Een webshop starten: dit moet je weten

Een webshop starten: dit moet je weten

Online ondernemen is erg populair en steeds meer mensen, vooral jongeren, wagen de poging en starten een eigen website of webshop. Het kan zijn dat je je fysieke winkel online wilt brengen, een eigen dropshipping business in een regenjas voor dames en regenkleding wilt starten of gewoon geld wilt maken met een blog website. Je kunt nu in ieder geval zelf aan de slag. Maar hoe doe je dat? Je kunt je webshop bijvoorbeeld maken met WordPress of met de WooCommerce-plugin van WordPress. Toch zijn er een aantal essentiële dingen die je moet weten en waar je aandacht aan moet besteden als je een webshop wilt runnen. In dit artikel bespreken we webdesign, webshop optimalisatie, website onderhoud en webhosting. Wanneer 1 van deze 4 onderdelen ontbreekt of niet goed is aangepakt, zal je website eronder lijden. Lees verder!

WordPress webdesign

Een goede website of webshop ziet er niet alleen mooi uit, maar trekt ook klanten aan. Zorg daarom voor een duidelijke indeling. Hierdoor zal je website beter werken en beter gevonden worden in zoekmachines zoals Google. Kies een simpele opzet met je logo linksboven en een horizontale menubalk. Gebruik kleuren die bij je merk passen, maar houd het subtiel. Plaats knoppen die klanten aanzetten tot actie op slimme plekken, zodat ze makkelijk naar je producten kunnen gaan. Je website of webshop moet ook goed werken op verschillende apparaten, zoals mobiele telefoons en tablets.

Website optimalisatie

Het maakt niet uit of je een kleine zaak hebt of net zo groot bent als Amazon, het is altijd nodig om je webshop goed te optimaliseren als je online geld verdienen wilt. Kies hiervoor een eenvoudig thema, zoals Astra of Storefront, om je website sneller te maken. Gebruik alleen de plugins die je echt nodig hebt en verwijder de rest om je WooCommerce webshop of WordPress website efficiënter te maken. Houd je database altijd up-to-date en probeer niet te veel externe bestanden te gebruiken, zoals video’s. Dit maakt je webshop sneller. Daarnaast moet je je WordPress en WooCommerce regelmatig updaten. Zo blijft alles goed werken en los je eventuele foutjes op.

Website onderhoud

Ook het onderhoud van je website is enorm belangrijk. Een goed onderhouden WordPress website werkt een stuk beter en zo kunnen klanten makkelijk informatie vinden, producten kopen en met jou in contact komen. Als je niet zeker weet hoe je dit moet aanpakken, zijn hier drie eenvoudige stappen. Check eerst je hele site: zorg dat alle info klopt, het bestellen duidelijk is, en dat er geen taal- of spelfouten zijn. Kijk ook of je site goed werkt op mobiele telefoons en computers. Daarnaast moet je je content regelmatig bijwerken. Zorg dat alles actueel is en gebruik de juiste zoekwoorden. Verkoop je bijvoorbeeld een regenpak? Dan moet je die zoekwoorden ook gebruiken in de titel, headers en naam van de afbeeldingen. Hierdoor zal je site beter presteren en dit kan weer nieuwe kansen bieden. Voor optimaal WordPress onderhoud moet je ook controleren of alles op je site goed werkt, zoals links en contactformulieren. Zo houd je je website in topvorm!

WordPress Webhosting

Je kunt een website niet online brengen zonder WordPress webhosting. Met webhosting staat je website op een server en wordt deze bereikbaar voor bezoekers. Een goede webhost beschermt je tevens tegen hackers en virussen, en zorgt ervoor dat je site bijna altijd bereikbaar is – je wilt minstens 99% uptime. Je mag snelheid ook niet vergeten, want dat maakt je site gebruiksvriendelijker en beter vindbaar in zoekmachines. Met caching kan je je site ook sneller maken. Hierbij wordt vaak gebruikte info op de server opgeslagen. Daarnaast moet je genoeg opslagruimte en data hebben, zodat je site niet ineens offline gaat. En je wilt ook een bedrijf voor WordPress Webhosting kiezen met een goede klantenservice, vooral als je technische problemen hebt. Dus, wil jij een website of webshop starten? Besteed dan voldoende aandacht aan webdesign, website optimalisatie, website onderhoud en webhosting. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *