bitvavo review

Bitvavo review: Wat zijn onze Bitvavo ervaringen? [upd. 2020]

Bitvavo is een bekende Nederlands cryptocurrency broker en exchange en is sinds 2017 actief. Het platform heeft als doel om mensen op een eenvoudige manier cryptomunten te laten kopen, verhandelen en verkopen. Met behulp van een eigen exchange, kunnen ook crypto handelaren hier goed uit de voeten. In onze Bitvavo review geven we antwoord de vraag: “Is Bitvavo betrouwbaar” en delen we onze ervaring en die van anderen over deze bekende Nederlandse crypto aanbieder.

Wanneer we kijken naar de website ziet deze er modern en uit en is het mogelijk voor gebruikers om de cryptomunten bij Bitvavo op te slaan. Wanneer je de digitale valuta bij Bitvavo bewaard, kun je staking rewards ontvangen. Een leuke toevoeging en voor mensen die op de lange termijn willen handelen een extra reden om de munten bij Bitvavo op te slaan.

En dat is ook direct wat deze Nederlandse broker zo uniek maakt. Je kunt door je geld bij hen op de bank te zetten een aardig rendement behalen. Ook het uitgebreide assortiment en de gebruiksvriendelijkheid zijn te prijzen. Dat maakt Bitvavo een van de betere Nederlandse crypto brokers.

Onze Bitvavo ervaringen

We hebben Bitvavo uitgeprobeerd en zijn tevreden over de manier waarop we een account hebben aan kunnen maken. Na een paar keer gehandeld te hebben, zijn we tot de volgende conclusies gekomen:

Bitvavo voordelen:

✅ Niet duur als je crypto wilt kopen.

✅ Eigen app, ook website werkt soepel.

✅ Groot aanbod en veel munten kun je bewaren in de Bitvavo Wallet.

✅ Gebruiksvriendelijk voor de beginnen crypto enthousiasteling

Nadelen Bitvavo

⛔ Weinig volume op de exchange

⛔ Internationaal nog onbekend.

⛔ Nog geen lang bestaan, pas ingesprongen bij de bullrun van 2017.

Het cryptocurrency aanbod van Bitvavo

Wanneer we kijken naar het aanbod van cryptomunten bij Bitvavo, zien we dat er bijna 60 verschillende munten beschikbaar zijn in het assortiment. Deze munten worden overzichtelijk onder elkaar weergegeven en je kunt deze op verschillende niveau’s sorteren. Zoals prijs, stijging/verlies, hoeveelheid en je saldo in de diverse munten.

Voordat je een account aanmaakt dien je jezelf eerst te verifiëren en moet je ook je bankrekening aanmelden. Doe dit eerst voordat je gaat handelen op het platform.

cryptomunten aanbod bitvavo
bitvavo verificatie

Wanneer je ingelogd bent kom je op je eigen persoonlijke dashboard. Hier zie je een overzicht van alle munten en kun je verder doorklikken naar “account” en “geavanceerd”. Op dat laatste komen we verder in deze review op terug.

Je kunt vanuit je dashboard de beschikbare cryptomunten kopen, bewaren en weer verkopen naar euro’s. Je vindt hier echter geen aanvullende informatie over de desbetreffende cryptocurrency.

Hieronder de 6 bekendste cryptocurrencies van Bitvavo:

⚠️ Let op: Lees jezelf altijd goed in voordat je gaat investeren in een bepaalde cryptocurrency. Deze kunnen zeer volatiel zijn. Investeer nooit meer dan je bereid bent om te verliezen!

Cryptovaluta kopen bij Bitvavo

Wanneer je een account hebt aangemaakt en jezelf geverifieerd hebt, kun je aan de slag met het aankopen van verschillende cryptovaluta. Om dat te kunnen doen, klik je in je dashboard op de munt die je wilt kopen. Je komt dan op de kopen pagina terecht en daar kun je stapsgewijs je gewenste munten kopen.

Het wijst zich allemaal van zelf en in onze ogen is dit een van de meest eenvoudige manieren om bitcoin te kopen. Onder het kopje “geavanceerd” ga je naar de exchange toe. Zeker als beginneling zouden wij ons daar op dit moment nog niet op begeven.

bitcoin kopen bij bitvavo

Nadat je alle gegevens hebt ingevuld, klik je op bevestigen en wordt de aankoop voltooid. De cryptocurrency verschijnt binnen een paar minuten in je wallet. Het kan zijn dat de blockchain er langer over moet doen, dat heeft te maken met de manier van bevestigen. Hier heeft Bitvavo en andere cryptobrokers verder geen invloed op.

Geld verdienen met Crypto? Volg de GRATIS Crypto Masterclass

Je wilt geld verdienen met Cryptomunten. De harde werkelijkheid is echter dat veel mensen geld verliezen met crypto. Dit komt omdat mensen zich onvoldoende inlezen en er te weinig verstand van hebben.

Om jouw die kennis en strategieën te geven, kun je nu tijdelijk GRATIS onze Crypto Masterclass volgen. Hierin leer je met welke strategieën je geld kunt verdienen met cryptomunten. Met winstgevende tips uit de praktijk.

  • Heb jij je eerste crypto gekocht voor 1 euro!
  • Weet je met welke strategie je geld gaat verdienen!
  • Begrijp je precies hoe Bitcoin en crypto werken!
  • Weet je welke sleeping giant wij hebben ontdekt
  • Snap je hoe je de beste cryptomunten vindt!

Slechts 50 plekken beschikbaar

Cryptovaluta verkopen via Bitvavo

Alle cryptovaluta die je bij Bitvavo koopt en bewaart, kun je ook weer verkopen via Bitvavo. Daarmee kun je de cryptomunten omzetten naar euro’s op je bankrekening.

Vanuit je Bitvavo wallet kun je de cryptovaluta omzetten naar geld op je bankrekening. In de regel wordt dezelfde dag nog uitbetaald.

Voor het verkopen van je cryptovaluta betaal je een fee aan het platform. In principe verkoop je de cryptocoin aan een andere Bitvavo gebruiker. Zo kunnen kosten worden gedrukt van externe exchanges.

crypto verkopen bij bitvavo

Bivavo fees en transactiekosten

Bitvavo verdient geld door het faciliteren van het aankopen en verkopen van cryptovaluta. Het maakt gebruik van een eigen exchange waar gebruikers zelf hun Bitcoin, Ethereum en andere bekende cryptomunten met elkaar kunnen verhandelen.

De fee die Bitvavo hanteert schommelt tussen de 0 en 0,25%. Hoe meer jij handelt op het platform, hoe goedkoper het is. Je krijgt zelfs een welkomstbonus om de eerste 1.000 euro gratis te verhandelen.

Het gebruik van de eigen exchange en het handelen daarop zorgt er voor dat de fee zo laag blijft. Andere Nederlandse brokers maken gebruik van grotere globale exchanges, waardoor je meer fee kwijt bent. Aan de andere kant kun je daar weer voordeliger uit zijn i.v.m. een groter handelsvolume.

bitvavo fees

Verificatie en limieten

bitvavo limieten

Door de Wwft wetgeving (Wet witwassen en financiering terrorisme) is het niet mogelijk om grote hoeveelheden crypto aan te kopen, zonder jezelf volledig geverifieerd te hebben.

Wij vonden het handig om eerst een account aan te maken en daarna via je telefoon jezelf te verifiëren. Je hebt namelijk je camera nodig en niet iedere tablet of computer heeft deze.

Wanneer je eerste verificaties hebt doorlopen, kun je tot 15.000 euro per dag handelen in cryptovaluta.

Bitvavo Wallet

Voor iedere cryptovaluta die je aankoopt bij Bitvavo is een wallet beschikbaar. Je houdt de coins dan in je eigen omgeving, maar zijn officieel niet in jouw bezit. Zie het als een bankrekening die van de bank voor jouw is. Je kunt met de Bitvavo wallet alle coins die verhandeld kunnen wonden op het platform opslaan.

Net als bij banken worden je coins op een zeer veilige manier opgeslagen. Vaak wordt dit gedaan door de cryptocoins “cold storage” op te slaan. Deze wallets kunnen niet via het internet gehackt worden. Slechts enkele personen binnen het bedrijf kunnen toegang verkrijgen tot de wallet.

Je account kun je beveiligen door het gebruik van veilige wachtwoorden tweestapsverificatie (2FA). Hierdoor kunnen hackers niet zo maar toegang krijgen tot je account en is deze (veel) beter beveiligd.

Bitvavo Wallet review

Wij vinden de Bitvavo wallet fijn werken. Je hebt veel overzicht en het is direct duidelijk hoeveel coins tegen welke waarde je in je wallet hebt staan. De munten zijn officieel in bezig van Bitvavo, maar worden voor jouw beschikbaar gesteld.

Je kunt je account beveiligen met 2 stap verificatie (2fa), zodat het voor inbrekers moeilijker wordt om toegang te krijgen tot je account. Een zelfde manier als bij andere bekende Nederlandse cryptobrokers het geval is. Dit zorgt dus voor een verbeterde veiligheid van je account.

We kunnen dus concluderen dat de Bitvavo Wallet uitermate veilig is.

Conclusie: is Bitvavo betrouwbaar?

Bitvavo is een serieuze optie voor zowel beginners als gevorderden cryptocurrency enthousiastelingen die willen handelen. Het bedrijf is een valide speler op de Nederlandse markt en is gevestigd in Amsterdam.

Het aanbod is groot en bestaat uit grote en kleine crypto projecten die allen een eigen doel hebben. Dat maakt het assortiment uitgebreid en gevarieerd. Het handelsvolume is echter niet groot genoeg om een serieuze exchange te zijn op de cryptocurrency markt.

De klantenservice bij Bitvavo is goed en reageert snel. Vaak kun je je vraag al vinden bij een van de artikelen die ze hebben geplaatst. Wanneer je daarna toch een vraag hebt, wordt je snel geholpen.

Review Bitvavo

Chris

Crypto aanbod
Veiligheid
Transactie fee & Kosten
Klantenservice

Bitvavo is betrouwbaar

Wij hebben goede ervaringen met Bitvavo. Ondanks dat het bedrijf pas sinds 2017 bestaat, krijgen we een volwassen indruk van ze. Je kunt hier met een gerust hart je crypto’s kopen, opslaan en weer verkopen.

4.3

Alternatieven Bitvavo:

Hieronder vindt je verschillende alternatieven voor Bitvavo.

Veelgestelde vragen over Bitvavo

Wat is Bitvavo?

Bitvavo is een bekende Nederlandse Crypto handelaar waar je verschillende cryptomunten kunt kopen, opslaan en weer verkopen.

Hoe werkt “Bitvavo Geavanceerd”?

Bitvavo geavanceerd is een exchange waarbij traders rechtstreeks de cryptomunten met elkaar kunnen verhandelen.

Hoe hoog zijn de handelskosten van Bitvavo?

De handelskosten van Bitvavo liggen tussen de 0 – 0,25% per transactie. Hierdoor is Bitvavo één van de goedkoopste brokers van Nederland. De transactiekosten worden goedkoper, naarmate je meer gaat handelen op het platform.

Welke betaalmethodes kun je gebruiken bij Bitvavo?

Bij Bitvavo kun je betalen via iDEAL, Bancontact en SEPA. Deze betaalmethodes kunnen kosteloos worden gebruikt. Voor het gebrui van EPS, Giropay, MyBank en SOFORT worden wel extra kosten in rekening gebracht.

Hoe kan ik Bitvavo bereiken?

De helpdesk is bereikbaar via e-mail en via de chat. Het is niet mogelijk om telefonisch contact met ze op te nemen voor klantsupport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *