Wat is het Oncoloog salaris?

oncoloog salaris

Heel wat mensen vragen zich af hoeveel een oncoloog salaris bedraagt. Die vraag is perfect normaal voor diegenen die in behandeling zijn bij een oncoloog of voor mensen die oncoloog als beroep willen uitoefenen. Zulke mensen zijn gedreven en willen niets liever dan hun medemens helpen op vlak van gezondheid met hun kennis over kanker en de behandeling ervan.

Bovendien delen ze ook hun kennis met de patiënt om deze zo goed mogelijk te kunnen bijstaan voor, tijdens en na de behandeling(en). Een boeiende opleiding en een fantastisch beroep als je jezelf verdienstelijk kunt maken ten voordele van de gezondheid en het welzijn van anderen. Op zoek naar een vacature? Ontdek hier hoeveel het oncoloog salaris bedraagt.

Oncoloog salaris

Een oncoloog, ook wel dokter en internist in de kankerkunde genoemd, verdient gemiddeld €8.750 bruto per maand. Het startsalaris van een oncoloog, zonder ervaring, start bij ongeveer 6500 euro bruto per maand. Naarmate de leeftijd en dus ook de ervaring van de oncoloog toeneemt, verhoogt ook het salaris. Het salaris van een oncoloog met meer dan tien jaar ervaring bedraagt ongeveer € 11000 bruto per maand.

NiveauSalaris per jaarSalaris per maandSalaris per uur
Junior oncoloog€ 78.000€ 6.500€ 40
Medior oncoloog€ 105.000€ 8.750€ 50
Senior oncoloog€ 132.000€ 11.000€ 65

Secundaire arbeidsvoorwaarden van een Oncoloog:

Naast het oncoloog salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Dit budget bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd zodat je de keuzes kunt maken die bij jou passen. Op die manier kun je een deel van jouw arbeidsvoorwaarden zelf bepalen. Zo kun je bijvoorbeeld een deel van jouw maandinkomen te laten uitbetalen op het moment dat jij dat wenst. Je kunt dit budget ook omzetten in verlof en andersom of je kunt het besteden aan fiscaalvriendelijke doelen.

Ook aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling wordt veel aandacht besteed. Denk aan initiatieven als diverse studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van jouw ov-reiskosten voor woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Oncoloog opleiding

Om het beroep van oncoloog uit te kunnen oefenen moet je jezelf in bepaalde domeinen van de geneeskunde verdiepen. Je dient je te specialiseren in alles wat met kanker te maken heeft om te weten hoe de patiënt behandeld dient te worden.

Om oncoloog te kunnen worden dien je eerst de universitaire opleiding Geneeskunde te voltooien. Vervolgens dien je de opleiding tot algemene interne geneeskunde te volgen. Hierbij loop je onmiddellijk stage als aios (d.i. een arts in opleiding tot specialist). Deze opleiding duurt vier jaar. De specialisatie in de oncologie kun je volgen in 2 jaar nadien, als oncoloog in opleiding.

Vacatures Oncoloog

Nadat je jouw opleiding tot oncoloog hebt voltooid kun je voltijds of halftijds aan de slag als specialist in de oncologie. Vervolgens kan de zoektocht naar een interessante job beginnen. Deze kun je beginnen door regelmatig de vacatures voor een oncoloog te raadplegen.

Review Oncoloog salaris

Chris

Inkomen
Sec. arbeidsvoorwaarden
Arbeidsperspectief

Samenvattend

Als oncoloog heb je een riant salaris en zijn de verdiensten erg goed. Je geniet van zeer goede secundaire arbeidsvoorwaarden en er is voldoende vraag naar mensen met dit beroep. De opleiding is lang en zwaar, maar wanneer je volledig afgestudeerd bent kun je direct aan de slag.

4.3

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Een oncoloog heeft een zeer goed inkomen, maar vindt je dit nog niet voldoende? Ben jij het ook beu om 40 uur per week te werken en het gevoel te hebben dat je wordt geleefd? Het zou toch makkelijker moeten zijn om geld te kunnen verdienen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het salaris en inkomen van andere beroepen in de bouw, ICT of de finance branche:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *