bitcoin btc

Bitcoin (BTC)

Alles over Bitcoins kopen, koersen, verkopen, wallets en mining

Bitcoin (BTC) is de eerste cryptomunt die gecreëerd is waarbij je digitaal geld kunt overmaken naar een ander persoon, zonder tussenkomst van overheden of banken.

Je kunt het gebruiken op dezelfde manier als traditionele valuta (bijvoorbeeld Euro’s en Dollar). Zoals het kopen van goederen en diensten, wisselen tegen andere digitale valuta, beleggen en speculeren.

Daarnaast kun je Bitcoin ook weer verkopen voor Euro’s, Dollars en andere traditionele valuta.

Bitcoin heeft een aantal voordelen:

  • Bitcoin is de eerste en bekendste cryptocurrency
  • BTC is de meest geaccepteerde en gebruikte cryptomunt
  • Bitcoin wordt gebruikt als ruilmiddel op een exchange
  • BTC wordt gezien als het nieuwe digitale goud

Hieronder vindt je meer informatie over:

bitcoin wallet

Bitcoin Wallets

bitcoin verkopen

Bitcoin Verkopen

bitcoin mining

Bitcoin Mining

Investeren in Crypto? Volg nu de Gratis Crypto Masterclass

In deze gratis online crypto masterclass:

  • Heb jij je eerste crypto gekocht voor 1 euro! In deze gratis online crypto masterclass:
  • Weet je met welke strategie je geld gaat verdienen!
  • Begrijp je precies hoe Bitcoin en crypto werken!
  • Weet je welke sleeping giant wij hebben ontdekt
  • Snap je hoe je de beste cryptomunten vindt!


Slechts 50 plekken beschikbaar

Hoe werkt Bitcoin?

Bitcoin werkt op basis van blockchain technologie, een methode om een onkraakbaar vertrouwlijk netwerk te creëren. Het is een openbaar grootboek waarin alle bevestigde transacties worden bijgehouden die het netwerk heeft goedgekeurd.

Iedereen kan deelnemen en iedereen heeft een exacte kopie van de blockchain op zijn computer staan. Transacties moeten door het netwerk goedgekeurd worden voordat ze kunnen worden toegevoegd aan de keten (blockchain).

In de vetrouwelijke keten worden de Bitcoins opgeslagen in een digitale portemonnee; een Bitcoin wallet. Deze “wallets” berekenen het uit te geven saldo en verifiëren of de tegoeden daadwerkelijk eigendom van de desbetreffende digitale portemonnee in de blockchain.

De blockchain wordt door middel van cryptografie beveiligd en zo wordt de continuïteit en het onkraakbaar vertrouwen gewaarborgd.

Een transactie versturen

Wanneer iemand besluit om een bepaalde waarde naar een andere wallet toe te sturen, wordt de transactie eerst opgenomen in een memory pool. Dat is een gedeelte in de blockchain waar alle onbevestigde transacties verzameld worden.

Transacties bevestigen

Hierna gaan miners de transacties in de memory pool op cryptografische wijze controleren en wanneer alle transacties kloppen, worden deze door de miners bevestigd.

Alle bevestigde transacties worden verzameld in een blok. Dit blok is voorzien van verschillende informatie zoals het vorig geminede blok, de transacties en het volgende blok wat ontstaat. Het verzamelen en verwerken van een blok gebeurd ongeveer iedere 10 minuten.

Het blok wordt toegevoegd aan de Bitcoin blockchain en is nu gemined. De miners worden beloond in BTC en het blok kan nooit meer veranderd worden.

Wallets checken de blockchain

De BTC wallets checken het hele netwerk op nieuwe blokken die zijn toegevoegd. Ze struinen het netwerk af om te kijken of er transacties naar de wallet zijn verzonden en of de balans op de wallet de juiste is. Omdat iedereen een zelfde versie van de keten heeft, kan een wallet de daadwerkelijke eindbalans berekenen en verifiëren.

Hieronder is te zien hoe de blockchain precies werkt:

Hoeveel Bitcoins zijn er?

Het BTC protocol is zo geprogrammeerd dat er maximaal 21.000.000 (21 miljoen) Bitcoins kunnen worden uitgegeven.

Waarom investeren in Bitcoin?

Nieuwe ontwikkelingen die bestaande belangen bedreigen, zoals de BTC en andere zogenaamde “disruptieve innovaties” worden vaak weggezet als een hype. Je hoeft niet eens zo oud te zijn om niet iemand te kennen die nooit een mobiele telefoon zou aanschaffen of een emailen maar niets vond.

Zoals het mobieltje en de email alleen zullen verdwijnen als er een nieuwe betere technologie wordt ontwikkeld, zo zal de cryptocoin en de blockchain ook niet verdwijnen. Zeker niet, nu zoveel grote en betrouwbare partijen instappen.

Bitcoin is de eerste en bekendste cryptovaluta. Hij wordt gezien als het digitale goud en kent een schaarste. De vraag naar BTC wordt steeds groter en de markt breidt zich steeds verder uit. We kunnen niet beloven dat de Bitcoin blijft stijgen, maar de voortekenen stemmen ons optimistisch. Zoals het nooit te laat is om op e-mail of een mobieltje over te gaan, is het ook niet te laat om in te stappen in de cryptocoins.

Andere Cryptomunten: