Wat is het Social Work salaris?

Social work salaris

Benieuwd naar het Social Work salaris? Dan ben je hier aan het juiste adres. Want Social work, ook wel bekend als maatschappelijk werk, is in Nederland een populair vakgebied. Je hebt vaak een ondersteunende taak bij het begeleiden van mensen die verschillende problemen kunnen hebben.

Denk aan mensen met een depressie of die bijvoorbeeld extra hulp nodig hebben met het oplossen van financiële problemen. Er zijn veel studiemogelijkheden en op de arbeidsmarkt zijn er genoeg vacatures beschikbaar voor een baan binnen deze branche. Veel studenten die net klaar zijn met hun studie vragen zich af hoe het zit met het social work salaris.

In dit artikel wordt uitgelegd wat je kunt verwachten van een Social Work salaris, krijg je informatie over de opleiding en leer je waar je de vacatures kunt vinden.

Hoe hoog is het social work salaris?

Een startende werknemer binnen de social work branche verdient gemiddeld €2328 bruto per maand. De informatie staat op meerdere gevestigde bronnen op het internet, in het volgende lijstje kun je zien wat de gemiddelde start bedragen(Bruto) zijn per jaar, maand en per uur.

TijdseenheidSalaris
Salaris per jaar€ 28.000, –
Salaris per maand€ 2.320, –
Verdiensten per uur€ 14,50, –

Er zijn echter wel veel doorgroei mogelijkheden in de branche en op die manier groeit ook het social work salaris van een werknemer. Door jezelf te ontwikkelen en meer ervaring op te doen kom je steeds in een hogere schaal.

Zo kan je in de hoogste schaal rekenen op een bedrag tussen de €3142,- en €5603,- bruto. Het zal natuurlijk wel even duren voordat je in schaal 10 (de hoogste schaal) terechtkomt. Secundaire arbeidsvoorwaarden lopen erg uiteen en zijn werkgever specifiek.

Je kan in veel gevallen wel rekenen op een reiskostenvergoeding, extra scholing en een hoge flexibiliteit.

https://youtu.be/W-Rsa3vzauo

De juiste social work opleiding

Je moet ook de juiste keuze maken voor jouw social work opleding. De opleidingen worden gegeven op verschillende niveaus. Een social work opleiding wordt meestal gegeven op het MBO, HBO en WO niveau. Door hoger te studeren vergroot jij de kansen om in de hogere schalen te komen en start je ook met een hoger social work salaris.

Na het afronden van bijvoorbeeld jouw MBO studie kan het een goed idee zijn om rond te kijken naar een vervolg studie op HBO niveau. Je kan ook de keuze maken om direct te beginnen met werken.

Het aantal social work vacatures

Er zijn genoeg social work vacatures beschikbaar. Je kunt kijken op sites zoals indeed of de nationale vacaturebank voor het zoeken van een goede social work vacatures. Kijk naar de regio en de werkzaamheden en zo vind je uiteindelijk de vacature die het best bij jou past.

Je wilt natuurlijk wel een baan vinden die voldoet aan jouw persoonlijke eisen. Wees daarom zorgvuldig in het kiezen van jouw potentiele werkgever. Neem de tijd en doe goed vooronderzoek zodat je zeker weet dat je niet voor verassingen komt te staan.

Review Social Work salaris

Chris

Inkomen
Sec. arbeidsvoorwaarden
Arbeidsperspectief

Samenvattend

Als Maatschappelijk werker heb je een normaal salaris. Je werkt in de zorg en aan de hand van die salarisschalen wordt je ook betaald. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn ook prima en als je wilt kun je snel aan de slag!

3.2

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Ben jij het ook beu om 40 uur per week te werken en het gevoel te hebben dat je wordt geleefd? Het zou toch makkelijker moeten zijn om geld te kunnen verdienen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het salaris en inkomen van andere beroepen in de bouw, ICT of de finance branche:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *