Wat is het Operatie assistent salaris?

Operatie assistent salaris

Je ontvangt als operatie assistent een salaris dat past bij zo’n belangrijk beroep. De operatie assistent draagt namelijk zorg voor de voorbereiding van de operatie en patiënt en assisteert de chirurg of arts tijdens de operatie zelf.

Het is een veeleisende functie waarvoor je stressbestendig moet zijn, nauwkeurig moet kunnen werken en een goed uithoudingsvermogen moet hebben, aangezien sommige operaties lang kunnen duren. De werktijden zijn onregelmatig, ook vaak in de avond, nacht en weekenden.

Om operatie assistent te worden, kun je een opleiding volgen van 3 jaar. Meestal gaat het dan om een leer-werkprogramma in een ziekenhuis. Aangezien er een tekort is aan medisch personeel, zijn er momenteel veel operatie assistent vacatures.

Operatie assistent salaris

Met een vast contract is het operatie assistent salaris gemiddeld € 2.680,- bruto per maand. De uiteindelijke hoogte van dit bedrag is afhankelijk van verschillende factoren. Zo verdient een junior operatie assistent met minder dan 2 jaar werkervaring zo’n € 2.270,- per maand, terwijl een medior met 3 tot 5 jaar ervaring al snel zo’n € 3.310,- zal ontvangen en een senior zelfs meer dan € 3.340,-. Daarnaast zal de locatie waar je werkt ook van invloed zijn. Zo verdien je in Den Haag meer dan in Rotterdam.

Als we uitgaan van het bovengenoemde gemiddelde, is het operatie assistent salaris – op basis van een 40-urige werkweek – dus als volgt:

  • Het jaarsalaris is: € 32.160,-
  • Maandsalaris: € 2.680,-
  • Salaris per uur: € 15,40

De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn daarbij niet slecht, want behalve de gebruikelijke 8% vakantietoeslag, krijg je ook een eindejaarsuitkering én onregelmatigheidstoeslagen.

Operatie assistent opleiding

De operatieassistent opleiding is op hbo-niveau en vindt plaats in het ziekenhuis op basis van een leer-werktraject. De opleiding duur 3 jaar en het leuke is dat je tegelijkertijd gaat werken en leren en je dus ook meteen al verdient. Het ziekenhuis stelt je aan als leerling-operatieassistent en je zal dus moeten solliciteren naar een opleidingsplaats.

Voor toelating tot een operatie assistent opleiding heb je minstens een Havodiploma nodig met eindexamenprofiel Natuur en Gezondheid. Ook met een andere medische hbo-opleiding kun je, meestal na een bijscholingstraject, solliciteren op operatie assistent vacatures.

Operatie assistent vacatures

Bij operatie assistent vacatures moet je dus onderscheid maken tussen vacatures voor operatie assistent in opleiding en vacatures voor een daadwerkelijke baan. Tijdens de opleiding verdien je natuurlijk een stuk minder maar daarna zijn er qua salaris best grote verschillen tussen de operatie assistent vacatures.

Het loont dus de moeite om te vergelijken. De kans is overigens groot dat je via je opleidingsplek vanzelf doorstroomt naar een echte werkplek, vaak in hetzelfde ziekenhuis. Aangezien je daar bent opgeleid, kent men je al en dat is uiteraard een groot voordeel voor beide partijen.

Review Operatie assistent salaris

Chris

Inkomen
Sec. arbeidsvoorwaarden
Arbeidsperspectief

Samenvattend

Als operatie assistent heb je een prima salaris. Je werkdagen kunnen behoorlijk stressvol zijn omdat je werkzaam bent in een omgeving waar kritieke situaties ontstaan. De secundaire arbeidsomstandigheden zijn redelijk, maar de vraag naar mensen met dit beroep is vrij groot. Wellicht een kans voor je om hierin iets uit te onderhandelen.

3.5

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Een Operatie assistent heeft een goed inkomen, maar vindt je dit nog niet voldoende? Ben jij het ook beu om 40 uur per week te werken en het gevoel te hebben dat je wordt geleefd? Het zou toch makkelijker moeten zijn om geld te kunnen verdienen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het salaris en inkomen van andere beroepen in de bouw, ICT of de finance branche:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *