Wat is het Helpende salaris?

salaris thuiszorg

Wat je als salaris in de thuiszorg verdient, is over het algemeen niet zo slecht. Een thuiszorgmedewerker heeft dan ook een verantwoordelijke en zware baan, waarbinnen verschillende functies bestaan met andere taken.

Als thuiszorgmedewerker biedt je ondersteuning aan zorgvragers die thuis wonen, zoals hulpbehoevende ouderen, gehandicapten of zieken. Deze ondersteuning kan bestaan uit verschillende aspecten: hulp bij huishoudelijke en financiële taken, bij de persoonlijke verzorging en medische ondersteuning.

Dat laatste is dan bijvoorbeeld in de vorm van helpen bij het toedienen van de medicatie, bij het aan- en uittrekken van steunkousen en bij persoonlijke hygiëne. Kortom, allerlei taken om ervoor te zorgen dat de zorgvrager zelfstandig kan blijven wonen.

Salaris thuiszorg

Een medewerker in de thuiszorg verdient gemiddeld zo’n € 2.680,- bruto per maand. Dit salaris kan echter uiteenlopen van € 2.280,- tot ongeveer € 3.085,-, afhankelijk van de precieze functie, de werkgever en de hoeveelheid werkervaring.
Op basis van een voorbeeld uit de praktijk (Breederzorg.nl) is het salaris in de thuiszorg, bij een 40-urige werkweek, ongeveer als volgt:

Thuiszorgmedewerker huishoudelijke ondersteuning. Dit is een functie die vaak als bijbaan wordt vervuld, o.a. door studenten. Hiervoor hoef je geen opleiding te doen en krijg je meestal een uurloon.

  • Jaarinkomen: € 23.245,32
  • Maandinkomen: € 1.937,11
  • Uurloon: € 11,14

Helpende en Thuiszorgmedewerker niveau 2, ook wel verzorgende B genoemd. Om deze functie te kunnen vervullen, heb je een mbo-diploma niveau 2 nodig. Je voert dan huishoudelijke en licht verzorgende taken uit.

  • Jaarsalaris: € 25.372,44
  • Maandsalaris: € 2.114,37
  • Uurloon: € 12,16

Thuiszorgmedewerker niveau 3, ook wel verzorgende C genoemd. Voor deze functie moet je een mbo-opleiding niveau 3 doen. Je werk bestaat dan vooral uit verzorgende en licht medische taken en juist veel minder huishoudelijke taken.

  • Jaarsalaris: € 28.458,12
  • Maandsalaris: € 2.371,51
  • Uurloon: € 13,63

Secundaire Arbeidsvoorwaarden thuiszorg

Zowel het salaris als de secundaire arbeidsvoorwaarden voor thuiszorg zijn vastgelegd in de CAO VVT (Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg). Sommige (particuliere) instellingen bieden echter vaak net wat meer, zoals leuke extra’s in de vorm van een telefoon of zelfs een scooter. Ook het aanbod van extra scholing en training is gebruikelijk. Dat biedt je dus de mogelijkheid om hogerop te komen en meer salaris te krijgen.

Vacatures thuiszorg

Zoals je inmiddels wel begrepen hebt, zijn er in de thuiszorg functies met verschillende niveaus. Bij het zoeken naar vacatures in de thuiszorg is het dus belangrijk dat je erop let dat de vacature aansluit bij jouw opleidingsniveau. Wil je graag aan je ontwikkeling werken, dan is het slim om dat aan te geven bij de sollicitatie. Het maakt jou als kandidaat waarschijnlijk nog aantrekkelijker!

Review thuiszorg salaris

Chris

Inkomen
Sec. arbeidsvoorwaarden
Arbeidsperspectief

Samenvattend

Als medewerker in de thuiszorg heb je een prima salaris. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn redelijk en je wordt in de praktijk opgeleid. Er is ontzettend veel werkgelegenheid en je kunt vaak direct beginnen.

3.8

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Een medewerker in de thuiszorg heeft een prima inkomen, maar vindt je dit nog niet voldoende? Ben jij het ook beu om 40 uur per week te werken en het gevoel te hebben dat je wordt geleefd? Het zou toch makkelijker moeten zijn om geld te kunnen verdienen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het salaris en inkomen van andere beroepen in de bouw, ICT of de finance branche:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *