Wat verdient een Medisch Specialist?

Veel mensen willen weten wat een medisch specialist verdient. Dat overkwam mij ook toen ik op een feestje stond te praten met iemand die als beroepsfunctie medisch specialist heeft. Het klonk voor mij als iets abstracts dus vroeg hem wat zijn beroep inhield. 

Hij vertelde ronduit over zijn beroep, zijn werkzaamheden en de verantwoordelijkheden die daar bij kwamen kijken. 

Ook werd het inkomen van een medisch specialist besproken en dat triggerde me om eens uit te zoeken wat dit beroep nu eigenlijk inhoudt. Ik ben op onderzoek gegaan en geef hieronder antwoord op vragen omtrent dit beroep. Heb je zelf nog vragen? Dan kun je ze onderaan het artikel stellen. We verzamelen alle vragen bij elkaar en geven regelmatig updates aan dit artikel. 

Wat is een medisch specialist?

Een medisch specialist is iemand die na zijn studie zich in een specifiek vakgebied binnen de zorg heeft gespecialiseerd. Dat kan in verschillende richtingen zijn. Hieronder geef ik je een voorbeeld van beroepen die onder het medisch specialisme vallen:

Veel van deze specialisten hebben een thesis gedaan en zijn eindverantwoordelijke voor de behandeling en de zorg van een patiënt. Een medisch specialist kan in loondienst werken, maar ook als zelfstandige opereren.

Wat verdient een medisch specialist?

Een medisch specialist in loondienst verdiend ongeveer 7.000 tot 12.000 euro per maand. Dit is afhankelijk van o.a. leeftijd, ervaring en het specialisme wat je hebt gekozen. 

Een specialist die als zelfstandige werkt, kan van een jaarsalaris genieten tot wel 220.000 euro. Dat is meer dan 18.000 euro per maand!

Hoe wordt je een specialist?

Na je WO studie ‘Geneeskunde’ heb je de mogelijkheid om een bepaalde richting te kiezen. Aan de hand van je studie ben je nog 3-6 jaar aan het studeren voordat je uiteindelijk medisch specialist bent. In de laatste jaren van je opleiding loop je vaak mee over de werkvloer en leren andere specialisten jou de kneepjes van het vak.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als medisch specialist heb je een prima salaris, maar je hebt wel een lange opleiding en ervaring nodig om zover te komen. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen in de zorg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *