cryptomunten cryptocurrencies

Investeren in Cryptomunten

Cryptomunten of cryptocurrencies zijn digitale valuta die gebruikt worden als alternatief voor Euro’s, Dollars en andere vormen van munteenheden. Een cryptomunt (of cryptocurrency in het Engels) vertegenwoordigd een bepaalde waarde (net als bijvoorbeeld goud), maar is nooit tastbaar omdat het digitaal is.

In Nederland en België is een cryptocurrency nog geen onomstreden betaalmiddel. Sommige betaalproviders bieden de bekendste cryptomunten al wel aan, maar wordt dan gezien als ruilmiddel. ’s Werelds eerste en bekendste cryptomunt is de Bitcoin.

Overzicht van alle Cryptocurrencies:

Wat zijn cryptomunten?

Cryptomunten zijn digitale valuta waar je op het internet mee kunt betalen, sparen en kunt beleggen. Het zijn digitale alternatieven van bijvoorbeeld de Euro of de Dollar. Cryptomunten zijn enkel digitaal en niet in munt- of briefgeld uit te drukken. Ze worden ook niet gedekt door bijvoorbeeld edelen grondstoffen als goud en zilver.

De waarde zit in vraag- en aanbod en wat je met cryptomunten kunt doen. Met Cryptomunten kun je namelijk versleuteld waarde van de ene persoon naar een andere persoon versturen, zonder tussenkomst van banken, overheden en andere financiële instellingen. De meesten van hen hebben vooraf ingestelde regels met bijvoorbeeld een maximum aantal uit te geven munten. Daardoor zijn deze cryptomunten vaak niet onderhevig aan inflatie. De onderlinge transacties worden vastgelegd in een digitaal grootboek (blockchain) en zijn door middel van cryptografie beveiligd.

Hoe werken crytpocurrencies?

Cryptocurrencies zijn producten die draaien op blockchain technologie. Een blockchain is een digitaal grootboek waarin transacties worden bijgehouden. Iedere gebruiker heeft een zelfde versie van dit grootboek zonder dat door iedereen in stand wordt gehouden. Daardoor heb je geen bank of andere overkoepelende organisatie nodig die het grootboek controleert. Immers controleert iedereen elkaar en zijn alle transacties openbaar en zichtbaar in de digitale keten.

Wanneer een transactie wordt toegevoegd, wordt deze verzameld in een nieuw te vormen schakel in de keten. Wanneer het benodigde aantal transacties verzameld zijn, wordt deze door iedere gebruiker geverifieerd en goedgekeurd, voordat deze aan de blockchain kan worden toegevoegd. De blockchain is openbaar en ten alle tijden op te vragen.

In onderstaande korte video wordt uitgelegd hoe blockchain werkt:

Hoe kun je cryptomunten kopen en verkopen?

Cryptomunten worden verhandeld op z.g.n. cryptocurrency exchanges. Dit zijn beurzen waar je, net als bij aandelenbeurzen, verschillende cryptocurrencies kunt kopen en weer kunt verkopen.

Anders dan bij traditionele beurzen, kun je deze cryptomunten vaak niet direct kopen met Euro (€) of Dollar ($). Daarvoor moet je eerst naar een cryptovaluta wisselkantoor (broker) die Euro’s en Dollars omzetten naar de jouw gewenste cryptocurrencies.

De bekendste Nederlandse brokers zijn LiteBit en Bitvavo. Hier kun je verschillende cryptomunten kopen via iDEAL, bewaren en weer verkopen naar Euro’s. Het is hier mogelijk om eenvoudig, snel en bovendien betrouwbaar je eerste digitale munten te kopen en je eerste assets in digitale munten op te bouwen.

Litebiet review, is litebit betrouwbaar?
bitvavo review

LiteBit en Bitvavo zijn een van de Nederlandse bekendste brokers. Een fijne plek om te starten met handelen in cryptovaluta.

Veilig crypto kopen bij LiteBit

Wil je snel, eenvoudig en veilig beginnen met het kopen van verschillende cryptomunten? Dan ben je bij LiteBit aan het juiste adres. Nederlandse grootste en bekendste handelaar heeft het proces voor het kopen van je eerste cryptocurrencies als Bitcoin, Ethereum en Ripple super eenvoudig gemaakt.

Je kunt via de onderstaande knop direct beginnen met het kopen van jouw eerste cryptocurrencies. Al honderdduizenden Nederlandser en Belgen gingen je voor.

LiteBit wordt door gebruikers beoordeeld met een 8,9!

Hoe kun je cryptovaluta bewaren?

Cryptomunten worden bewaard in zgn. cryptocurrency wallets. Iedere digitale munt heeft zijn eigen wallet die onderdeel is van de blockchain. Je bent in feite zelf je eigen bank en alleen jij kunt met jouw toegangscode bij jouw digitale munten.

Iedere wallet heeft zijn eigen adres, net als bij een bankrekening. Een Bitcoin Wallet kan alleen Bitcoin ontvangen. Stuur je bijvoorbeeld een Litecoin naar een Bitcoin adres, dan loop je de kans dat deze verdwijnt en niet meer terug te halen is. Dit geldt ook voor het opgeven van een foutief adres. Wanneer de transactie eenmaal is opgenomen in de blockchain is deze definitief. Een transactie kan daardoor nooit meer teruggehaald worden.

Dit geeft de blockchain een onkraakbaar vertrouwen, maar voorzichtigheid en oplettendheid is daarbij geboden. Een foutje is zo gemaakt en dan ben je voorgoed je coins kwijt.

Waarom stijgen en dalen de Cryptocurrency koersen?

De cryptocurrency koersen zijn volatiel en zijn onderhevig aan flinke koersschommelingen. Dit is voor beleggers die iedere dag handelen een uitkomst. Anderen speculeren liever op de lange termijn.

Gratis Crypto Masterclass

In deze gratis online crypto masterclass:

  • Heb jij je eerste crypto gekocht voor 1 euro! n deze gratis online crypto masterclass:
  • Weet je met welke strategie je geld gaat verdienen!
  • Begrijp je precies hoe Bitcoin en crypto werken!
  • Weet je welke sleeping giant wij hebben ontdekt
  • Snap je hoe je de beste cryptomunten vindt!


Slechts 50 plekken beschikbaar