Wat verdient een ZZP’er netto?

Veel arbeids werken tegenwoordig als ZZP’er, maar wat verdient een ZZP’er nou eigenlijk netto per maand? Dat is waar veel zelfstandigen tegenaan lopen. Ze weten niet of ze voldoende overhouden aan hun inkomen. En vaak onderschatten ze ook de kosten die het leven als ZZP’er met zich meebrengt.

Want een ZZP’er moet zichzelf goed verzekeren. Wanneer een zelfstandige ziek wordt of nog erger arbeidsongeschikt, moet het daar goed voor verzekerd zijn. Anders heb je geen inkomen en moet je van de lage bijstandsuitkering leven.

Salaris en netto inkomen van een ZZP’er

Om een goede calculatie te maken wat een ZZP’er verdient moeten we een berekening maken. We gaan er voor het gemak van uit dat een ZZP’er circa 32 uur per week en 46 weken per jaar werkt. Dat komt uit op een uren totaal van 1.472 declarabele uren per jaar. 

Daarnaast gaan we er vanuit dat een ZZP’er ongeveer 10.000 euro kosten per jaar heeft en recht heeft op zelfstandigenaftrek. Het netto salaris is dan als volgt:

UurloonNetto salaris per maandNetto inkomen per jaar
20 euro per uur€ 1.570, –€ 18.844, –
35 euro per uur€ 2.824, –€ 33.883, –
50 euro per uur€ 3.779, –€ 45.343, –
65 euro per uur€ 4.788, –€ 57.458, –
80 euro per uur€ 5.792, –€ 69.501, –
95 euro per uur€ 6.813, –€ 81.755, –

Je kunt het uurloon voor een ZZP’er hier zelf berekenen.

Wat zijn de voordelen als ZZP’er?

Als ZZP’er heb je een aantal voordelen. Zo ben je zelf de baas over je eigen tijd. Je kunt de tijd vrij indelen zoals je zelf wilt, zonder dat een leidinggevend o.i.d. daar iets van gaat vinden. Handig bijvoorbeeld voor het inplannen van vakanties of uitjes met het hele gezin. 

Daarnaast wordt je als ZZP’er vaak ingehuurd en heb je de uitstekende mogelijkheid om je netwerk te vergroten. Hoe groter je netwerk is, hoe groter de kans is dat je een volgende klus aangeboden krijgt. 

Je hebt ook een aantal fiscale voordelen als ZZP’er. Veel zelfstandigen zijn de motor voor de Nederlandse economie en dit wordt door de overheid ondersteund met een aantal voordelen. Houdt er echter wel rekening mee dat je voldoende overhoud voor een netto inkomen. Financieel adviseurs zijn het er over eens dat een ZZP’er een minimumloon moet hebben van € 45, – per uur.

Waar moet een ZZP’er zich goed voor verzekeren?

Als ZZP’er ben je niet verzekerd door je werkgever. Je moet dus zelf je eigen verzekeringen regelen. Denk daarbij aan aansprakelijkheidsverzekering en een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Vooral dat laatste kan flink in de papieren lopen.Praat hierover met een financieel adviseur die je daarbij kan helpen.

ZZP’er en pensioen

Een zelfstandige bouwt geen pensioen op. Als je dit zelf moet regelen kan dit erg duur uitpakken. We adviseren om je goed in te lezen en anders iemand met een financiële achtergrond dit voor je te laten regelen. Het zou vervelend zijn dat je later enkel van de AOW moet leven zonder dat daar je pensioen wordt uitgekeerd.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als ZZP’er kun je een prima inkomen krijgen, maar je hebt wel veel declarabele uren nodig om zover te komen. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen als ZZP’er:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *