Wat verdient een Cardioloog?

wat verdient een cardioloog aan salaris

Er zijn veel mensen die zich afvragen wat een cardioloog verdient aan salaris. En dat is ook niet zo verwonderlijk omdat veel mensen met hart- en vaatproblemen langs moeten bij een cardioloog. 

Toen ik laatst in de trein zat, sprak ik met iemand die in het ziekenhuis werkt als cardioloog. Dat vond ik bijzonder want ik had niet verwacht dat iemand van 35 jaar al dit beroep kon uitoefenen. In mijn gedachten waren dat altijd mensen die al wat ouder waren en veel ervaring hadden in de medische wereld.

Hij vertelde me verschillende dingen over zijn beroep en met wat voor problemen mensen bij hem terecht komen. Dat heeft mij doen inspireren om eens uit te zoek, wat dit beroep precies inhoudt. Hieronder geef ik antwoord op vragen die bij me naar boven kwamen. Heb je zelf nog vragen, aarzel dan niet om ze onderaan in het artikel te stellen.

Wat is een cardioloog?

Een cardioloog is een speciale arts die zich richt op hart- en vaatziekten en problemen aan hart. Zoals het opsporen van dichtgeslibte aderen, hartaanvallen, hartinfarcten, hartrtitmestoornissen en spierafwijkingen in en rondom het hart.

Een cardioloog kan verschillende onderzoeken uitvoeren en aan de hand van de uitslagen, wordt een behandelplan opgesteld. Er kunnen bijvoorbeeld medicijnen voorgeschreven worden, maar een cardioloog kan ook direct overgaan tot het opereren van een patiënt. 

De beslissingen die hij of zij daarbij neemt zijn vaak van levensbelang. Een cardioloog moet dus stressbestendig zijn en weloverwogen beslissingen kunnen nemen. Ook moet hij of zij dit goed kunnen verwoorden naar familieleden en naasten. Dit zijn emotionele gesprekken en je dient dus sterk in je schoenen te kunnen staan.

Wat verdient een cardioloog aan salaris?

Een beginnend cardioloog heeft een gemiddeld salaris van € 5.900 per maand. Naarmate je meer ervaring op doet, kan dat salaris in snel tempo stijgen. Een medior cardioloog verdient zo’n 7.000 euro per maand terwijl een ervaren hartspecialist een salaris van wel 11.000 euro per maand kan genieten. Dit geldt enkel voor hartspecialisten die in dienst zijn van een zorginstelling.

Je hebt namelijk ook nog zelfstandige cardiologen die worden ingehuurd door een ziekenhuis of een privaat zorginstelling. Een zelfstandig cardioloog heeft een inkomen tussen de € 150.000 – € 250.000 per jaar. 

Hoe wordt je cardioloog?

Om cardioloog te kunnen worden dien je de opleiding ‘Geneeskunde’ te volgen. Na de studie kan je een vervolgopleiding cardiologie volgen in een academisch ziekenhuis. Deze opleiding duurt ook nog eens 6 jaar.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als Cardioloog heb je een prima salaris, maar je hebt wel een lange opleiding nodig om zover te komen. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen in de zorg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *