Wat is het Gehandicaptenzorg salaris?

Gehandicaptenzorg salaris

Wat verdient een verpleegkundige of begeleider gehandicaptenzorg als salaris? Wanneer je kijkt naar wat het werk inhoudt, zou het eigenlijk wel wat meer mogen zijn. Als je werkzaam bent in de gehandicaptenzorg draag je een grote verantwoordelijkheid.

Dagelijks krijg je te maken met mensen die een lichte tot zware verstandelijke beperking hebben en geen enkele dag of cliënt is hetzelfde. In gevallen met een lichte beperking bestaat je werk meer uit begeleiding en streven naar zelfstandigheid, terwijl bij mensen met een zwaardere beperking er meer begeleiding en verzorging bij komt kijken.

Na een gehandicaptenzorg opleiding van 4 jaar op mbo- of hbo-niveau is je baankans erg goed, want gehandicaptenzorg vacatures zijn er genoeg.

Meer over het gehandicaptenzorg salaris

Wat een verpleegkundige gehandicaptenzorg als salaris verdient is gemiddeld € 2.675,- bruto per maand. Het uiteindelijke salaris loopt uiteen van € 1.850,- (voor een startende begeleider op mbo-niveau) tot zo’n € 3.500,- (voor een ervaren verpleegkundige op hbo-niveau).

Dit bedrag is afhankelijk van het opleidingsniveau, werkervaring, de instelling waar je werkt en Cao-schalen. Uitgaande van het bovengenoemde gemiddelde, is het salaris gehandicaptenzorg als volgt:

TijdseenheidSalaris
Salaris per jaar€ 32.000, –
Salaris per maand€ 2.650, –
Verdiensten per uur€ 15,40, –

De secundaire arbeidsvoorwaarden, met 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering en vooral de onregelmatigheidstoeslag, maken het totale plaatje natuurlijk nóg leuker maken. De werktijden van een verpleegkundige gehandicaptenzorg zijn, net zoals in de reguliere zorg, vaak onregelmatig. De toeslagen die je daarvoor krijgt, kunnen dus nogal oplopen.

Meer over gehandicaptenzorg opleiding

Er zijn twee niveaus van scholing; zowel op mbo- als op hbo-niveau zijn er een gehandicaptenzorg opleidingen. Beide mogelijkheden duren 4 jaar en omvatten praktijkopdrachten en stageperioden. Na de opleiding zal je waarschijnlijk snel een baan vinden, want in de zorg schijnt er altijd behoefte aan personeel te zijn.

Je kunt aan de slag in verschillende sectoren van de verpleegkunde, waaronder dus de gehandicaptenzorg. Natuurlijk kun je gaan werken in een ziekenhuis, maar je kunt ook denken aan een verpleeghuis, thuiszorg, GGD en psychiatrie.

Gehandicaptenzorg vacatures

Wanneer je gaat zoeken naar geschikte gehandicaptenzorg vacatures is het belangrijk dat je erop let dat deze aansluiten bij jouw opleidingsniveau en jouw voorkeur van werkplek. De functies in de gehandicaptenzorg zijn zeer divers; van begeleider tot verpleegkundige.

Daarnaast kun je er, na je studie, ook voor kiezen om je verder te gaan specialiseren in de gehandicaptenzorg, of een bijscholingscursus te doen, eventueel naast je nieuwe baan. Zo grijp je jouw kans om je verder te ontwikkelen en/of carrière te maken. Je zou uiteindelijk zelfs afdelingshoofd kunnen worden!

Gehandicaptenzorg salaris

Chris

Inkomen
Sec. arbeidsvoorwaarden
Arbeidsperspectief

Samenvattend

Als medewerker in de Gehandicaptenzorg heb je een normaal salaris. Je werkt in de zorg en aan de hand van die salarisschalen wordt je ook betaald. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn ook prima en als je wilt kun je snel aan de slag!

3.3

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Ben jij het ook beu om 40 uur per week te werken en het gevoel te hebben dat je wordt geleefd? Het zou toch makkelijker moeten zijn om geld te kunnen verdienen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het salaris en inkomen van andere beroepen in de bouw, ICT of de finance branche:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *