Wat verdient een Laborant?

Ik krijg regelmatig de vraag wat een laborant verdient. En dat is iets wat ik mezelf ook af vroeg. Want ik heb eigenlijk helemaal geen geen idee wat iemand het laboratorium doet. Ja hij doet onderzoek, maar waar doet hij of zij onderzoek naar?

Totdat ik laatst een oud rechtelijk studiegenoot sprak, die uiteindelijk een hele andere richting heeft gekozen. Hij vertelde dat hij werkzaam is in het laboratorium en onderzoek doet en verschillende tests voorbereid voor de ervaren analist.

Ik vertelde hem dat ik bewondering voor hem had en dat hij goed werk deed. Hij was verheugd om dat te horen en vertelde me alles over hem beroep. Hieronder vertel ik alles wat ik te weten ben gekomen en waar mensen de meeste vragen over hadden. 

Wat is een laborant?

Een laborant is een onderzoeker die aan de hand van verschillende instrumenten onderzoeken doet voor verschillende branches. Dit kan in de medische wereld zijn, maar bijvoorbeeld ook in de farmaceutische wereld.

Je doet nauwkeurig onderzoek en hebt veel verantwoordelijkheid. Kleine fouten kunnen (letterlijk) fataal zijn voor de medemens. Je houdt alles overzichtelijk en zorgt voor een veilige werkomgeving.

Wat verdient een laborant?

De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn goed geregeld en je krijgt extra uitbetaald als je op onregelmatige tijden werkzaam bent. Daarnaast kun je doorgroeien tot leidinggevende en ontvang je doorgaans een hoger salaris dan je collega laboranten.

Een laborant heeft een salaris van gemiddeld 2.100 euro per maand. Een starter kan rekenen op een salaris van 1.300 euro, terwijl een ervaren laborant ongeveer 2.700 euro per maand verdient. 

Hoe wordt ik laborant?

Je kunt een laboranten opleiding op het MBO niveau 4 volgen. Je kunt dan de functie als laborant middenkaderfunctionaris uitvoeren. Studenten die op MBO niveau 2 en 3 zijn afgestudeerd, doen vaak het voorwerk voor de middenkaderfunctionaris. Op zijn of haar beurt wordt het werk voorbereid voor de analist die over de uitkomst gaat.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als laborant heb je een redelijk salaris, maar je hebt wel veel ervaring nodig om zover te komen. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen in de zorg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *