Wat verdient een Tandartsassistente?

Veel mensen die in de tandartsstoel liggen vragen zich af wat een tandartsassistente verdient. Want wie is toch die vlotte dame met haar stralende glimlach langs de tandarts? Deze assistente zorgt ervoor dat de tandarts goed zijn werkzaamheden kan uitvoeren.

Zij (meestal) is verantwoordelijk voor de voorbereiding, assisteren en ontwikkelen van nevenwerkzaamheden van een tandarts. Omdat er veel gebeurt tijdens een behandeling, moet ze met van alles rekening houden. De baan als tandartsassistente is behoorlijk druk.

Salaris en inkomen van een tandartsassistente

Het salaris van een tandartsassistente ligt tussen de 1.550 en 2.150 euro per maand. Aan de hand van je ervaring ga je meer verdienen en kun je van een beter salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden genieten. 

Het is echter geen vetpot zoals het salaris van een tandarts. Deze verdient beduidend meer, maar draagt daar ook meer verantwoordelijkheden voor op zijn of haar schouders.

Veel jonge dames zouden graag dit beroep willen uitoefenen. Wanneer hier je hart ligt, is het zeker iets voor jou. Echter wanneer je later een hoger inkomen wilt genereren, lijkt het een niet onverstandige keuze om deze baan aan je voorbij te laten gaan.

Opleiding tot tandartsassistente

Om dit beroep te kunnen uitoefenen dien je de opleiding tot tandartsassistente te volgen. Deze MBO niveau 4 opleiding duurt 3 jaar en je kunt een gedeelte van de opleiding in een tandartsenpraktijk volgen. 

Vacatures tandartsassistente

Er zijn veel enthousiaste dames die de opleiding tot tandartsassistente willen volgen. Daardoor is de toelatingseis ook hoger dan andere opleidingen. Daarnaast moet je niet vies zijn van klanten met een slechte adem of gebit. 

Je kunt diverse vacatures vinden op indeed.nl, daar zijn verschillende tandartspraktijken die op zoek zijn naar krachten die hen komen helpen.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als tandartsassistente heb je een redelijk salaris, maar je hebt wel veel ervaring nodig om zover te komen. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen in de zorg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *