Wat is het Ergotherapeut salaris?

Ergotherapeut salaris

De hoogte van je salaris als ergotherapeut is te vergelijken met dat van mensen met andere paramedische beroepen. De ergotherapeut begeleidt en helpt mensen met een beperking.

In deze therapie richt men zich niet op de ziekte of beperking zelf, maar op het weer mogelijk maken van de dagelijkse handelingen van de cliënt. Ergotherapeuten zijn werkzaam in verschillende gebieden, zoals revalidatie, psychiatrie, geriatrie en bij patiënten met ontwikkelingsproblemen.

Om in deze discipline aan de slag te gaan moet je een 4-jarige ergotherapeut opleiding volgen op hbo-niveau. De baankans is daarna zeer groot en ook in de toekomst zullen er naar verwachting voldoende ergotherapeut vacatures zijn.

Salaris ergotherapeut

Gemiddeld verdient een ergotherapeut zo’n € 2.735,- bruto per maand. Het salaris van ergotherapeuten is afhankelijk van hun ervaring en van de werkgever en kan variëren van de € 1.900,- tot € 3.570,- bruto per maand. Een therapeut met veel ervaring en een goede reputatie zal zelfs meer in de richting van € 4.000,- komen. Als we uitgaan van het hierboven genoemde gemiddelde, ziet het inkomen van de ergotherapeut er als volgt uit:

TijdseenheidSalaris
Salaris per jaar€ 32.820, –
Salaris per maand€ 2.735, –
Verdiensten per uur€ 15,78, –

Deze bedragen zijn op basis van een 40-urige werkweek.

De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn goed en omvatten vakantietoeslag en onregelmatigheidstoeslagen. Maar leuke extraatjes, zoals een leaseauto, zijn ongebruikelijk.

Veel mensen in de paramedische wereld gaan ook als zzp’er aan de slag. Hoeveel het inkomen dan is, is moeilijk te zeggen. Dit hangt uiteraard af van hoeveel klanten er zijn. Het uurtarief dat wordt berekend is meestal rond de € 60,-.

Ergotherapeut opleiding

Lijkt het beroep ergotherapeut je op het lijf geschreven? Volg de 4-jarige hbo-opleiding Ergotherapie en haal je bachelor of science! Tijdens de ergotherapeut opleiding leer je veel over de verschillende aspecten van het vak en loop je stages.

Na de opleiding kun je ingeschreven worden in het Register voor Ergotherapeuten, onderdeel van het Kwaliteitsregister Paramedici. Het is niet verplicht, maar wel aan te bevelen. Ook wanneer je al als therapeut werkzaam bent, is het belangrijk om je te blijven ontwikkelen en bijscholing of cursussen te volgen.

Ergotherapeut vacatures

Als ergotherapeut kun je op zeer verschillende plaatsen komen te werken. Je kunt natuurlijk een eigen praktijk starten of kijken of er een groepspraktijk is waar je deel van uit kunt gaan maken. Daarnaast vind je ergotherapeut vacatures in ziekenhuizen, in de gehandicaptenzorg, bij de Thuiszorg en/of GGD, in de jeugdzorg en de ouderenzorg, in revalidatiecentra en andere instellingen. Zoek een positie die past jouw persoonlijke voorkeur en die eventueel aansluit bij de minor die je op de hbo hebt gedaan.

Ergotherapeut salaris

Chris

Inkomen
Sec. arbeidsvoorwaarden
Arbeidsperspectief

Samenvattend

Als Ergotherapeut heb je een prima salaris. Je werkomstandigheden zijn divers en je geniet van goede secundaire arbeidsvoorwaarden. In de zorg is er altijd voldoende arbeidsperspectief en kun je direct beginnen met je opleiding.

3.3

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Ben jij het ook beu om 40 uur per week te werken en het gevoel te hebben dat je wordt geleefd? Het zou toch makkelijker moeten zijn om geld te kunnen verdienen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het salaris en inkomen van andere beroepen in de bouw, ICT of de finance branche:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *