Wat verdient een Huidtherapeut?

wat verdient een huidtherapeut aan salaris en inkomen

Er zijn maandelijks veel mensen die zich afvragen wat een huidtherapeut verdient. Voor mensen met een ernstige huidaandoening vervult een huidtherapeut een enorm belangrijke rol.

De therapeut behandelt namelijk vervelende huidklachten, zoals acne of pigmentvlekken, en hij leert zijn patiënten ook hoe ze met deze problemen mentaal moeten omgaan. Huidaandoeningen zorgen namelijk wel eens voor heel wat angstgevoelens of schaamte.

Het werk van een huidtherapeut wordt vaak verward met dat van een schoonheidsspecialist. Een schoonheidsspecialist houdt zich echter met gezonde huid bezig, terwijl een huidtherapeut zich op het behandelen van beschadigde huid richt.

Een huidtherapeut heeft een hbo-opleiding huidtherapie gevolgd en werkt vaak in ziekenhuizen of in andere medische instellingen.

Wat verdient een Huidtherapeut aan salaris en inkomen?

Het salaris van een huidtherapeut in loondienst bedraagt maandelijks gemiddeld € 3.100 bruto. Omdat ervaring in dit vak erg belangrijk is, stijgt een huidtherapeut zijn salaris voortdurend. Zo verdient een startende therapeut zonder ervaring meestal € 2.500. Op het einde van zijn carrière kan dit bedrag gestegen zijn tot € 3.700 bruto.

TijdsindicatieInkomen
Jaarsalaris€ 37.200
Maandsalaris€ 3.100
Salaris per uur€ 19,38

Huidtherapeuten met een eigen praktijk hebben een iets hoger inkomen. Ze bepalen namelijk hun eigen uurtarief, iets wat gemiddeld op een 65 euro ex BTW uitkomt.

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Huidtherapeuten in loondienst krijgen vaak uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden aangeboden. Deze voorwaarden liggen niet vast en kan je dus met je werkgever bespreken. Huidtherapeuten beschikken vaak over een fraaie pensioenregeling en krijgen een auto van de zaak.

Ze kiezen meestal voor flexibele werkuren en krijgen heel wat tijd om trainingen te volgen. In de zorgsector is het namelijk erg belangrijk dat je de nieuwste technieken onder de knie hebt, zodat je elke patiënt optimaal kan behandelen.

Welke studies volgt een huidtherapeut in opleiding?

Een huidtherapeut in opleiding volgt de hbo-opleiding huidtherapie. Dit is een voltijdse opleiding van vier jaar die je met elk mbo-, vwo- of havodiploma kan volgen. Het eerste jaar bestaat vooral uit basiskennis, zodat je een duidelijk beeld van het beroep krijgt. Vanaf het tweede jaar verdiep je je in de kenmerken en de behandeling van specifieke huidaandoeningen.

De laatste twee jaar loop je stage en werk je aan je afstudeeropdracht. Huidtherapie is een gespecialiseerde richting die enkel door twee hogescholen aangeboden wordt. Het is bovendien een zeer praktische richting. Om iedereen de kans te geven zich volledig te ontplooien, wordt er daarom maar een beperkt aantal studenten toegelaten.

Waar vind je huidtherapeut vacatures?

Al zijn er veel huidtherapeuten die zelfstandig werken, werken de meeste therapeuten toch in loondienst. Ze zijn dan vooral in ziekenhuizen, medische instellingen of cosmetische centra terug te vinden. Hier werken ze vaak samen met andere specialisten, zoals dermatologen of plastisch chirurgen.

Huidtherapeut vacatures vind je vooral online terug. Je kan ook een lokaal uitzendbureau raadplegen. Omdat huidtherapie een specialisatie is waar slecht een klein aantal studenten voor kiest, zal het vast niet lang duren voor je de perfect job gevonden hebt!

Wil jij als huidtherapeut extra geld verdienen?

Als huidtherapeut heb je de know-how hoe mensen hun huid het beste kunnen verzorgen. Bijvoorbeeld door het gebruik van speciale crèmes, oefeningen of door het lezen van boeken.

Als jij als promotor die producten promoot, kun je daar een commissie op krijgen. In de cursus van Jacko leer je precies hoe je dat kunt bereiken. Hij legt je stap-voor-stap uit hoe je als mondhygiëniste een extra inkomen naast je werk kunt krijgen.

Review inkomen huidtherapeut

Chris

Inkomen
Sec. arbeidsvoorwaarden
Arbeidsperspectief

Samenvattend

Als huidtherapeut heb je een prima startsalaris en heb je veel mogelijkheden jezelf te ontwikkelen. Echter zit er wel een maximum aan het salaris en ga je nooit meer dan 3.000 euro per maand verdienen. Tenzij je jezelf verder ontwikkeld.

3.7

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als mondhygiëniste heb je een prima salaris, maar je hebt wel een lange opleiding nodig om zover te komen. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen in de zorg: