Wat verdient een Mondhygiëniste?

Veel mensen die regelmatig naar de tandarts moeten zijn benieuwd wat een mondhygiëniste verdient. En dat is ook niet zo gek, want als je gebit extra gereinigd moet worden wordt je daar vaak naar toe verwezen. En op het eind van de behandeling krijg j een rekening die fors kan uitvallen. Dat is meestal balen. Maar hoeveel van dat geld gaat nou daadwerkelijk naar de mondhygiëniste zelf? Dat is wat ik me al heel de tijd afvroeg. 

Dat heeft mij doen inspireren wat een mondhygiënist per maand aan salaris verdient. Ik vertel je hier alles over de werkzaamheden en de uiteindelijke financiële beloningen die daar tegenover staan.

Wat doet een mondhygieniste?

Een mondhygiënist draagt zorg voor het reinigen en verzorgen van de mond van een patiënt. Hij of zij controleren de staat van het gebit en probeert tandbederf en tandvleesontstekingen te verhelpen. Het gaat hierbij om het preventief controleren van het gebit, tot aan het daadwerkelijk schoonmaken en verwijderen van infecties in de mond.

Daarnaast geven deze mensen jouw advies over hoe je jouw gebit het beste kunt verzorgen en welke dingen je wel of juist niet moet doen. Ook administratieve werkzaamheden behoren tot het takenpakket.

Wat verdient een mondhygiëniste aan salaris en inkomen?

Als mondhygiënist heb je een hoog startsalaris van ongeveer 2.000 euro bruto per maand. Je hebt net je opleiding tandheelkunde afgerond en je bent onder toeziend oog van een tandarts je eerste patiënten aan het helpen. Naarmate je meer ervaring krijgt, gaat ook je salaris omhoog. Een medior mondhygiënist verdient ongeveer 2.300 euro bruto per maand. 

Een ervaren mondhygiënist heeft een salaris van ongeveer 2.700 euro bruto per maand.

ErvaringsniveauMaandsalaris
Junior€ 2.000,00
Medior€ 2.300,00
Senior€ 2.700,00

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Als mondhygiënist ontvang je een pensioen en heb je recht op 8% vakantietoeslag. Het is soms mogelijk om intern een opleiding te volgen waardoor je jezelf kunt ontwikkelen naar een ander beroep binnen de tandheelkunde.

Wil jij als mondhygiënist extra geld verdienen?

Als mondhygiënist heb je de know-how hoe mensen hun gebit het beste kunnen reinigen. Vaak hebben ze geen zin om naar de tandarts te gaan omdat ze dat te duur vinden. Jij kunt met jouw kennis deze mensen helpen en ze de juiste producten en kennis geven.

Als jij als promotor die producten promoot, kun je daar een commissie op krijgen. In de cursus van Jacko leer je precies hoe je dat kunt bereiken. Hij legt je stap-voor-stap uit hoe je als mondhygiëniste een extra inkomen naast je werk kunt krijgen.

Review inkomen mondhygiënist

Chris

Inkomen
Sec. arbeidsvoorwaarden
Arbeidsperspectief

Samenvattend

Als mondhygiënist heb je een prima startsalaris en heb je veel mogelijkheden jezelf te ontwikkelen. Echter zit er wel een maximum aan het salaris en ga je nooit meer dan 3.000 euro per maand verdienen. Tenzij je jezelf verder ontwikkeld.

4.3

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als mondhygiëniste heb je een prima salaris, maar je hebt wel een lange opleiding nodig om zover te komen. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen in de zorg: