Investeren in Cryptomunten

Cryptomunten of cryptocurrencies zijn digitale valuta die gebruikt worden als alternatief voor Euro’s, Dollars en andere vormen van munteenheden. Een cryptomunt (of cryptocurrency in het Engels) vertegenwoordigd een bepaalde waarde, net als bijvoorbeeld goud, maar is niet tastbaar omdat het digitaal is.

In Nederland en België is een cryptocurrency nog geen onomstreden betaalmiddel. Sommige betaalproviders bieden de bekendste cryptomunten al wel aan, maar wordt dan gezien als ruilmiddel. ’s Werelds eerste en bekendste cryptomunt is de Bitcoin.

Wil je leren hoe je op een goede manier kunt investeren in cryptomunten? Volg onze gratis crypto masterclass!

cryptocoins, cryptomunten en cryptocurrencies

Geld verdienen met Crypto? Volg de GRATIS Crypto Masterclass

Je wilt geld verdienen met Cryptomunten. De harde werkelijkheid is echter dat veel mensen geld verliezen met crypto. Dit komt omdat mensen zich onvoldoende inlezen en er te weinig verstand van hebben.

Om jouw die kennis en strategieën te geven, kun je nu tijdelijk GRATIS onze Crypto Masterclass volgen. Hierin leer je met welke strategieën je geld kunt verdienen met cryptomunten. Met winstgevende tips uit de praktijk.

 • Heb jij je eerste crypto gekocht voor 1 euro!
 • Weet je met welke strategie je geld gaat verdienen!
 • Begrijp je precies hoe Bitcoin en crypto werken!
 • Weet je welke sleeping giant wij hebben ontdekt
 • Snap je hoe je de beste cryptomunten vindt!

Slechts 50 plekken beschikbaar

De Cryptomunten op een rij:

Wat zijn cryptomunten?

Cryptomunten zijn digitale valuta waar je op het internet mee kunt betalen, sparen en kunt beleggen. Het zijn digitale alternatieven van bijvoorbeeld de Euro of de Dollar. Cryptomunten zijn enkel digitaal en niet in munt- of briefgeld uit te drukken. Ze worden ook niet gedekt door bijvoorbeeld edelen grondstoffen als goud en zilver. De nieuwe manier van betalen gaat op een veel transparantere manier.

cryptomunten cryptocurrencies

De waarde zit in vraag- en aanbod en wat je met cryptomunten kunt doen. Met Cryptomunten kun je namelijk versleuteld waarde van de ene persoon naar een andere persoon versturen, zonder tussenkomst van banken, overheden en andere financiële instellingen. De meesten van hen hebben vooraf ingestelde regels met bijvoorbeeld een maximum aantal uit te geven munten. Daardoor zijn deze cryptomunten vaak niet onderhevig aan inflatie. De onderlinge transacties worden vastgelegd in een digitaal grootboek (blockchain) en zijn door middel van cryptografie beveiligd.

Hoe werken cryptomunten?

Cryptocurrencies zijn producten die draaien op blockchain technologie. Een blockchain is een digitaal grootboek waarin transacties worden bijgehouden. Iedere gebruiker heeft een zelfde versie van dit grootboek zonder dat door iedereen in stand wordt gehouden. Daardoor heb je geen bank of andere overkoepelende organisatie nodig die het grootboek controleert. Immers controleert iedereen elkaar en zijn alle transacties openbaar en zichtbaar in de digitale keten.

Wanneer een transactie wordt toegevoegd, wordt deze verzameld in een nieuw te vormen schakel in de keten. Wanneer het benodigde aantal transacties verzameld zijn, wordt deze door iedere gebruiker geverifieerd en goedgekeurd, voordat deze aan de blockchain kan worden toegevoegd. De blockchain is openbaar en ten alle tijden op te vragen.

In onderstaande korte video wordt uitgelegd hoe blockchain werkt:

Toekomst van cryptocurrencies?

De grote vraag is of cryptomunten in de toekomst de huidige valuta over gaan nemen. Hier zijn de meeste crypto experts nog niet over uit. Wel weten we dat dit mogelijk nog een lange tijd kan duren. Desalniettemin zijn hele interessante ontwikkelingen op dit vlak.

We zagen in 2017 een ware hype ontstaan waarin voornamelijk particuliere beleggers investeerden in verschillende projecten. Zonder zelf goed onderzoek te doen, werden er miljarden geïnvesteerd in crypto projecten die geen toekomst hadden (of zelfs wilden hebben). Mensen waren bang om deze boot te missen en hadden last van FOMO (Fear of missing out).

Het gevolg was dat de vroege investeerders, ervaren beleggers en oplichters gingen cashen, waardoor al veel geld uit de markt verdween. Veel particuliere beleggers verkochten de digitale munten met enorme verliezen of raakten ze zelfs kwijt.

Cryptomarkt wordt volwassen

In 2020 zagen we tijdens de corona pandemie een goed herstel. Ook heeft de Europese Unie in dat jaar de cryptomarkt gereguleerd en bereikbaar gemaakt voor intentionele beleggers. Grote pioniers als Elon Musk en Jeff Bezos gaven aan dat het in de toekomst mogelijk wordt om met Bitcoin een Tesla of iets bij Amazon te kopen.

Ook de techniek rondom de belangrijke projecten zijn significant verbetert en toekomst proef. Na de halving van Bitcoin op 12 mei in 2020, schoot logischerwijs de prijs omhoog. In combinatie met een continue groei aan serieuze investeerders, bedrijven en het verdwijnen van de cowboys, geeft de crypto toekomst veel hoop.

Een van de meest bekende crypto specialisten “Plan B”, heeft een ‘Stock to flow’ model ontwikkeld voor Bitcoin. Aan de hand van dit model wordt de toekomstige prijs van Bitcoin voorspeld. Hierbij is echter voorzichtigheid geboden. Dit model biedt geen garanties en houdt geen rekening moet plotselinge marktsegmenten die van invloed kunnen zijn op de (uiteindelijke) prijs.

Beleggen en investeren in cryptomunten

Steeds meer Nederlanders en Belgen investeren in cryptomunten. Uit cijfers bleek dat in mei 2021, meer dan 700.000 mensen in Nederland cryptomunten bezitten. Ook in België waren in oktober 2021 reeds meer dan 250.000 mensen die cryptocurrencies in hun bezit hadden.

Dit aantal blijft groeien, maar is niet geheel zonder risico. Ondanks de positieve voorspellingen van verschillende crypto specialisten, kunnen koersen zeer grillig zijn. Hoge pieken worden afgewisseld met diepe dalen. Investeer daarom ook altijd met geld dat je kunt verliezen. Beleggen neemt risico’s met zich mee en je kunt je inzet bijna volledig zien verdampen.

Wat zijn de risico’s van beleggen in cryptomunten?

Voor dat je gaat investeren is het belangrijk om een aantal risico’s in overweging te nemen:

 • Cryptomunten kennen grote koersschommelingen.
 • Cryptocurrencies kennen geen onderliggende waarde zoals een aandeel, obligatie of grondstof (goud).
 • Koers is volledig afhankelijk van vraag en aanbod.
 • Gevoelig voor hackers en cybercriminelen die er met jouw munten vandoor willen gaan.
 • Nieuwe techniek en daardoor moeilijk te begrijpen.
 • Weinig toezicht van de nationale banken.
 • Geen wettelijke bescherming door overheid.
 • Transacties zijn definitief en kunnen niet worden terug geclaimd.

Lees je daarom altijd goed in voordat je gaat investeren. Ga ook enkel met betrouwbare cryptopartijen aan de slag.

Cryptocurrency nieuws

Om je goed in te lezen is het belangrijk dat je de informatie haalt van betrouwbare nieuwsverstrekkers. In de cryptocurrency is ‘Fake news’ eerder regel dan uitzondering. Iedere crypto project heeft vaak zijn eigen nieuws kanalen waar je het officiële nieuws kunt volgen. Ook zijn er verschillende betrouwbare nieuws verstrekkers die meer vertellen over alles wat met de crypto markt te maken heeft.

Betrouwbare cryptocurrency nieuws bronnen:

Cryptomunten voor Beginners

Ben je enthousiast en wil je starten met het kopen van Cryptomunten? Dan is het belangrijk om jezelf van te voren goed in te lezen. De meeste mensen investeren enkel in deze digitale munten om er geld aan te verdienen. Daar is niets mis mee natuurlijk, maar zorgt wel voor een bepaald “Fear Of Missing Out” (FOMO) gedrag. Veel beginners zijn bang om de boot te missen en een hoop geld mis te lopen. Dit is een grote valkuil!

Fear Of Missing Out (FOMO) gedrag is één van de bekende valkuilen voor beginnende crypto beleggers.

Er zijn veel voorbeelden van mensen die door het FOMO gedrag een cryptomunt tegen een veel te hoge koers hebben gekocht. Met als resultaat dat ze de volgende dag wakker werden en hun investering hebben zien verdampen. Dit wil niemand en willen wij ook ten aller tijden voorkomen.

Volg de Gratis Crypto Masterclass

Om je voor deze misstappen te behouden werken we samen met verschillende cryptocurrency specialisten. Deze “early adaptors” hebben alle facetten al een keer meegemaakt. Met een gedegen en zelfontwikkelde strategie, hebben ze een constante stroom aan inkomen voor later op de oude dag.

Ze zijn van mening dat iedereen een financieel vrije oude dag verdient. In de gratis masterclass die ze hebben ontwikkeld vertellen ze over hoe je zelf gedegen onderzoek kunt doen. Welke strategieën het meest winstgevend zijn en welke sleeping giant ze hebben ontdekt.

De masterclass is gratis en geheel vrijblijvend te volgen.

Er zijn slechts 50 plekken beschikbaar.

Top 10 populaire Cryptomunten

Er zijn honderden verschillende cryptocurrency projecten, maar slechts een aantal van die digitale munten zijn bekend bij de meeste mensen. Hieronder vindt je een lijst met de top 10 populairste cryptomunten:

 1. Bitcoin (BTC)
 2. Ethereum (ETH)
 3. Ripple (XRP)
 4. Cardano (ADA)
 5. Dogecoin (DOGE)
 6. Bitcoin Cash (BCH)
 7. Litecoin (LTC)
 8. Vechain (VET)
 9. Neo (NEO)
 10. Tether (USDT)

De mate van populariteit is goed te zien in de marketcap. Hier kun je zien hoeveel geld er in omloop is bij een bepaalde cryptomunt. Ook is de populariteit goed te zien in het aantal maandelijkse zoekopdrachten in Google.

CryptocurrenciesMaandelijks zoekvolume (wereldwijd)
Bitcoin25.000.000
Dogecoin13.000.000
Ethereum5.700.000
Cardano1.600.000
Ripple1.100.000
Litecoin1.100.000
Vechain521.000
Neo431.000
Bitcoin Cash367.000
Tether241.000

Veilig crypto kopen bij LiteBit

Wil je snel, eenvoudig en veilig beginnen met het kopen van verschillende cryptomunten? Dan ben je bij LiteBit aan het juiste adres. Nederlandse grootste en bekendste handelaar heeft het proces voor het kopen van je eerste cryptocurrencies als Bitcoin, Ethereum en Ripple super eenvoudig gemaakt.

Je kunt via de onderstaande knop direct beginnen met het kopen van jouw eerste cryptocurrencies. Al honderdduizenden Nederlandser en Belgen gingen je voor.

LiteBit wordt door gebruikers beoordeeld met een 8,9!

Wat zijn de top 5 cryptomunten voor de lange termijn?

Wil je investeren in Cryptomunten voor de langere termijn? Dan zijn de volgende projecten wellicht interessant voor jou. Doe altijd zelf je research en investeer nooit meer dan je bereid bent om te verliezen.

Dit zijn de Top 5 beste cryptomunten voor de lange termijn:

 1. Bitcoin (BTC)
 2. Ethereum (ETH)
 3. Cardano (ADA)
 4. Vechain (VET)
 5. Ripple (XRP)

Beste cryptocurrencies voor de korte termijn

Wanneer je bereid bent om nog meer risico te nemen, kun je er voor kiezen om te investeren in digitale valuta die nog volatieler zijn. Deze projecten kunnen onderhevig zijn aan grote koersschommelingen. Het risico is groot, maar dat kunnen de winsten ook zijn.

Dit zijn 5 cryptomunten voor de korte termijn:

 1. Dogecoin (DOGE)
 2. Shiba Inu (SHIB)
 3. Reddcoin (RDD)
 4. Verge (XVG)
 5. Dash (DASH)

Hoe kun je cryptomunten kopen en verkopen?

Cryptomunten worden verhandeld op z.g.n. cryptocurrency exchanges. Dit zijn beurzen waar je, net als bij aandelenbeurzen, verschillende cryptocurrencies kunt kopen en weer kunt verkopen.

Anders dan bij traditionele beurzen, kun je deze cryptomunten vaak niet direct kopen met Euro (€) of Dollar ($). Daarvoor moet je eerst naar een cryptovaluta wisselkantoor (broker) die Euro’s en Dollars omzetten naar de jouw gewenste cryptocurrencies.

De bekendste Nederlandse brokers zijn LiteBit en Bitvavo. Hier kun je verschillende cryptomunten kopen via iDEAL, bewaren en weer verkopen naar Euro’s. Het is hier mogelijk om eenvoudig, snel en bovendien betrouwbaar je eerste digitale munten te kopen en je eerste assets in digitale munten op te bouwen.

Litebiet review, is litebit betrouwbaar?
bitvavo review

LiteBit en Bitvavo zijn een van de Nederlandse bekendste brokers. Een fijne plek om te starten met handelen in cryptovaluta.

Hoe kun je cryptovaluta bewaren?

Cryptomunten worden bewaard in zgn. cryptocurrency wallets. Iedere digitale munt heeft zijn eigen wallet die onderdeel is van de blockchain. Je bent in feite zelf je eigen bank en alleen jij kunt met jouw toegangscode bij jouw digitale munten.

Iedere wallet heeft zijn eigen adres, net als bij een bankrekening. Een Bitcoin Wallet kan alleen Bitcoin ontvangen. Stuur je bijvoorbeeld een Litecoin naar een Bitcoin adres, dan loop je de kans dat deze verdwijnt en niet meer terug te halen is. Dit geldt ook voor het opgeven van een foutief adres. Wanneer de transactie eenmaal is opgenomen in de blockchain is deze definitief. Een transactie kan daardoor nooit meer teruggehaald worden.

Dit geeft de blockchain een onkraakbaar vertrouwen, maar voorzichtigheid en oplettendheid is daarbij geboden. Een foutje is zo gemaakt en dan ben je voorgoed je coins kwijt.

Waarom stijgen en dalen de Cryptocurrency koersen?

De cryptocurrency koersen zijn volatiel en zijn onderhevig aan flinke koersschommelingen. Dit is voor beleggers die iedere dag handelen een uitkomst. Anderen speculeren liever op de lange termijn.

Geld verdienen met Crypto? Volg de GRATIS Crypto Masterclass

Je wilt geld verdienen met Cryptomunten. De harde werkelijkheid is echter dat veel mensen geld verliezen met crypto. Dit komt omdat mensen zich niet laten adviseren, zich onvoldoende inlezen en er te weinig verstand van hebben.

Om jouw die kennis en strategieën te geven, kun je nu tijdelijk GRATIS onze Crypto Masterclass volgen. Hierin leer je met welke strategieën je geld kunt verdienen met cryptomunten. Met winstgevende tips uit de praktijk.

 • Heb jij je eerste crypto gekocht voor 1 euro!
 • Weet je met welke strategie je geld gaat verdienen!
 • Begrijp je precies hoe Bitcoin en crypto werken!
 • Weet je welke sleeping giant wij hebben ontdekt
 • Snap je hoe je de beste cryptomunten vindt!

Slechts 50 plekken beschikbaar