Wat verdient een Verloskundige?

wat verdient een verloskundige aan salaris

Veel mensen vragen zich af wat een verloskundige verdient per maand. Het is namelijk een zwaar beroep en veel jonge moeders zullen met veel respect over deze mensen praten.

Een verloskundige helpt namelijk vrouwen om te bevallen. Ze helpen tijdens de zwangerschap, de bevalling en ook tijdens de kraamtijd. Een verloskundige is de ondersteuning voor de zwangere vrouw om gedurende de zwangerschap en na de bevalling hulp te krijgen.

Wat doet een verloskundige?

De begeleiding tijdens de zwangerschap, de bevalling en tijdens de kraamtijd is de kerntaak van een verloskundige. De moeder en het kind staan hierbij centraal. Er zijn verschillende controles welke gedaan worden om de moeder en het kind tijdens de zwangerschap te monitoren. Tijdens de bevalling zal de verloskundige de moeder coachen en helpen. Ook zal er gecontroleerd worden of er geen complicaties zijn.

Na de bevalling zal de wordt de gezondheid van het kind en van de moeder ook gecontroleerd door de verloskundige. Na de bevalling volgt de kraamtijd. De verloskundige doet dan de huisbezoeken om de ontwikkeling en de gezondheid van het kind te controleren.

Een verloskundige helpt bij normale zwangerschappen. De verloskundige is verantwoordelijk voor de gezondheid van de moeder en van het kind. Mogelijke complicaties moeten snel opgemerkt worden. Wanneer er problemen zijn wordt de moeder en baby naar een gynaecoloog doorverwezen of een specialist of huisarts

Onderzoek en controle plus voorlichting is van belang bij het uitvoeren van de taken van de verloskundige. Daarnaast geeft de verloskundige ook advies. Het kan hier onder andere gaan om pijnmedicatie gedurende de bevalling, het geven van borstvoeding en ook een goede leefstijl. Ook geeft de verloskundige advies om zwangerschapsklachten te voorkomen.

Veel van de werkzaamheden van de verloskundige wordt bij de mensen thuis gedaan. Een verloskundige werkt bij de mensen en is de hele week beschikbaar. De verloskundige werkt ook in het weekend, op feestdagen en ook in de nacht. De verloskundige heeft een vertrouwensband met de patiënt.

Wat verdient een verloskundige aan salaris en inkomen?

Een verloskundige die in loondienst werkt verdient tussen de 2000 euro en de 3500 euro. Het salaris is verschillend per werkgever en ook op basis van de ervaring. Een verloskundige kan ook zelfstandig werken. Het is dan mogelijk om tot 100.000 euro per jaar te verdienen. 

Competenties en vaardigheden van een verloskundige

Het is belangrijk voor een verloskundige om goed te kunnen coachen, kritisch te luisteren, sociaal ingesteld te zijn en ook om stressbestendig te zijn.

Opleidingen voor verloskundige

Een verloskundige moet zichzelf registreren. Het is een beschermd beroep. Een verloskundige volgt de opleiding Verloskunde. Hierna kan de verloskundige zichzelf specialiseren. Er is een opleiding tot Verloskundig echoscopist en ook een masteropleiding Verloskunde of Klinische verloskunde kunnen doen. Na de opleiding is het belangrijk om ook regelmatig bijscholing te volgen. Zo is men optimaal op de hoogte met de laatste ontwikkelingen binnen de verloskunde.

Vacatures verloskundige

Er zijn voldoende banen te vinden voor een verloskundige. Er zijn volop banen te verkrijgen als verloskundige. Er zijn ook veel doorgroeimogelijkheden om een managementfunctie te krijgen of een beleidsfunctie. Het is ook mogelijk om een docent te worden of een eigen praktijk te starten. Er zijn volop mogelijkheden en ook banen voor verloskundigen.

Review inkomen Verloskundige

Chris

Inkomen
Sec. arbeidsvoorwaarden
Arbeidsperspectief

Samenvattend

Een verloskundige heeft een redelijk goed salaris , maar de werkdruk is vaak erg hoog. Je moet van goede huize komen, wil je in dit beroep kunnen slagen. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn redelijk en het perspectief is goed.

3.7

Wil jij meer geld gaan verdienen als verloskundige?

Wil jij verloskundige worden of ben je al verloskundige en kun jij wel een extra zakcentje per maand gebruiken? Lees dan eens het verhaal van Jacko, hij heeft er zelf voor gezorgd dat hij tot wel 10.000 euro per maand bij kan verdienen door zijn websites.

En dat kun jij ook, zonder technische kennis. Hij legt je namelijk stap-voor-stap uit hoe jij voor jezelf een eigen website kunt maken, waar jij jouw kennis kunt overdragen aan anderen. Door middel van affiliate marketing kun jij andermans producten gaan promoten tegen hele vette commissies. Ook jij bent in staat om veel geld bij te verdienen met jouw kennis. Maar die keuze ligt bij jou…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen in de zorg: