Wat verdient een Doktersassistente?

Sommigen vragen zich af wat een doktersassistente verdient. Anderen vragen zich vooral af hoe een werkdag van een assistent van de dokter er uit ziet. Want als je in het ziekenhuis ligt of je bent bij de huisarts, is de doktersassistente de eerste persoon waar je mee te maken krijgt.

Een doktersassistente helpt de dokter met het maken van afspraken, ondersteunt bij behandelingen, adviseert patiënten en is de communicatielijn tussen de dokter en de patiënt. Je moet als doktersassistente patiënten op hun gemak kunnen stellen en betrokkenen adviseren. Naast de communicatieve vaardigheden help je ook nog met de administratie en andere praktische ondersteunende taken. 

Salaris en inkomen van een doktersassistente 

Het salaris van een doktersassistente ligt tussen de € 1.550 en € 2.600 per maand. Een beginnend assistent staat uiteraard wat lager op de salarisladder en naarmate je meer ervaring op doet, ga je ook meer verdienen. 

De arbeidsvoorwaarden kunnen per praktijk anders zijn. Er zit namelijk een verschil in het CAO voor een ziekenhuis en een huisartsenpraktijk. 

Opleidingen voor doktersassistente

Om doktersassistente te worden, dien je de opleiding tot doktersassistent (MBO) te volgen. Deze opleiding duurt gemiddeld 2 tot 3 jaar. Het is mogelijk om een thuisstudie te doen, maar ook parttime bij een MBO instelling i.c.m. praktijkervaring opdoen bij een huisartsenpraktijk of ziekenhuis. 

Ook kun je jezelf bijscholen met de volgende boeken. Deze zijn handig om je kennis bij te spijkeren of om nieuwe inzichten te ontdekken:

Vacatures voor doktersassistente

Ben je op zoek naar een baan als doktersassistente? Hieronder vind je een aantal vacatures voor dit beroep. 

Helaas hebben we op dit moment geen vacatures beschikbaar.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als doktersassistente heb je een redelijk salaris, maar je hebt wel veel ervaring nodig om zover te komen. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen in de zorg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *