Grandado review: Is Grandado betrouwbaar?

Wil je weten of Grandado betrouwbaar is? Je leest het in deze Grandado Review!

Overweeg je het om producten aan te schaffen bij Grandado, maar twijfel je bijvoorbeeld nog over de betrouwbaarheid van deze webshop? In deze review vertellen we je alles wat je moet weten over Grandado. Tevens zal in worden gegaan op de betrouwbaarheid en op kortingsacties.

grandado review
 • Een grote Chinese webshop
 • Veel goedkope producten van redelijke kwaliteit
 • Groot assortiment
 • Vergelijkbaar met andere grote Chinese webshops

Let op: Tijdelijk extra kortingen op de webshop van Grandado via bovenstaande link

Geschatte leestijd: 9 minuten


Over Grandado

Grandado is één van de vele online webshops uit China. De fanatieke internetter is vast wel eens advertenties van deze webshop tegengekomen. Wellicht heb je het gevoel dat het een directe concurrent van AliExpress (lees hier onze ervaringen met Aliexpress) is, maar dat is het niet helemaal.

In tegenstelling tot AliExpress is Grandado namelijk niet een soort marktplaats. Verkopers kunnen zich dus niet zozeer aanmelden bij Grandado om hun producten te verkopen. De producten die je aanschaft bij Grandado, komen dus daadwerkelijk van dit bedrijf zelf af. Althans, dat zou zo moeten zijn. Hierover later meer.

Zoals gezegd is Grandado voor de volle 100% een Chinees bedrijf. Ze zijn dan ook officieel gevestigd in Hong Kong. De website van Grandado wekt de schijn dat het een Nederlands bedrijf betreft, maar het gaat slechts om een professionele vertaling. Grandado lijkt wereldwijd dezelfde producten aan te bieden.

Grandado ervaringen

Is Grandado betrouwbaar?

Over de betrouwbaarheid van Grandado, lijkt men niet erg eensgestemd te zijn. Er gaan verschillende verhalen rond die niet erg positief van aard zijn. Zo zijn er verschillende mensen die aangeven geen producten of defecte producten te ontvangen. Wanneer zij de klantenservice proberen te bereiken, blijkt deze niet erg behulpzaam te zijn. Genoeg reden om hier eens wat langer bij stil te staan dus.

Natuurlijk is het verstandig om negatieve reviews altijd met een korreltje zout te nemen, omdat mensen met een slechte ervaring sneller een review zullen schrijven dan mensen met een goede ervaring. Desalniettemin lijkt er een duidelijke – relatief negatieve – rode lijn te ontdekken in de Grandado ervaringen. Daarnaast is er nog iets vreemds aan de hand, wat eigenlijk niet door de beugel kan.

Aansluitend op het voorgaande lijkt het namelijk zo te zijn dat Grandado negatieve reviews aan de lopende band verwijdert. Wanneer ze een review niet verwijderen, reageren ze vrij star en ietwat onbeleefd op de review. Het is bijzonder en bovenal opvallend om te zien hoe adequaat en doelgericht Grandado reviews aan de lopende band verwijdert, bijvoorbeeld op Trustpilot. Zo zie je reviews met gemak binnen een dag verwijderd worden.

Ook lijkt het zo te zijn dat Grandado zelf nep-reviews plaatst of laat plaatsen. Zo vind je op de Trustpilot pagina van Grandado direct een grote melding van Trustpilot zelf, dat vermeldt dat hun software nep-reviews heeft gedetecteerd en deze heeft verwijderd. De combinatie tussen het verwijderen van negatieve reviews en het plaatsen van positive-nep reviews, wekt weinig vertrouwen.

Grandado heeft een verklaring omtrent de negatieve reviews op Trustpilot op hun website geplaatst. Zij geven aan, dat het percentage klanten met een slechte ervaring nihil is.

Is Grandado betrouwbaar?

Grandado doet ‘zaken’ met AliExpress?

Alsof bovenstaande informatie nog niet genoeg was, lijkt er nóg meer aan de hand te zijn. Verschillende reviews lijken namelijk te wijzen op het feit dat Grandado veel producten van AliExpress simpelweg doorverkoopt tegen een hogere prijs.

Zo gaan er Grandado ervaringen van mensen rond die aangeven dat de omgeving van de koeriersdienst aangeeft dat er een pakketje van AliExpress in aantocht is, terwijl ze het product bij Grandado hebben besteld. Grandado lijkt hier dus aardig door de mand te vallen. Ze bieden weinig transparantie over de herkomst van hun producten.

Een kleine controle lijkt dit verhaal inderdaad te bevestigen. Producten die op AliExpress voor enkele euro’s worden verkocht, worden met dezelfde foto’s op Grandado verkocht tegen een prijs die een stuk hoger ligt. De winstmarge gaat niet meer over een paar centen, maar bepaalde producten zijn met gemak dubbel zo duur gemaakt.

Juridisch complex

Grandado is een Chinese webshop. Zij functioneren in eerste instantie dus binnen het rechtssysteem dat geldt in China. Dit verandert echter op het moment dat zij zich richten op consumenten uit de Europese Unie. Grandado dient dan de rechten en plichten van de Europese Unie in acht te nemen. Het is echter belangrijk om te weten dat niet alle Chinese webshops even netjes zijn als het gaat om het juridische aspect.

Webshops als Grandado – zo bevestigen reviews – lijken veel consumentenrechten aan hun laars te lappen. Weet dus waar je aan begint. Als een product niet bevalt, is de kans groot dat je er weinig mee zult kunnen. Je geld terugkrijgen bij Grandado kan namelijk nog wel eens lastig worden.

Wellicht bieden complexe juridische procedures mogelijkheid, maar dat zal in de meeste gevallen amper opwegen tegen het bestelbedrag. Tevens loop je het risico om veroordeeld te worden in de proceskosten.

Doet Grandado dan ook iets goed?

Ja, Grandado lijkt namelijk in veel gevallen ook gewoon wél te leveren. Je krijgt het product dan gewoon netjes in huis, net zoals je dat van andere Chinese webshops gewend bent. In die zin zijn er zeker wel een aantal – legitieme – positieve recensies te ontdekken.

Tevreden klanten lijken er zodoende wel te zijn. Het is echter belangrijk om niet te veel te verwachten. Het blijft een Chinese webshop en de prijzen blijven relatief laag.

Klantenservice en contact

Wat zijn de mogelijkheden wanneer je reden ziet om in contact te moeten komen met Grandado? Los van de negatieve reviews, vind je hieronder de contactmogelijkheden die Grandado biedt. Het is opvallend om te zien dat Grandado echt een Nederlandse tak heeft. Niet elke Chinese webshop heeft dat.

Mail

Onder het kopje ‘klantenservice’ vind je na het passeren van de FAQ, dat je Grandado kan mailen. Zij beloven mails binnen drie dagen op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.30 uur te beantwoorden. Het versturen van een mail doe je middels een contactformulier. Hier dien je te selecteren wat het onderwerp van je mail is. Tevens dien je verplicht aan te geven wat je naam en e-mailadres is. Optioneel kan je een ordernummer en telefoonnummer invullen. Mailen lijkt de makkelijkste manier om Grandado te bereiken.

Chat(bot)

Chatbot Sam staat volgens Grandado dag en nacht voor je klaar. Deze chatbot is in staat om niet-complexe vraagstukken voor je te beantwoorden. Als de chatbot er niet uitkomt, verwijst deze je door naar een medewerker van de klantenservice. Hiervoor gelden wederom de reguliere doordeweekse werktijden: van 9.00 uur tot 17.30 uur. Chat je buiten werktijden om met de chatbot en komt deze er niet uit, dan dien je vooralsnog een mail te sturen.

Bellen?

Grandado lijkt erg aan te sturen op het mailen. Wat je ook probeert: de website van Grandado stuurt je uiteindelijk door naar het contactformulier om te mailen. Op internet zijn tevens telefoonnummers te vinden. Het gaat dan om één ‘regulier’ nummer en één 0900-nummer. Laatstgenoemde nummer is alleen te bellen tegen een vast tarief per minuut. Deze telefoonnummers lijken echter niet op de site van Grandado zelf genoemd te worden; hierom is ook besloten om deze nummers hier niet op te nemen. Als Grandado de telefonische weg open had willen stellen, hadden ze de nummers op hun website vermeldt.

Betalen bij Grandado

Grandado biedt relatief veel (gratis) betaalmethoden. Er zal voor iedereen wel wat tussen zitten. Het gaat dan om iDeal, bankoverschrijving, creditcard, Paypal, Mister Cash, Giropay en Paysafecard. Welke betaalmethode je kiest, is geheel aan jezelf. Op zichzelf zijn al deze betaalmethodes namelijk betrouwbaar.

Wanneer je twijfelt aan de betrouwbaarheid van Grandado, of gewoon graag extra zeker zit, zou je kunnen kiezen voor een betaling middels creditcard of Paypal. Dit biedt extra aankoopbescherming. Ook al zal het niet alle gevallen oplossen.

Korting bij Grandado

Op zoek naar een Grandado kortingscode? Grandado heeft vaak verschillende acties lopen waarmee je de nodige procenten aan korting kunt scoren. Deze kortingen kun je vaak vinden op een productpagina zelf. Daarnaast heeft Grandado een aparte selectie met zogeheten dagdeals. Dit zijn producten die slechts één dag in de aanbieding zijn.

Om voor dergelijke kortingen in aanmerking te komen, kun je via onderstaande knop de Grandado kortingscode gebruiken. Deze korting wordt automatisch toegepast bij het klikken op de link. Kortingscodes verschijnen zo nu en dan, bijvoorbeeld in mailpromoties of simpelweg op hun homepage.

Let op: Tijdelijk extra kortingen op de webshop van Grandado via bovenstaande link

Tips voor het shoppen bij Grandado

Heb je ondanks de matige Grandado ervaringen besloten iets aan te schaffen bij Grandado? Neem desgewenst dan de volgende tips in acht:

 • Bestel geen dure producten. Wanneer er uiteindelijk tóch iets misgaat, zal dit lastig te verteren zijn.
 • Vergelijk prijzen. Het aanbod van Grandado is lang niet altijd uniek en Grandado is ook zeker niet altijd de goedkoopste. Ga andere Chinese webshops – zoals AliExpress – langs, om de prijzen te vergelijken.
 • Verwacht niet te veel. Je kan niet meer verwachten dan waarvoor je betaalt. Trap niet in de omschrijvingen en de foto’s.
 • Betaal met Paypal of creditcard. Dit biedt net een extra laagje aankoopbescherming; just in case.
 • Houdt aanbiedingen in de gaten. Grandado stunt geregeld met aanbiedingen. Toch mooi meegenomen als je er eentje kunt meepakken

Voor- en nadelen van Grandado

 • Relatief goedkope producten
 • Degelijke kwaliteit
 • Groot assortiment
 • Sjoemelt met reviews
 • Juridisch lastig om geld terug te vragen

Conclusie Grandao Review

Onze ervaringen met Grandado

Chris

Prijs / kwaliteit verhouding
Assortiment
Klantenservice

Grandado review

Uit bovenstaande Grandado review zal je vast hebben afgeleid dat Grandado zeker niet de beste Chinese webshop is. Er zijn veel alternatieven, zoals AliExpress en BangGood, die veel meer zekerheid lijken te bieden. Of Grandado betrouwbaar is, blijkt immers nog maar de vraag te zijn. Uiteindelijk blijft het natuurlijk je eigen keuze. Veel producten worden wel gewoon geleverd. Je profiteert dan van de relatief lage prijzen; helemaal wanneer je gebruikmaakt van een Grandado kortingscode of een andere deal, zoals een dagdeal.

3.2

Let op: Tijdelijk extra kortingen op de webshop van Grandado via bovenstaande link

Veelgestelde vragen over Grandado

Hoe werkt Grandado?

Grandado is een webshop met een eigen assortiment en warehouse. Dit is wat men echter beweerd. Wij hebben ondervonden dat er mogelijk ook dropshipping plaatsvindt van producten op Aliexpress.

Is Grandado Chinees?

Ja Grandado is een Chinese webshop. En daarom heeft het ook Chinese voorwaarden. Wel richt het zich op Europa en moet het voldoen aan strengere voorwaarden, de vraag is of dit altijd wel in acht genomen wordt.

Is Grandado betrouwbaar?

We zouden graag hierover een goede conclusie willen trekken en willen zeggen dat het betrouwbaar is, maar er zijn te veel seinen die zeggen dat je hier goed op moet letten.

Is Grandado hetzelfde als Aliexpress?

Nee, waar Aliexpress een soort marktplaats is van verschillende aanbieders, is Grandado een volledig eigen webshop. Vergelijk het met Bol.com (Aliexpress) en Coolblue (Grandado) in Nederland.

Wat is de Grandado kortingscode?

Grandado heeft regelmatig actie codes op de website. Via deze link kun je de acties van Grandado bekijken.

Meer reviews over andere webshops

Hier vindt je meer reviews over andere webshops:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *