Wat verdient een Neurochirurg?

Soms vragen vragen mensen zich af wat een neurochirurg verdient. En dat is ook niet zo verwonderlijk, omdat het een zeer specialistisch beroep is. 

Mijn tegenover buurman is neurochirurg en rijd rond in een dikke Audi. Wij wonen in een nieuwbouwwijk en veel buren vragen zich af waar hij zijn geld mee verdient. Op een buurtfeest kan ik met hem afspraken en vertelde hij dat hij neurochirurg is. Ik had geen idee wat het was dus ik vroeg hem wat dat dan precies inhield. 

Hij vertelde me over zijn werkzaamheden en langzaam maar zeker kreeg ik steeds meer bewondering voor de goede dingen die hij doet. Dat zette me aan het denken en heeft mij doen inspireren om eens dieper in te duiken op dit beroep. Hieronder geef ik antwoord op de meest voorkomende vragen. Heb je nog meer vragen? Stel ze gerust hieronder in het reactie gedeelte.

Wat is een neurochirurg?

Een neurochirurg is werkzaam in het ziekenhuis en richt zich als specialist op het zenuwstelsel en de wervelkolom. Hij of zij voert operaties uit aan de hersenen, hersenstam, hersenschedel en ruggenmerg. Ze proberen mensen te helpen die kampen met bijvoorbeeld een hernia, tumoren of andere afwijkingen. Het valt onder het beroep van chirurg en heeft bovenstaande punten als specialisme.

Vaak worden patiënten doorverwezen door de neuroloog en bepaalt de neurochirurg welke behandelingen nodig zijn om de pijn te verzachten of op te lossen. Er worden operaties uitgevoerd en advies gegeven aan patiënten. Naast deze gebruikelijke werkzaamheden wordt er regelmatig overlegd met anesthesist medewerkers, neurologen en radiologen. 

Wat verdient een neurochirurg?

Een neurochirurg verdient tussen de 5.900 en 11.000 euro per maand. Het salaris is afhankelijk van andere werkzaamheden die er naast worden uitgevoerd, zoals bijvoorbeeld wat managementtaken. 

Een dik salaris, maar daar staat wel een enorme verantwoordelijkheid tegenover. Met dit beroep moet je stressbestendig zijn en snel goede beslissingen kunnen nemen. Het leven van een patiënt hangt er soms van af. 

Hoe wordt je neurochirurg

Om dit beroep te kunnen uitoefenen, moet je eerst een 6 jarige opleiding tot geneeskunde volgen (universitair). Vervolgens kun je jezelf specialiseren en gaan werken in een opleidingsziekenhuis. Dit duurt nog eens 6 jaar voor dat je neurochirurg bent.

Heel je leven dien je bij- en nascholing te volgen en kun je jezelf steeds verder ontwikkelen in het vak.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als neurochirurg heb je een prima salaris, maar je hebt wel een lange opleiding nodig om zover te komen en je hebt veel verantwoordelijkheid. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen in de zorg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *