Wat verdient een Physician Assistent?

Physician Assistent klinkt qua naam best wel chique maar, dan moet dit beroep vast ook wel een “chique” salaris als zekerheid hebben. Een physician assistent( ook wel PA) is iemand die een arts assisteert bij medische ingrepen, bijvoorbeeld lichamelijke onderzoeken.

Vaak wordt er gedacht dat dit beroep hetzelfde is als een doktersassistent maar dat is absoluut niet waar. Doktersassistenten zijn meer werkzaam in huisartsenpraktijken terwijl, een physician assistent te vinden is in grotere werkomgevingen zoals ziekenhuizen.

Het salaris van een physician assistent is in de delen in de categorie bovengemiddeld tot hoog. Aangezien medici altijd nodig zijn, is ook het aanbod van physician vacatures erg ruim.

Wat is het salaris van een Physician Assistent?

Het salaris van een physician assistent ligt op maandbasis tussen de 2800-5000 euro bruto . Dit ligt natuurlijk wel aan hoe ervaren je bent en aan het type medische ingrepen waaraan je hebt bijgedragen.

Indien je pas begonnen bent met dit beroep uit te oefenen komt het erop neer, dat je per jaar zo’n 33.000 euro verdient dus als starter is dat zeker niet onaantrekkelijk. Het uurloon is ongeveer 17 euro al is dit wel alleen van toepassing als je een voltijd dienstverband werkt.

Secundaire arbeidsvoorwaarden

De secundaire arbeidvoorwaarden zijn dat je recht hebt op een eindejaarsuitkering, elke maand ontvang je salarisverhoging en is er zeker ook genoeg tijd voor bijscholing.

Opleiding physician assistent

Een opleiding physician assistent Hbo master is vereist om jezelf officieel te mogen benoemen tot deze functie. De opleiding duurt 2,5 tot 3 jaar, je eigen prestaties zullen de duur hiervan bepalen. Het grote voordeel aan de opleiding is dat je naast het leren ook kennis opbouwt door te gaan werken op een gerelateerde locatie.

Je gaat een aantal weken werken en in die periode leer je vooral de kernzaken van de functie. Maar voordat je aan deze opleiding mag beginnen moet je eerst een hbo opleiding hebben afgerond in de richting gezondheidszorg.

vacatures physician assistent

De physician assistent vacatures vind je dus in de zorgsector en hebben een breed aanbod. In de physician assistent vacatures staan omschreven wat voor eisen je moet voldoen zoals, je competenties en je kennis. Het zou ideaal zijn als je over de gevraagde competenties beschikt en deze ook in meerdere situaties kunt toepassen.

Voorbeelden van die competenties zijn dat je situaties moet kunnen analyseren en ook zorgvuldig te werk kan gaan. Om dit werk te mogen doen is in het bezit zijn van een VOG(Verklaring Omtrent het Gedrag) verplicht en kan een zogeheten meeloopdag onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure .

Review inkomen Physician Assistent

Chris

Inkomen
Sec. arbeidsvoorwaarden
Arbeidsperspectief

Samenvattend

Als Physician Assistent heb je een prima startsalaris en heb je veel mogelijkheden jezelf te ontwikkelen. Echter zit er wel een maximum aan het salaris en ga je nooit meer dan 5.000 euro per maand verdienen. Tenzij je jezelf verder ontwikkeld naar een ander beroep.

4.2

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als mondhygiëniste heb je een prima salaris, maar je hebt wel een lange opleiding nodig om zover te komen. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen in de zorg: