess) is best leuk. Als host verwelkom je gasten en zorg je dat ze zich direct thuis voelen.

Veel soorten bedrijven hebben belang bij een gezellige en slimme host die functioneert als een soort visitekaartje.

Denk bijvoorbeeld aan restaurants en bioscopen, maar ook aan bijvoorbeeld autozaken en sportclubs.

Het leuke aan het zijn van een host is dat je veel mensen leert kennen en je er een fijne vergoeding aan overhoudt.

Inkomenspotentieel:
Ruim voldoende

Maandsalaris:
€1.000 – €5.500


#55 Help mensen bij emigratie

Emigreren klinkt makkelijker dan het is. Wanneer iemand gaat emigreren dient er veel geregeld te worden.

Veel mensen vinden dit lastig en weten maar amper hoe ze moeten beginnen.

Door deze mensen te helpen met de procedure omtrent emigratie kan je wat bijverdienen.

Vanaf een bepaald moment zal je dusdanig bekend zijn met de procedure dat je mensen vrij snel aan de lopende band kunt helpen.

Mensen helpen bij emigratie naar het buitenland
Inkomenspotentieel:
Pot. maandsalaris

Maandsalaris:
€150 – €2.500


#56 Zet netwerk voor lokale ondernemers op

Elke ondernemer kent het grote belang van een netwerk. Sinds jaar en dag proberen ondernemers met elkaar in contact te komen om op deze manier toegevoegde waarde te zoeken voor hun onderneming.

Dat netwerken is echter niet altijd even makkelijk. Door een netwerk op te zetten voor lokale ondernemers (eventueel binnen een bepaalde sector), zorg je ervoor dat het netwerken voor deze ondernemers een stuk makkelijker gaat.

Aan een netwerk kun je veel geld verdienen door bijvoorbeeld lidmaatschapskosten te rekenen en/of door aanvullende diensten te bieden.

Inkomenspotentieel:
Royaal

Maandsalaris:
€500 – €50.000


#57 Geef stoelmassages

Een goede massage kan werken als een ware verademing. Het is dan ook niet gek dat veel (succesvolle) mensen waarde hechten aan een goede massage op zijn tijd.

Tegenwoordig huren bedrijven zelfs masseurs in om het welzijn van hun werknemers te bevorderen.

Veel mensen kampen namelijk met klachten die voortkomen uit bijvoorbeeld werken in een verkeerde houding. Dit vormt voor jou een leuke en originele manier om wat extra geld te verdienen.

geld verdienen met massages
Inkomenspotentieel:
Leuk voor erbij

Maandsalaris:
€50 – €600


#58 Wordt ontwerper voor bedrijven

Weet jij hoe je treffende (grafische) ontwerpen maakt of ben je bereid om dit te leren zodat je er op korte termijn al geld mee kunt verdienen?

(Grafisch) ontwerpen is een vaardigheid wat je jezelf eenmalig aanleert en waar je vervolgens oneindig van kunt profiteren.

In de huidige tijd wordt er immers veel aandacht besteed aan de presentatie van een bedrijf. Het komt niet alleen meer toe op de kwaliteit van het werk dat een bedrijf levert.

Speel hier op in door grafische werkzaamheden aan te bieden aan bedrijven. Voor een simpel logo kun je vaak al aardig wat verdienen.

geld verdienen met ontwerpen en designen
Inkomenspotentieel:
Goed

Maandsalaris:
€1.500 – €8.500


#59 Ethical hacker

Als ethische hacker probeer je de zwaktepunten van informatiesystemen van bedrijven te vinden.

Je probeert het systeem van een bedrijf te hacken. Wanneer dit lukt speel je deze informatie door naar het betreffende bedrijf.

Bedrijven hebben doorgaans veel geld over voor ethische hackers, omdat het hun simpelweg ook veel geld kan besparen.

Je kunt beter gehackt worden door een ethical hacker dan door iemand met kwade bedoelingen. Ethical hacking is een markt die sterk in opkomst is.

bijverdienen als ehtical hacker
Inkomenspotentieel:
Goed

Maandsalaris:
€5.000 – €11.500


#60 Concertkaarten doorverkopen

Voor de meeste concerten geldt dat er meer fans zijn die een kaartje willen dan dat er plaatsen beschikbaar zijn in een concerthal.

Mensen hebben dan ook veel geld over voor concertkaarten voor concerten die in eerste instantie uitverkocht waren.

Wanneer je probeert om voor een concert zoveel mogelijk kaartjes te bemachtigen, kun je deze voor (veel) meer geld verkopen wanneer het concert uitverkocht is.

De meeste concertaanbieders zijn hier niet zo blij mee, maar jij met het maandelijkse bedrag dat je kunt verdienen wel!

concertkaarten verkopen
Inkomenspotentieel:
Bijbaan

Maandsalaris:
€100 – €1.000


Rijk worden met beleggen

Als je eenmaal wat geld bij elkaar hebt gespaard, is het zonde om dit geld op de bank te laten verpieteren. Slimme beleggers zoals de familie Rothschild laten hun spaargeld en vermogen voor zich werken door het te beleggen en te investeren.

Waarschijnlijk heb je vanuit je ouders meegekregen dat het verstandig is om je spaargeld op de bank te laten staan. Dat is nog steeds waar, maar het kost je letterlijk geld om je spaargeld op de bank te houden. De rentes zijn niet meer zoals vroeger, waardoor je vaak meer geld kwijt bent aan bankkosten dan dat je aan rente verdient.

Daarom hieronder een aantal manieren om je geld op een verstandige manier te beleggen. Let op, dit is geen advies. Het heeft voor ons echter wel gewerkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.


#61 Aandelen van bedrijven

Vraag je een econoom wat je met je geld moet doen, dan zal hij je afraden om het op de bank te zetten.

Op de bank wordt je geld immers steeds minder waard. Een beter alternatief is de aandelenmarkt

Door het nieuws in de gaten te houden en je te verdiepen in verschillende beleggingsstrategieën, kan de aandelenmarkt rendabel uitpakken.

Koersen van aandelen staan nooit stil en je kunt er altijd je slag slaan.

aandelen van bedrijven om geld te verdienen
Inkomenspotentieel:
Exceptioneel

Maandsalaris:
€0 – €1.000.000


#62 Investeren in Cryptocurrecies

Crypto is upcoming! En daar kan jij gebruik van maken. Cryptomunten zijn een betrouwbare en versleutelde manier van betalen.

Door het verminderde vertrouwen in de grote banken na de kredietcrisis, is de vraag naar crypto toegenomen.

Door vroeg in te stappen in cryptomunten, kun je op termijn aanzienlijke winsten maken.

Kijk bijvoorbeeld naar de Bitcoin, die is exponentieel in waarde gestegen.

Inkomenspotentieel:
Uitmuntend

Maandsalaris:
€0 – €95.000


#63 Verhuren via AirBnB

Over hip gesproken, AirBnB is helemaal van deze tijd. De vraag naar leuke overnachtingsplekken is groot en daar kun jij van profiteren.

Heb je nog een kamertje of een ruimte over? Geef het een likje verf en zet er wat meubels in.

Vrij simpel zet je de ruimte als te huur online via AirBnB en het enige wat je nog hoeft te doen is cashen!

Door verschillende AirBnB’s op te zetten heb je binnen no-time een aanzienlijk passief inkomen.

airbnb passief geld verdienen
Inkomenspotentieel:
Pot. maandsalaris

Maandsalaris:
€250 – €2.500


#64 Verhuur je auto / motor

Waarom een voertuig kopen als je hem slechts van tijd tot tijd gebruikt? Zo denken veel huurders van voertuigen.

Wist je dat je auto 95% van de tijd stil staat. Niets te doen? Enorm zonde!

Door je voertuig – zoals een auto, motor of snappcar – te verhuren, kan je wat extra geld verdienen.

Het is gemakkelijk en snel te regelen. Het is dus zeker aantrekkelijk om je eens in te verdiepen.

verhuur je auto en verdien geld
Inkomenspotentieel:
Bijbaan

Maandsalaris:
€0 – €1.250


#65 Beleggen in goud / zilver

Beleggen te risicovol voor jou? Begrijpelijk, maar wat dacht je van goud en zilver?

Beleggers wereldwijd beleggen in goud en zilver als veilige haven.

Omdat goud en zilver als beleggingsproducten niet veel risico dragen, is het een ideale manier om vrij passief wat extra vermogen te vergaren.

Goud en zilver blijven namelijk altijd gewenst. De Dollar en de Euro zijn er op gebaseerd. Zeker het overwegen waard om eens te bekijken.

passief inkomen met goud en zilver
Inkomenspotentieel:
Bijbaan

Maandsalaris:
€0 – €25.000


#66 Start met beleggen (BUX, Plus500, eToro)

Feit: met beleggen kun je onbegrensd veel geld verdienen. Dit geldt helemaal in het geval dat je belegt met een hefboom.

Vertrouwen in Tesla? Binnen enkele minuten heb je zonder al te veel moeite je gewenste aantal aandelen Tesla in handen.

Beleggen is geen hogere wiskunde. Platformen als Bux, Plus500 en eToro maken het bijvoorbeeld erg gemakkelijk om te participeren in de aandelenmarkt.

Let wel: beleggen brengt risico’s met zich mee.

snel geld verdienen met bux, etoro en plus500
Inkomenspotentieel:
Royaal

Maandsalaris:
€0 – €50.000


Snel geld verdienen met thuiswerk of huishoudelijke hulp

Wil je snel geld verdienen? Dan zijn huishoudelijke taken opnemen misschien wel iets voor jou. Je kunt dit uiteraard bij je familie doen, maar ook bij verdere familie, vrienden en kennissen.

Maar niet alleen met huishoudelijke hulp kun je aan de slag, dat gaat ook met werk dat je vanuit huis kunt doen. Er zijn verschillende werkzaamheden die je vanuit huis kunt doen.

Vanzelfsprekend zal dit niet zo veel geld opleveren als andere werkzaamheden, maar het kan genoeg zijn om niet meer enkel van je salaris afhankelijk te zijn.


#67 Wordt oppas

Misschien wel één van de meest klassieke manieren om wat bij te verdienen. Oppaswerk is makkelijk en vaak ook nog eens leuk.

Het fijne aan oppaswerk is dat je eigenlijk gewoon je eigen ding kunt doen. Kinderen naar bed, laptop erbij en de avond is zo voorbij.

Je zou ondertussen ook aan je eigen affiliate websites kunnen werken. Ze ben je betaald met je toekomstige eigen websites bezig.

De vergoedingen zijn vaak erg redelijk, omdat ouders wat over hebben voor de geruststelling dat het goed gaat met hun kinderen.

geld verdienen als oppas
Inkomenspotentieel:
Korte termijn

Maandsalaris:
€100 – €300


#68 Ga helpen met schoonmaken

Schoonmaken is één van die klusjes die iedereen moet doen, maar waar praktisch niemand zin in heeft.

Het is dan ook niet gek dat mensen geld over hebben om het uit handen te geven.

Verdien wat bij door voor iemand anders schoon te maken. Schoonmaken hoeft helemaal niet vies te zijn.

Je kunt hier een prima bijverdienste mee verdienen. In je eentje kun je zo bij verschillende bedrijven aan de slag.

inkomen met schoonmaken
Inkomenspotentieel:
Bijbaan

Maandsalaris:
€250 – €1.500


#69 Boodschappen doen voor anderen

Ben je nog goed ter been? Zo ja, zie het als een gunst.

Veel ouderen of zieke mensen zijn niet goed te been en zij kunnen dan ook wat hulp gebruiken bij alledaagse dingen. Hetzelfde geldt voor mensen die heel druk zijn.

Je kunt wat geld bijverdienen door voor deze mensen even naar de supermarkt te gaan.

Simpelweg door hun boodschappenlijstje af te lopen. Simpel en snel verdiend!

boodschappen doen en geld verdienen
Inkomenspotentieel:
Korte termijn

Maandsalaris:
€0 – €100


#70 Honden uitlaten

Dierenliefhebber? Dan is dit ideaal voor jou. Ga op stap met wat honden tegen een kleine vergoeding.

Dit doe je voor mensen die geen tijd of zin hebben om hun hond uit te laten.

Niet alleen verdien je geld, je haalt ook direct een frisse neus, geniet van de natuur en van de honden.

Een leuke manier om bij te verdienen. Zeker als je dit iedere dag kunt doen.

honden uitlaten als bijbaan
Inkomenspotentieel:
Leuk voor erbij

Maandsalaris:
€100 – €500


#71 Heitje voor een karweitje

Het doen van klusjes tegen een kleine vergoeding.

Het kan bijvoorbeeld in een relatie tussen kind en ouder, maar het kan ook voor bijvoorbeeld mensen uit de buurt.

Het gaat om kleine klusjes tegen kleine vergoedingen.

Het leuke? Kleine vergoedingen tikken aan!

heitje voor een karweitje
Inkomenspotentieel:
Korte termijn

Maandsalaris:
€50 – €200


#72 Doe mee met spaarprogramma’s

Spaarprogramma’s kunnen vaak waardevoller zijn dan je denkt.

Het idee is simpel: door het kopen van producten of diensten van een bepaald bedrijf.

Spaar je punten om later dergelijke producten of diensten met korting – of zelfs gratis (!) – tegenmoet te krijgen.

Stop dus met ‘nee’ zeggen tegen spaarprogramma’s en maak er dankbaar gebruik van.

Het sparen gaat vaak erg snel.

geld verdienen met sparen
Inkomenspotentieel:
Korte termijn

Maandsalaris:
€0 – €250


#73 Hogedrukspuit reinigen

Ben je in het bezit van een hogedrukspuit? Dan heb je een ware troef in handen.

De mogelijkheden met een dergelijke hogedrukspuit zijn namelijk oeverloos.

Met een hogedrukspuit kun je een hele business starten.

Zo was je niet alleen auto’s, maar ook tegels en zonweringen.

Er zijn genoeg mensen die geen hogedrukspuit in bezit hebben, maak hier gebruik van!

Inkomenspotentieel:
Leuk voor erbij

Maandsalaris:
€50 – €500


#74 Ga tuinonderhoud doen

De tuin onderhouden is vaker een voornemen dan een realiteit.

Het gras groeit toch wat sneller dan bij te houden valt en de blaadjes vallen toch net wat te snel van de boom.

Tuinieren is niet iets van vroeger. Met het onderhouden van tuinen van anderen kun je wat bijverdienen terwijl je geniet van de natuur en van de frisse lucht.

Een leuke bezigheid waar je ook nog wat geld mee kunt verdienen.

geld verdienen met onderhouden van tuinen
Inkomenspotentieel:
Leuk voor erbij

Maandsalaris:
€50 – €500


#75 Meld je aan op Fiverr

Fiverr is een website waar mensen hun diensten aanbieden tegen een vergoeding. Het leuke is: iedereen kan iets wat een ander nodig heeft.

Dus of je nou teksten schrijft, logo’s ontwerpt, animaties maakt of marketingstrategieën opzet, het maakt niet uit! Op Fiverr kun je met praktisch al je vaardigheden wat extra geld verdienen.

Er zijn genoeg mensen die van dit soort websites rijk worden. Als je goed bent zullen op dagelijkse basis door veel klanten benaderd worden.

geld verdienen met fiverr
Inkomenspotentieel:
Ruim voldoende

Maandsalaris:
€1.500 – €5.000


#76 Reinig tapijten

Weer zo’n ‘rotklus’ die veel mensen maar op de lange baan schuiven.

‘Iets voor in de zomervakantie’ denkt men. Vaak komt er echter weinig van terecht.

Wanneer jij tegen een eerlijk tarief goed werk kan leveren met betrekking tot het reinigen van tapijten, zal men je hier doorgaans goed voor betalen.

En het is niet zo maar een bijverdienste, je kunt met deze “rotklus” goed bijverdienen.

extra geld met reinigen tapijten
Inkomenspotentieel:
Bijbaan

Maandsalaris:
€250 – €1.200


#77 Was auto’s

Heb jij iets met auto’s? Dan word je vast heel blij van schone en opgepoetste auto’s.

Niet iedereen durft hun auto door de wasstraat te halen of ze hebben er simpelweg geen tijd voor.

Hier kan jij op inspelen door deze auto’s grondig te wassen en ze in absolute showroomstaat op te leveren.

Ga zeker op zoek naar mensen met een dure auto, die willen graag wat extra betalen om hun bolide te laten shinen.

bijverdienen met auto's wassen
Inkomenspotentieel:
Bijbaan

Maandsalaris:
€250 – €1.500


#78 Thuiswerk / Reclame

Reclame niks aan? Wat als je er geld mee kan verdienen?

Er zijn genoeg mensen die geld verdienen met het simpelweg bekijken en openen van reclame.

Het enige wat je hoeft te doen is je aanmelden voor een platform.

Vervolgens krijg je reclame toegestuurd dat je dient te openen. Het biedt veel vrijheid, want je beslist zelf wanneer je dit doet.

reclame bekijken en geld verdienen
Inkomenspotentieel:
Korte termijn

Maandsalaris:
€50 – €150


#79 Vul enquêtes in

Het belang van informatie en feedback is in de huidige maatschappij erg groot.

Bedrijven willen weten wat mensen van hun producten vinden en ze hebben belang bij een gedegen marktonderzoek.

Door enquêtes in te vullen help je deze bedrijven op weg tegen een kleine vergoeding.

Het is makkelijk en snel bijverdienen voor mensen die de enquêtes invullen. Je kunt er zo een paar honderd euro per maand mee verdienen.

geld verdienen met enquetes vullen
Inkomenspotentieel:
Korte termijn

Maandsalaris:
€50 – €100


#80 Reclame op je auto (auto wrap)

Wist je dat je geld kunt verdienen door reclame van een bedrijf te laten wrappen op je auto?

In feite hoef je er helemaal niks voor te doen.

Je laat je auto wrappen met de reclame van een bepaald bedrijf en je rijdt gewoon met je auto zoals je dat altijd doet.

Het bedrijf verdient met deze reclame indirect geld en een deel daarvan gaat naar jou.

Ideaal om passief geld bij te verdienen!

reclame op je auto
Inkomenspotentieel:
Korte termijn

Maandsalaris:
€50 – €250


#81 Ga kranten bezorgen

Het is een oud verdienmodel maar het werkt nog altijd goed.

De krant bezorgen is een dankbare taak waar je wat extra euro’s mee kunt verdienen.

Je bent lekker in de buitenlucht terwijl je niet al te fysiek zwaar werk in je eentje verricht.

Geen vervelende leidinggevende die je geregeld op de vingers kijkt, best lekker!

Bedenk ook dat de meeste miljonairs vroeger kranten bezorgen en afwassen in een restaurant als bijbaan.

kranten bezorgen en geld inkomen
Inkomenspotentieel:
Korte termijn

Maandsalaris:
€100 – €350


#82 Thuiswerk

Werken op locatie is gebruikelijk, maar het is niet altijd even handig.

Het bedrijf maakt kosten zoals huur en jij maakt kosten als reistijd.

Thuiswerken wordt tegenwoordig dan ook steeds meer de norm.

Er zijn veel vacatures te vinden van bedrijven die iemand zoeken die thuiswerkt.

Werk bijvoorbeeld als tekstschrijver of grafisch designer.

thuiswerk geld verdienen
Inkomenspotentieel:
Leuk voor erbij

Maandsalaris:
€50 – €500


#83 Vertalen van teksten

Het wereld staat bol van alle nuttige informatie dat aanwezig is.

Alleen niet alle informatie kunnen wij zomaar tot ons nemen, niet alles is immers geschreven in een taal die wij begrijpen.

Het is dan ook niet gek dat de vraag naar vertalers nog altijd groot is.

Als je beide talen spreekt is vertaalwerk vrij gemakkelijk werk waar je leuk wat extra’s mee kunt verdienen.

vertalen en geld verdienen
Inkomenspotentieel:
Pot. maandsalaris

Maandsalaris:
€2.00 – €2.500


#84 Begin je eigen afhaalpunt

Afhaalpunten bevorderen de doorstroming van het pakketverkeer.

Pakketjes worden hier bezorgd wanneer ze zonder succes zijn afgeleverd of wanneer de klant dat wenst.

Het is relevant om een eigen afhaalpunt op te starten, er is immers altijd vraag naar een afhaalpunt in de buurt.

Als afhaalpunt pak je een kleine vergoeding, maar het kan flink aantikken!

Inkomenspotentieel:
Leuk voor erbij

Maandsalaris:
€150 – €750


#85 Krijg betaald om te luisteren

De vraag naar feedback is altijd groot. Zo ook op het gebied van bijvoorbeeld muziek.

Via verschillende platformen kan je geld verdienen voor het luisteren en beoordelen van muziek.

Vermakelijk, rendabel en ook nog eens nuttig. Geniaal!

Je helpt er de jonge muzikanten mee die staan te popelen om hun muziek aan het grote publiek te laten horen.

Inkomenspotentieel:
Korte termijn

Maandsalaris:
€0 – €350


Geld verdienen met je eigen of andermans gezondheid

Een healthy lifestyle is wat veel mensen ambiëren. Men wil gezonder gaan leven, afvallen of juist heel fit worden. Daar kun jij anderen bij helpen. Je kunt ze helpen om hun doelen te bereiken en daar krijg je nog voor betaald ook!

Aan de andere kant kun je ook mensen helpen door jezelf op te geven voor wetenschappelijk onderzoek of door het geven van bloed. Je kunt bijvoorbeeld met jouw bloed, andere mensen hun levens redden. Of met jou als proefpersoon, wordt er een medicijn ontwikkeld die miljoenen mensen kan genezen!


#86 Medisch proefpersoon

Wil je snel geld verdienen, dan is dit iets voor jou.

Het belang van medisch onderzoek is ontzettend groot en er zijn dan ook veel onderzoeken waar je tegen een vergoeding aan deel kunt nemen.

Deze onderzoeken zijn vaak niet gevaarlijk. De vergoedingen zijn zo hoog, omdat je vaak op locatie moet blijven. Je wordt betaald voor je beperking in vrijheid.

Ideaal geld verdienen voor als je op het moment toch niet veel te doen hebt en je dient daarbij een relevant maatschappelijk doel.

geld verdienen als medisch proefpersoon
Inkomenspotentieel:
Goed

Maandsalaris:
€100 – €10.000


#87 Personal trainer

Sportief aangelegd? Overweeg het om personal trainer (PT) te worden.

Niet iedereen haalt mooie resultaten door te sporten op zichzelf.

De vraag naar personal training is dan ook vaak aanwezig.

Het is voor klanten veel effectiever dan individueel sporten.

Door de tijd heen kun je je eigen praktijk opstarten, zo groei je ook nog eens door!

geld verdienen als personal trainer
Inkomenspotentieel:
Ruim voldoende

Maandsalaris:
€2.500 – €4.500


#88 Help mensen met afvallen

Waar vraag is, is aanbod nodig. Ongeveer 50% van de volwassenen heeft overgewicht.

Is dat omdat deze mensen graag overgewicht hebben? Natuurlijk niet.

Tegen een vergoeding kun jij mensen van hun overgewicht afhelpen, zodat deze mensen met meer zelfvertrouwen het dagelijkse leven kunnen trotseren.

Daarom kun je mensen helpen met afvallen en daar ook nog een aardig zakcentje aan verdienen.

help mensen met afvallen en verdien geld
Inkomenspotentieel:
Korte termijn

Maandsalaris:
€800 – €2.500


#89 Geef bloed

Als je gezond bent en je geen bloedziektes met je draagt, is het een idee om bloed te doneren tegen betaling.

Omdat men het wil bevorderen dat mensen niet slechts bloed doneren voor het geld, wordt er niet altijd meer geld gegeven voor het doneren van bloed.

Wel mag je vaak per mijlpaal (bijvoorbeeld 5 of 10 keer doneren) een gift uitzoeken. Hier kan je mooi van profiteren.

geef bloed en krijg geld
Inkomenspotentieel:
Korte termijn

Maandsalaris:
€0 – €200


Geld verdienen met gokken

Wist je dat je ontzettend veel geld kunt verdienen met gokken en casinospellen? Tenminste als je het slim speelt. Want je kunt er van uit gaan dat de meeste mensen bijna altijd verliezen.

Wanneer je tegen het casino speelt weet je dat het uitkeringspercentage ongeveer 85% is. Dus voor iedere euro die je inzet, krijg je slechts €0,85 terug.

Voorzichtigheid hierbij is geboden en de kans op verslaving is al snel aanwezig. Daarom houden wij ons altijd aan de regel:

“Geef nooit geld uit dat je niet kunt missen. Spreek van te voren met jezelf een bedrag af dat je bereid bent om te verliezen. Heb je verloren? Neem je verlies en stop er mee. Ga zeker niet door!”

Dit is geen financieel advies, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Maar dit is


#90 Wedden op sportwedstrijden

Heb je verstand van een bepaalde sport en heb je het vaak aan het rechte eind als het gaat om het speculeren op wedstrijduitslagen?

Dan is wedden op sportwedstrijden echt wat voor jou.

Het enige wat je hoeft te doen is aan te geven wie er gaat winnen, hier staat een vergoeding tegenover.

Hoe lastiger de keuze, hoe hoger de vergoeding en hoe meer je kunt cashen!

wedden op sportwedstrijden en geld winnen
Inkomenspotentieel:
Zeer goed

Maandsalaris:
€0 – €20.000


#91 Geld verdienen met gokken

De markt achter gokken is ontzettend groot. Veel mensen verliezen geld met gokken, maar je hoeft maar één keer geluk te hebben!

Geld verdienen met gokken is goed mogelijk, mits je weet wat je doet.

Tegenwoordig hoef je echt niet meer naar het casino te fietsen, maar gok je gewoon online.

Let op, je speelt op deze manier tegen het casino. De kans is groter dat je verliest. Spendeer nooit meer dan dat je kunt missen en stop op tijd.

gokken en geld winnen
Inkomenspotentieel:
Zeer goed

Maandsalaris:
€0 – €20.000


#92 Geld verdienen met pokeren

Je kan pokeren of je kan het niet. Behoor je tot de eerste groep, dan kun je heel wat geld verdienen met dit spelletje.

Pokeren is meer dan puur gokken. Het is een spel waarvoor je slim dient te zijn, wat verbonden zit aan een kans-element.

Ben je écht goed, dan begin je met kleine (online) pokerwedstrijden en kun je doorgroeien tot de grootste pokertoernooien wereldwijd waar het gaat om miljoenen!

winnen met pokeren
Inkomenspotentieel:
Zeer goed

Maandsalaris:
€0 – €20.000


Geld verdienen door anderen iets te leren

Beheers je een vak heel erg goed of ben jij bijvoorbeeld een kei in snowboarden? Dan kun je makkelijk met jouw kennis of hobby eenvoudig geld verdienen door het anderen te leren.

Je kunt bijvoorbeeld een cursus opzetten of iemand bijles geven. Of nog makkelijker is bijvoorbeeld werk zoeken waar je anderen jouw passie kunt leren.

Dit hoeft echt niet enkel in bepaalde seizoenen te zijn, je hebt ook vakgebieden waar je heel het jaar door iemand iets kunt leren. Hier kun je goed van profiteren.


#93 Bijles geven

Veel leerlingen en studenten hebben wel dat ene vak waar ze moeite mee hebben.

Ouders zullen het dan ook vaak stimuleren (en financieren) om op bijles te gaan.

Door leerlingen te helpen met een bepaald verdien je wat extra.

Je bepaalt zelf de planning en je doet het dus in je vrije tijd.

Een leuke manier om toch wat extra geld te verdienen.

bijles geven en centjes krijgen
Inkomenspotentieel:
Leuk voor erbij

Maandsalaris:
€100 – €500


#94 Boek samenvattingen verkopen

Een boek lezen is voor (heel) veel mensen te veel gevraagd, laat staan dat ze onthouden wat er nou eigenlijk in stond.

De vraag naar goede boek samenvattingen is groot.

Door een boek te lezen en deze helder samen te vatten, kun je veel geld verdienen.

Bovendien vergroot je je eigen kennis en dat levert een win-win situatie op!

Inkomenspotentieel:
Leuk voor erbij

Maandsalaris:
€100 – €300


Geld verdienen met vakantiewerk

Eenmaal in de zomervakantie is het voor studenten vaak nodig om extra geld te verdienen met vakantiewerk. En daar zijn talloze mogelijkheden in. Wat te denken van werken in de Horeca of gewoon bij een MKB bedrijf.

De salarissen lopen behoorlijk uit een maar kunnen jou helpen om goed de zomer door te komen en misschien nog wel wat extra’s om op vakantie te gaan met vrienden en/of vriendinnen.

Ook als school weer begint en je doordeweeks of in het weekend nog wat geld bij kunt verdienen. Zo heb je genoeg geld om leuke kleren te kopen of met vrienden op stap te gaan.


#95 Bijbaan

Een bijbaantje is nooit verkeerd. Met een bijbaan verdien je geld naast je gewone dagelijkse bezigheden.

Op vacaturesites zijn veel bijbanen te vinden. De kans dat er iets tussen zit wat bij je past is groot.

Het hoeft niet altijd te gaan om vakkenvullen of pizza’s bezorgen.

Er zijn ook bijbanen te vinden die bijvoorbeeld aansluiten op je studie.

hoeveel geld verdien ik met een bijbaan
Inkomenspotentieel:
Bijbaan

Maandsalaris:
€500 – €1.500


#96 Aardbeien verkopen

Vooral in de zomer kan het verkopen van aardbeien heel rendabel zijn.

De enige kosten die je maakt zijn de kosten van de aanschaf van de plantjes.

Met aardbeien kun je verschillende dingen doen waar mensen wat geld voor over hebben.

Zo verkoop je niet alleen bakjes aardbeien, maar kun je bijvoorbeeld ook smoothies of ijsjes verkopen.

Een leuke handel!

aardbeien verkopen
Inkomenspotentieel:
Leuk voor erbij

Maandsalaris:
€100 – €700


#97 Duikinstructeur

Duiken geeft een ultiem gevoel van vrijheid en eenheid met de natuur.

Duikinstructeur is voor velen dan ook een droomberoep.

Zo veel duikinstructeurs zijn er echter niet en je kunt er dus echt wel wat geld mee verdienen!

Het enige wat je nodig hebt is ervaring met duiken en de juiste benodigdheden om veilig en goed te kunnen duiken.

duikinstructeur salaris
Inkomenspotentieel:
Bijbaan

Maandsalaris:
€600 – €1.350


#98 Skileraar

Trek je in de wintervakantie in de richting van Oostenrijk en je hebt het bewijs dat er genoeg mensen zijn die interesse hebben in skiën.

Eeuwige files in de richting van de populaire skioorden zijn eerder realiteit dan een fictie.

Veel mensen kunnen skiën, maar ook veel niet. Speel hierop in door skiles te geven. Dit kan gewoon in eigen land, bijvoorbeeld in een skihal.

Maar dit kan natuurlijk ook op locatie op de piste.

Inkomenspotentieel:
Bijbaan

Maandsalaris:
€800 – €1.200


#99 Werken bij een restaurant

Lekker eten, wie houdt er niet van? De functies die je bij een restaurant kan vervullen zijn eindeloos.

Van afwas, tot bediening of chef kok. Er zijn altijd wel mensen nodig, helemaal in de vakanties.

Werken bij een restaurant doe je natuurlijk tegen een vergoeding.

Leuke bijkomstigheid: personeelskorting!

Inkomenspotentieel:
Pot. maandsalaris

Maandsalaris:
€1.800 – €2.750


#100 Werken bij een strandtent

Lange (zomer)vakantie voor de boeg?

Werken in een strandtent is een ideale opvulling van de hete zomer.

Terwijl je meegeniet van de vreugde van strandbezoekers en een koele zomerbries verdien je een centje bij.

Werken bij een strandtent is een leuke ervaring!

Grootste voordeel is dat je op een hete zomerdag ook veel fooi kunt verwachten!

zwart bijverdienen strandtent fooi
Inkomenspotentieel:
Pot. maandsalaris

Maandsalaris:
€1.500 – €2.750


#101 Werken in een magazijn

Niet zo een fan van werk in de horeca?

Er is altijd wel werk te vinden in een magazijn!

Voordelen zijn dat je vaak goed betaald krijgt en dat je binnen werkt.

Geen afhankelijkheid van het weer dus. Daarnaast is het werk vaak niet al te moeilijk.

Je kunt hier behoorlijk veel uren maken en dat zorgt ervoor dat je een prima salaris kunt verdienen.

werken in een maagazijn salaris
Inkomenspotentieel:
Pot. maandsalaris

Maandsalaris:
€1.000 – €2.000


#102 Folders bezorgen

Het bezorgen van folders is een vermakelijke baan voor in de vakanties.

Je bent er geen hele dagen zoet mee en je komt ook nog eens buiten.

Het bezorgen van folders is leuker dan je denkt en je verdient er gemakkelijk in alle rust wat extra geld mee.

Dus maak er snel werk van, die folders bezorgen zichzelf immers niet!

folders bezorgen salaris
Inkomenspotentieel:
Leuk voor erbij

Maandsalaris:
€100 – €350


#103 Callcenter

Voor bedrijven geldt: in potentiële klanten zit geld.

Bedrijven doen er dan ook alles aan om deze potentiële klanten te werven.

Het liefst worden zoveel mogelijk mensen ingezet om klanten te werven.

In een callcenter is dus altijd wel vakantiewerk te vinden.

Het verdient prima en je hebt veel contact met mensen.

werken in een callcenter salaris
Inkomenspotentieel:
Bijbaan

Maandsalaris:
€900 – €1.350


En nu de extra bonus!

Zo je hebt nu alle 103 manieren doorgenomen om te leren hoe je snel extra geld kunt verdienen. Maar de beste methode ga je hier niet vinden. Dat komt omdat ieder mens verschillend is. En methode A werkt misschien voor de één net wat beter dan de ander.

Daarom is er geen beste methode om geld te verdienen, maar er is wel een methode die op de lange termijn altijd geld voor je op zal leveren. En dat is met Affiliate marketing. Tenminste, als je er alles aan doet om dit te kunnen bewerkstelligen.

Andere artikelen over geld verdienen:

Veelvoorkomende vragen over geld verdienen:

Hoe kan ik snel geld verdienen?

Als je snel geld wilt verdienen, kun je het beste starten met spullen verkopen op Marktplaats en Facebook. Alles wat je niet meer gebruikt, kun je eenvoudig verkopen.

Hierdoor heb je snel al een paar honderd euro verdient, die je kunt gebruiken om meer geld te gaan verdienen op andere manieren.

Hoe kan ik makkelijk geld verdienen?

De eenvoudigste manier om geld te verdienen is om een bijbaan te zoeken. Dan ben je verzekert van een salaris iedere maand en heb je daardoor minder of geen geldzorgen meer.

Het is ook mogelijk om bepaalde producten te gaan verkopen, maar daarvoor heb je eerst een handeltje nodig. Dit is daarom niet de snelste manier.

Hoe kan ik veel geld verdienen?

Je kunt veel geld verdienen door het geld dat je hebt, niet zo maar uit te geven aan onnodige spullen. En met onnodige spullen bedoelen we luxe artikelen als dure auto’s, horloges, kleding maar ook uiteten gaan of een avondje stappen.

Dit is de eerste stap die je moet nemen. Daarna kun je met het geld dat je bespaard hebt, spullen kopen die je voor meer geld kunt verkopen. Hierdoor neemt het geld iedere maand een beetje toe.

Als je dit kunt blijven uitbouwen wordt het klein beetje geld steeds meer. En hierdoor kun je ook meer investeren en daar rendement op pakken. Dit is een van de meest voorkomende manieren om rijk te worden.