Wat verdient een Orthodontist?

wat verdient een orthodontist aan salaris

Veel mensen zijn benieuwd wat een orthodontist verdient. En dat is ook niet raar, want veel kinderen moeten naar de “ortho” om een beugel aan te laten meten. Dat zijn niet altijd de leukste bezoekjes voor kinderen. 

Tijdens een buurtfeest sprak ik met een orthodontist, deze beste man vertelde wat over zijn beroep en dat sprak me erg aan. Hij vertelde dat kinderen inderdaad vaak zenuwachtig zijn en niet weten wat ze te wachten staat. Daarnaast vertelde hij ronduit over zijn werkzaamheden en uiteindelijk ook over zijn salaris. Toen ik zijn salaris hoorde, viel mijn mond open van verbazing.

Dat heeft mij doen inspireren om eens uit te zoeken wat dit beroep inhoudt. Ik geef antwoord op verschillende vragen die bij mij naar boven kwamen en zal ze hieronder zo goed mogelijk beantwoorden. Heb je zelf nog vragen, aarzel dan niet om ze te stellen in het commentaar gedeelte onder dit bericht.

Wat doet een orthodontist?

Een orthodontist is een gespecialiseerde tandarts die zich richt op het corrigeren van tanden en kiezen. Wanneer iemand een geboren afwijking of scheefgroeiende tanden bezit, kan de ‘ortho’ deze weer rechtzetten met een beugel.

Daarbij gaat hij of zij heel specialistisch te werk. Er worden diverse (röntgen)foto’s gemaakt en krijg je een gebitsafdruk. Aan de hand van deze resultaten wordt een bijpassende beugel aangemeten. 

Wat verdient een orthodontist aan salaris?

Vaak hebben orthodontisten een eigen praktijk. Het salaris ligt dan tussen de € 10.000 en € 12.000 bruto per maand. Hier gaan uiteraard ook nog kosten vanaf, maar het laat wel zien dat deze beroepsmensen veel geld verdienen. 

Het is nu ook duidelijk waarom ouders vaak hun kinderen laten stoppen met duimen, omdat een beugel een dure investering is in het kind. 

Hoe kan ik orthodontist worden?

Nadat je de WO opleiding ‘Tandheelkunde’ hebt afgerond, kun je jezelf verder specialiseren tot orthodontist. Dit duurt ook nog eens 4 jaar. Je bent in totaal 10 jaar bezig om dit vak te kunnen uitoefenen. 

Daarnaast ben je verplicht om nieuwe vakliteratuur te volgen en jezelf bij te scholen.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als orthodontist heb je een prima salaris, maar je hebt wel een lange opleiding van 10 jaar nodig om zover te komen. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen in de zorg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *