Wat verdient een Pedagogisch Medewerker?

Veel mensen vragen zich af wat een pedagogisch medewerker verdient. En dat is ook niet zo gek, want mensen die regelmatig in het ziekenhuis zijn krijgen vaak met deze beroepsmensen te maken. 

Toen ik laatst op een verjaardag was, vertelde een mevrouw dat ze pedagogisch medewerker is. Toen ik aan haar vroeg wat het vak precies inhoudt, begon ze met vertellen. Ze vertelde over de werkzaamheden, de opleiding en over het salaris dat ze verdiende.

Dat heeft mij doen inspireren om dit beroep eens nader onder de loep te nemen. In dit artikel ga ik op onderzoek en geef ik antwoord op de vragen die bij me naar boven komen. Heb je zelf nog een vraag, aarzel dan niet om deze in de comment section hieronder te stellen.

Wat doet een pedagogisch medewerker?

Een pedagogisch medewerker begeleidt kinderen in het ziekenhuis die een operatie of behandeling moeten ondergaan. De pedagogisch medewerker zorgt er voor dat een kind zich op zijn gemak voelt door te praten hoe de operatie gaat verlopen en wat het allemaal te wachten staat. Deze persoon blijft ook tijdens de operatie met het kind in gesprek. 

Daarnaast is het contact met de ouders of verzorgers belangrijk. Deze worden ingelicht en worden op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen van het kind. Ze worden ingelicht over de gevolgen van de operatie en hoe daar mee om te gaan. Het is eigenlijk een soort van verpleegkundige, maar dan voor kinderen.

Wat verdient een pedagogisch medewerker aan salaris?

Een beginnend pedagogisch medewerker verdient ongeveer 2.000 euro per maand. Wanneer je meer ervaring opdoet, kan je salaris groeien naar zo’n 2.800 euro bruto per maand. Naast het salaris krijg je ook vakantietoeslag en onregelmatigheidstoeslag. Ook kan het voorkomen dat je 3,5% variabele eindejaar toeslag ontvangt.

Hoe wordt je pedagogisch medewerker?

Om dit beroep te kunnen uitoefenen, dien je de HBO opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening te volgen. Deze is van alle beschikbare opleidingen het meest geschikt. Je kunt er ook komen met een MBO diploma in deze richting, maar vaak verlangt het ziekenhuis dan wat extra cursussen die je volgt of al enige werkervaring.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als pedagogisch medewerker heb je een redelijk salaris, maar je hebt wel veel ervaring nodig om zover te komen. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen in de zorg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *