Wat verdient een Fysiotherapeut?

Wat verdient een fysiotherapeut aan salaris

Mensen beter maken, maar dan wel zonder allerlei ingewikkelde operaties uit te voeren. Klinkt goed, zo’n baan als fysiotherapeut.

Je bent lekker veel met mensen bezig, waarmee je vaak een goede band opbouwt. Wat verdient een fysiotherapeut? 

Wat is een fysiotherapeut?

Een fysiotherapeut behandelt klachten aan je spieren, banden, gewrichten en zenuwen. 

Een fysiotherapeut kan je lichaam beter doen functioneren door verschillende behandelingen, oefeningen en het aanbrengen van bepaalde hulpmiddelen zoals tape.

De meest voorkomende behandelingen zijn oefeningen en massage en deze vormen worden ook vaak gecombineerd. Een fysiotherapeut geeft preventies advies, voorlichting en begeleiding om herhaling van kwetsuren te voorkomen.

De fysiotherapeut hecht er waarde aan dat de patiënten wel zelf intensief meewerken aan hun herstel door oefeningen te volgen.

Hoe word je fysiotherapeut?

Werken als fysiotherapeut is veelzijdig: je helpt mensen van verschillende leeftijden mensen die verschillende klachten hebben. Je kunt ook bij veel verschillende instellingen terecht. Zo kan je in een ziekenhuis gaan werken, maar ook in een praktijk, zoals die ook bij jou sowieso in de buurt zit.

Wie fysiotherapeut wil worden, moet de hbo-opleiding Fysiotherapie afronden. Je kunt de opleiding in voltijd en deeltijd volgen. De opleiding is best lastig. Je wordt namelijk heel breed opgeleid en je moet van allerlei dingen verstand hebben.

Iemand die last heeft van zijn grote teen verwacht dat je kunt helpen en dat geldt ook voor iemand die kampt met last van bijvoorbeeld zijn rug, zijn schouders en zijn pols.

Na je fysiotherapie opleiding ga je waarschijnlijk werken. Sommigen gaan eerst door met studeren of gaan hun werk als fysiotherapeut combineren met een vervolgstudie. Er zijn veel mogelijkheden.

Wat verdient een fysiotherapeut?

Je salaris is afhankelijk van je werkgever, je ervaring en je dienstverband. Als beginnend fysiotherapeut kun je rekenen op een brutosalaris van zo’n 2250 euro per maand en dit kan oplopen tot 3800 euro. Het gemiddeld salaris van fysiotherapeuten is 3.000 euro bruto en na tien jaar ervaring 4.000 euro. Dat is prima toch!

Wie leidinggevende is, kan zeker meer verdienen. Zeker als je als zelfstandige fysiotherapeut werkt. Met een eigen praktijk ben je afhankelijk van het aantal patiënten dat je krijgt en van de behandelingen die je uitvoert.

Het gemiddelde bruto jaarsalaris van fysiotherapeuten met een eigen praktijk ligt ongeveer op € 70.000 per jaar. Maar dan dient je praktijk wel relatief goed te lopen.

Je moet flink studeren, maar hierna heb je wel een gaaf beroep. Je helpt mensen, hebt veel contact met ze en ze worden nog beter ook door jouw deskundigheid. Dat moet goed voelen toch!

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als fysiotherapeut heb je een fijn beroep en prima salaris, maar je hebt wel een lange opleiding en veel ervaring nodig om zover te komen. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen in de zorg: