Wat is het Dierenartsassistent salaris?

dierenartsassistent salaris

Wat verdient een dierenartsassistent als salaris? Daar gaan we in dit artikel verder op in. Een dierenartsassistent is de rechterhand van de dierenarts. Onder de taken van de assistent vallen het bijstaan van de dierenarts tijdens operaties, klantencontact, administratieve taken en het voorbereiden van operaties.

Deze functie bestaat eigenlijk in twee niveaus, er zijn namelijk de gewone assistenten en de paraveterinair assistenten. Het is dan ook logisch dat er twee dierenartsassistent opleidingen bestaan, beide vormen zijn op mbo niveau.

Met een paraveterinair diploma mag de assistent ook kleine medische handelingen uitvoeren. Dierenartsassistent vacatures zijn er voldoende en je baankans is redelijk goed.

Dierenartsassistent salaris

Het gemiddelde salaris van een dierenartsassistent is € 2.444,- per maand. We moeten er wel bijzeggen dat het kan variëren tussen ongeveer € 1.814,- en € 3.073,-. De uiteindelijke hoogte van het inkomen is namelijk afhankelijk van de opleiding, de ervaring en de werkgever.

Het salaris van een starter zonder paraveterinair diploma zal meestal onder de tweeduizend blijven, terwijl iemand met een paraveterinair diploma en jarenlange werkervaring al snel in de buurt van de drieduizend komt. Je kunt je inkomen dus opschroeven door het paraveterinair diploma te halen en door werkervaring op te doen.

Als we uitgaan van het gemiddelde inkomen, ziet het dierenartsassistent salaris er in een tabel als volgt uit:

  • Jaarinkomen dierenartsassistent: € 29.328,-
  • Salaris dierenartsassistent per maand: € 2.444,-
  • Inkomen per uur: € 14,10

De secundaire voorwaarden bij het arbeidscontract van een dierenartsassistent zijn standaard. Een 13e maand zien we eigenlijk nooit, maar wel gebruikelijk is een extra reiskostenvergoeding.

Dierenartsassistent opleiding

Zoals we al noemden, zijn er twee dierenartsassistent opleidingen. De opleiding Dierenartsassistent Paraveterinair is een 4-jarige mbo-opleiding. Vaak is dit zowel mogelijk als fulltime opleiding en als deeltijdopleiding. Je leert er dierkundige vakken, zoals de anatomie en fysiologie van dieren en de ziekte- en geneesmiddelenleer.

Ook andere vakken, zoals omgaan met dieren en hun baasjes en administratie, komen aan bod. Deze opleiding is het meest gangbaar. Bij de opleiding dierenartsassistent zonder het paraveterinair gedeelte wordt je ook dierenartsassistent, maar dan zal je uiteindelijke werk meer gericht zijn op de administratieve taken en niet op het medische deel.

Dierenartsassistent vacatures

Na de opleiding met paraveterinair gedeelte kun je solliciteren op alle dierenartsassistent vacatures. De opleiding is erg populair en meestal zijn er meer afgestudeerden dan open vacatures. Het kan daarom zijn dat je best even moet zoeken en het helpt als je daar ruim op tijd mee begint én je zoekgebied uitbreid.

Doorgroeimogelijkheden zijn er meestal niet veel in dit vakgebied. Maar als je eenmaal aan het werk bent, heb je een leuke, veelzijdige functie waar je waarschijnlijk jarenlang met plezier zal werken.

Review Dierenartsassistent salaris

Chris

Inkomen
Sec. arbeidsvoorwaarden
Arbeidsperspectief

Samenvattend

Als dierenartsassistent heb je een modaal salaris. Je bent in een praktijkondersteuner voor de dierenarts en helpt mee met de dagelijkse gang van zaken. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn prima en de vraag naar dierenartsassistenten is hoog. Een prima baan voor iemand die graag met dieren werkt.

3.7

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Een dierenartsassistent heeft een goed inkomen, maar vindt je dit nog niet voldoende? Ben jij het ook beu om 40 uur per week te werken en het gevoel te hebben dat je wordt geleefd? Het zou toch makkelijker moeten zijn om geld te kunnen verdienen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het salaris en inkomen van andere beroepen in de bouw, ICT of de finance branche:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *