dogecoin doge

Dogecoin (DOGE)

Alles over Dogecoin kopen, verkopen, wallets en mining

Dogecoin is begonnen als een parodie op de successen van Bitcoin en Litecoin. De oprichters wilden een statement maken dat het voor iedereen mogelijk is om een eigen blockchain te starten. Deze cryptomunt is gebaseerd op de meme Doge (Japanse hond) en is, naarmate er meer geïnvesteerd werd in de munt, geëvolueerd tot een cryptcoin waar veel over wordt gesproken. Doge pretendeert een betaalmiddel te zijn dat zich richt op het uitvoeren van micro transacties. Deze munt is geliefd bij veel IT’ers en kent vele fans, waaronder Tesla eigenaar Elon Musk.

Dogecoin heeft een aantal voordelen:

  • Zeer geschikt voor het uitvoeren van micro transacties
  • Lage transactiekosten
  • Kent een zeer actieve community van ontwikkelaars
  • Uitgegroeid tot één van de grotere cryptocurrencies

Ga direct naar:

Dogecoin koers

Dogecoin Koers

Dogecoin wallet

Dogecoin Wallets

Dogecoin verkopen

Dogecoin Verkopen

Dogecoin mining

Dogecoin Mining

Wat is Dogecoin?

Dogecoin is een een cryptomunt met een sarcastische ondertoon. Het is ontstaan uit de “Luckycoin”, dat op haar beurt weer is ontstaan uit de Litecoin. Het heeft daarmee dezelfde werking als het Bitcoin en Litecoin netwerk. Echter kent deze munt geen maximaal uit te geven aantal munten, waardoor er geen schaarste kan ontstaan.

Het is als grap bedacht en volledig uit de klauwen gelopen. De oprichters vinden het bijzonder dat iedereen zo maar een cryptomunt kon beginnen en dit hebben ze uiteindelijk ook zelf gedaan. Geïnspireerd door de Japanse ras Shiba Inu, is de Dogecoin ontstaan.

dogecoin meme coin

Van grap naar serieuze business

Naarmate de DOGE cryptocoin populairder werd, zijn meer ontwikkelaars zich bezig gaan houden met de techniek er achter. De community bleef gestaag groeien en ook het aantal enthousiastelingen van de munt wordt alsmaar groter.

Er zijn verschillende usecases die deze meme coin omarmen en met de techniek aan de slag zijn gegaan. Er vinden veel micro transacties plaats die door het netwerk worden gefaciliteerd. De grootste usecase zijn de plannen van Elon Musk om splinternieuwe Tesla’s af te laten rekenen met Doge.

Tesla CEO Elon Musk is enthousiast over DOGE

Dogecoin in de toekomst

De ontwikkelaars van de munt hebben de ambitie om DOGE in de toekomst het “online geld van de normale mens” te laten zijn. Er wordt namelijk verwacht dat de prijs van Bitcoins in de loop der jaren, flink in prijs zal stijgen en het netwerk niet gemaakt is voor honderdduizenden transacties per seconde.

Met de blockchain van Doge is dit niet aan de orde en zijn kleine transacties volgens de ontwikkelaars geen probleem voor de blockchain en de ecologische afdruk daarvan. Omdat er bij Doge geen maximum aantal uit te geven munten heeft, zal één DOGE altijd betaalbaar blijven.

Veilig crypto kopen bij LiteBit

Wil je snel, eenvoudig en veilig beginnen met het kopen van verschillende cryptomunten? Dan ben je bij LiteBit aan het juiste adres. Nederlandse grootste en bekendste handelaar heeft het proces voor het kopen van je eerste cryptocurrencies als Bitcoin, Ethereum en Ripple super eenvoudig gemaakt.

Je kunt via de onderstaande knop direct beginnen met het kopen van jouw eerste cryptocurrencies. Al honderdduizenden Nederlandser en Belgen gingen je voor.

LiteBit wordt door gebruikers beoordeeld met een 8,9!

Is Dogecoin betrouwbaar?

Veel mensen vragen zich af Dogecoin wel betrouwbaar is. Zeker omdat ICT’ers het nog min of meer beschouwen als iets “grappigs” en cryptocurrency beleggers de munt als “zeer volatiel” beschouwen. De koers kan ineens zeer heftig stijgen, maar ook net zo hard weer dalen. Om iets zinnigs te kunnen zeggen over de betrouwbaarheid van de munt, bekijken we een aantal aspecten.

Dogecoin team

De oorspronkelijke oprichters van de Dogecoin zijn Jackson Palmer & Billy Markus. Naarmate er steeds meer enthousiastelingen kwamen, is het team van Doge Developers gegroeid.

Op dit moment is er een groot team met developers die bezig zijn om deze cryptomunt te laten groeien. Op Twitter geven ze regelmatig updates en ook op Reddit zijn ze zeer actief.

Er zijn geen maximum aantal uit te geven Dogecoins

Het idee achter Dogecoin is dat er geen maximum aantal uit te brengen DOGE munten voorhanden is. Er kunnen dus continu DOGE munten gemined worden, waardoor in theorie nooit schaarste zal ontstaan. De ontwikkelaars trachten daarmee de munt betaalbaar te houden en het in te zetten voor waar het oorspronkelijk voor bedoeld was. Namelijk “The people and internets Money”. Deze munt met de Inu Shiba logo is er namelijk voor iedereen.

Dogecoin blockchain is een decentraal netwerk

Dogecoin kent een netwerk waarin transacties bevestigd worden door z.g.n. miners. Omdat er geen maximum aantal uit te geven munten zijn, is het niet lucratief voor grote mining fabrieken in bijv. China om de munt op grote schaal te minen.

Hierdoor is de moeilijkheidsgraad relatief laag en kan iedereen met een laptop, telefoon of oude PC deze munt gaan minen. Zo wordt het netwerk zo eerlijk mogelijk door iedereen in de lucht gehouden. Je kunt hier de blockchain van Dogecoin bekijken.

Hoeveel is Dogecoin waard?

De waarde van Dogecoin kun je hieronder omrekenen naar een andere valuta als Euro, Dollar, Canadese Dollar, Zwitserse Frank en Chinese Yen. Je ziet hieronder de prijs voor één Dogecoin en je kunt daarnaast ook nog een calculatie maken om te checken hoeveel DOGE je krijgt voor het geld dat je inzet.

Waarom investeren in Dogecoin (DOGE)?

De ontwikkelingen rondom Dogecoin zijn bijzonder te noemen. Van een uit de hand gelopen grap, naar een serieus project waar mensen elkaar betalen in de vorm van deze cryptocurrency. Met name op Reddit belonen gebruikers elkaar met DOGE munten als fooi of als kleine donatie.

Dit zorgt er voor dat er een daadwerkelijke usecase ontstaat en triggert grote bedrijven als Tesla en andere multinationals om DOGE in te zetten als enig vorm van betaalmiddel.

Dogecoin Whitepaper

De officiële Dogeoin whitepaper is hier te vinden. Je vindt er alle informatie over ÐOGE en kunt zelfs de veelgestelde vragen bekijken. Voordat je in deze, of in iedere andere munt investeert, is het een must om eerste de whitepaper te hebben gelezen. Dan weet je waar het project voor staat en wat je kunt verwachten.

Kijk uit voor (extreme) volatiliteit…

Hoezeer de Dogecoin ook aantrekkelijk geprijst is, je kunt namelijk veel DOGE kopen voor bijv. 100 euro. Kijk wel uit voor extreme volatiliteit. De Doge koers is (extreem) onderhevig aan marktsentimenten.

Een mooi voorbeeld hiervan zijn de tweets van Elon Musk. Het is algemeen bekend dat hij fan is van de bekende meme coin en schroomt niet om dit ook kenbaar te maken op Twitter.

Als gevolg hier van is de koers extreem hard gestegen. Maar na iedere piek is ook weer een enorme daling te zien. Dat maakt de koers extreem volatiel en voorzichtigheid is hierbij nog meer geboden dan bij andere cryptomunten.

dogecoin elon musk extreem volatiel

Dogecoin nieuws

Het laatste Dogecoin nieuws kun je het beste volgen via de officiële kanalen. Dit kan op Social Media, maar ook via kanalen als Telegram.

Hieronder vindt je de officiële nieuwskanalen van Doge:

DOGE op Social Media

De ontwikkelaars van de munt geven zelf regelmatig updates op social media en er is een DOGE forum beschikbaar waar crypto enthousiastelingen bij elkaar komen om het laatste nieuws omtrent de munt met elkaar te bespreken.

Review Dogecoin (DOGE)

Dogecoin wordt gezien als “the internet money” en “the peoples money”. Een bijzondere benaming omdat de Dogecoin op dit moment voornamelijk wordt gebruikt als manier om fooi en kleine donaties te geven. Het is niet aannemelijk dat deze munt ooit voor 1.000 euro per coin verkocht gaat worden, omdat het maximum aantal uit te geven munten nooit is bepaald.

Hieronder lees je een korte recensie over de Doge munt.

Recensie Dogecoin (DOGE)

Chris

Potentie
Team
Product
Community
Partnerships

Samenvattend

Dogecoin is een leuk project om in je investeringsportfolio er bij te hebben. Houdt er rekening mee dat de koers zeer volatiel is en dat je enkel geld investeert dat je bereid bent (en kunt) verliezen. Hoewel het team en de community gestaag verder bouwt aan de techniek, is de munt hoogste beïnvloedbaar door marktsegmenten.

4

Veelgestelde vragen over Dogecoin (DOGE)

Is DOGE een ERC20 token?

Nee, de munt is geen ERC20 token. Wel bestaat er een variant van de Doge munt die zichzelf “Dogecoin Ethereum” noemt. Deze draait op het netwerk van Ethereum waardoor er de mogelijkheid bestaat ERC20 tokens uit te geven.

Heeft Dogecoin een max supply?

Nee, de Dogecoin heeft geen maximum aantal uit te geven munten. Hierdoor zal er in theorie geen schaarste ontstaan. Schaarste is een van de belangrijkste factoren voor prijsstijgingen.

Wat kan je met Dogecoin doen?

Je kunt Dogecoin als traditioneel betaalmiddel gebruiken en naar andere mensen DOGE overmaken. Deze mensen kunnen via een broker het geld weer om laten zetten naar Euro’s of Dollars etc.

Waarom daalt Dogecoin zo hard?

Er kunnen verschillende redenen waarom de koers van Doge hard onderuit gaat. Vaak liggen de volgende redenen er aan ten grondslag: marktsegment, FUD, slecht nieuws of grote verkooporders van investeerders.

Wat gaat Doge doen op de lange termijn / in de toekomst?

Er wordt verwacht dat er steeds meer investeerders in Doge gaan stappen die een ieder een gedeelte in zijn of haar portfolio op zullen nemen. Wanneer grote influencers als Elon Musk de prijs op blijven drijven, kan Doge nog ver groeien.

Andere Cryptomunten: