Wat verdient een Psycholoog?

Veel mensen vragen zich af wat een psycholoog verdient. Het is een zwaar beroep waar deze professionals vaak moeilijker beslissingen moeten nemen voor een ander. Zo heb je psychologen die mensen helpen bij verschillende emotionele en psychologische stoornissen, maar ook professionals die mensen adviseren bij arbeidssituaties. 

Als psycholoog maak je eerst een diagnose van het probleem waar je cliënt mee zit. Vervolgens geef je een advies en start met het begeleiden van de patiënt. Met jouw therapie en behandelplan zorg je ervoor dat de cliënt er weer helemaal bovenop komt. 

Wat verdient een psycholoog aan salaris?

Het startsalaris van een psycholoog ligt tussen de 3.000 en 3.300 euro per maand. Je bent pas begonnen en je hebt nog niet veel praktijkervaring. In dit stadium moet het doel zijn om jezelf zo goed en snel mogelijk te verbeteren. Het klinkt raar, maar een hoog salaris is in dit stadium niet het belangrijkste. 

Naarmate je meer ervaring hebt opgedaan, krijg je ook een hoger salaris. Een ervaren psycholoog heeft een salaris van 4.800 tot 6.400 euro per maand. En dat zijn bruto salarissen zonder 8% vakantietoeslag en eindejaarsuitkeringen. 

Hier nog een handig overzicht m.b.t. het jaarsalaris van een psycholoog:

ErvaringSalaris 
Beginnend psycholoog€ 40.380 – € 44.268 per jaar 
Medior psycholoog€ 49.452 – € 54.636 per jaar
Ervaren psycholoog€ 63.708 – € 84.444 per jaar

Wat doet een psycholoog?

Samen met hoofdbehandelaar stel een behandelplan op voor de cliënt. Je adviseert, begeleidt een geeft therapieën om de cliënt van zijn of haar problemen af te helpen. Omdat je met een kwetsbare doelgroep werkt, zijn er strikte regels verbonden die cliënten moeten beschermen. 

Wanneer je dit beroep kiest, heb je verschillende richtingen die je kunt volgen. Zo is de een meer werkzaam in het bedrijfsleven en heeft de ander zich verdiept in de zorg en welzijn.  

Verschil psycholoog en psychiater

Een psycholoog helpt mensen die psychische problemen hebben. Dit zijn vaak de wat lichtere problemen zoals (ernstige) gebeurtenissen of problemen waarbij de kans van slagen d.m.v. een aantal gesprekken met een professional, het grootst is. 

Een psychiater komt om de hoek kijken als er een diepere biologische problemen aan ten grondslag ligt. Zoals bijv. diverse vormen van depressies. Een psychiater heeft de autoriteit om (zware) medicijnen voor te schrijven om de processen te stabiliseren, alvorens ze aangepakt kunnen worden.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als psycholoog heb je een prima salaris, maar je hebt wel een lange ervaring nodig om zover te komen. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen in de zorg: