Wat verdient een Kapper?

Ben jij geknipt voor het kappersvak? Zonder al te flauw te doen: ben jij dus diegene die het leuk vindt om dag in, dag uit mensen te voorzien van een nieuw, flitsend kapsel?

Dan moet je dus kapper worden. Je kunt lekker met iedereen kletsen, koffie drinken, en ondertussen mensen blij maken met een nieuw kapsel. Klinkt niet verkeerd! Maar wat verdient een kapper?

Wat doet een kapper?

De kapper verzorgt het haar van anderen. Meestal knip je het haar, maar ook wassen, stylen, verven, uitdunnen, scheren en snijden zijn mogelijkheden. Dit soort dingen acties worden uitgevoerd soms om een nieuw kapsel te creëren bij klanten. Je moet kunnen voldoen aan de wensen van klanten.

Daarnaast hoort het kleuren van het haar tot de mogelijkheden, net als het aanbrengen van extensions of zetten van dreadlocks. Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende manieren waarop haar gestyled kan worden, waardoor de kapper heel creatief kan of moet zijn!

Je hebt natuurlijk ook veel verschillende kapsels en bovendien willen sommige mensen ook dat hun baard wordt getrimd of hun wenkbrauwen worden geëpileerd. 

Kappers werken vaak vanuit salons of vanuit huis. Die salons kunnen ook staan in ziekenhuizen, bejaardentehuizen of op stations. Het werk van deze Kappers heeft vaak een sterke sociale kant. Veel mensen vinden het leuk om een praatje te maken tijdens een sessie.

Vaak hebben (specialistische) Kappers een vaste klantenkring. Tegenwoordig heb je echter ook ‘stille’ knipsessies, speciaal voor mensen, bijvoorbeeld autisten, die het vreselijk vinden om over koetjes en kalfjes te moeten praten met kappers.

Hoe word je kapper?

Je hoeft geen genie te zijn om kapper te kunnen worden, maar je moet wel handig zijn met scharen. Je moet een kappersopleiding volgen. Deze opleiding is een combinatie van theorie en praktijkervaring. Je kunt er een mbo niveau 3 opleiding mee verdienen.

Je kunt hierna nog allerlei cursussen volgen om je te specialiseren als kapper. Al tijdens je studie kun je beginnen met het knippen van de haren van vrienden of kennissen. Op die manier kun je misschien een eerste startkapitaal opbouwen waarmee je jouw materialen kunt inkopen.

Dat zou een slim begin zijn en op deze manier kun je lekker bijverdienen! Veel kappers verdienen zwart bij door bekenden te knippen in hun vrije tijd voor een vriendenprijsje.

Op je 12e al beginnen met kapsels knippen…

Wat verdient een kapper?

Je begint als startend kapper op een salaris van ongeveer €1440 per maand. Met de jaren werkervaring loopt ook het loon op, tot ongeveer €2125  per maand.

Topkappers in de showbizzwereld kunnen heel veel geld verdienen, maar dat komt uiteraard door hun klantenkring, die bestaat uit rijke mensen. Maar om even over de ‘gewone’ kapper te spreken: die verdient ongeveer 1650 euro bruto per maand en je uurloon is ongeveer 10,00 euro per uur.

Als je meer dan 10 jaar ervaring hebt, kan je salaris oplopen tot wel 2000 euro bruto per maand en je krijgt dan een uurloon van bijna 12 euro per uur.

Doorgroeimogelijkheden

Werk vinden: dat moet lukken als kapper. Zog dat je goed je best doet op een stage, want wie weet kan je blijven hangen! Doorgroeimogelijkheden zijn er bij een kapsalon in de vorm van specialisaties in styling.

Wie weet kun je ooit een eigen kapsalon starten of je zorgt ervoor dat je een topspecialist wordt. Wie weet creëer je je eigen looks, of je zorgt ervoor dat je de hele wereld over vliegt om bevriende topvoetballers te knippen. Doe je best!

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als kapper heb je een redelijk salaris, maar je hebt wel jaren werkervaring nodig om zover te komen. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen in de zorg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *