Wat is het Verpleegkundig specialist salaris?

Verpleegkundig specialist salaris

Wat je als verpleegkundig specialist als salaris verdient, is vrij hoog. Een verpleegkundig specialist is gespecialiseerd in één vakgebied en staat als het ware tussen de arts en verpleegkundige in. Er zijn verpleegkundig specialisten in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en in de algemene gezondheidszorg (AGZ).

Om het te worden moet je een twee- of driejarige masteropleiding doen en daarvoor gelden hoge toelatingseisen. Je moet namelijk eerst je bachelor Verpleegkunde hebben én twee jaar werkervaring. Heb je eenmaal je Master of Science op zak, dan zal je niet veel moeite hebben met het vinden van geschikte vacatures voor verpleegkundig specialist, zelfs in het buitenland.

Verpleegkundig specialist salaris

In Nederland is het inkomen van een verpleegkundig specialist gemiddeld € 4.080 bruto per maand. De salarissen zullen in de praktijk uiteenlopen en uitkomen tussen de € 3.470,- en de € 4.695,-. Veel is daarbij afhankelijk van je werkervaring en ook de locatie waar je werkt is van invloed. In een stad als Eindhoven verdien je bijvoorbeeld meer dan in Rotterdam.

Een junior verpleegkundig specialist met minder dan 2 jaar werkervaring verdient zo’n € 3.805,-, terwijl een medior met 3 tot 5 jaar ervaring al op € 3.965,- uitkomt en een senior met ruim 5 jaar ervaring maar liefst op € 4.010,-. Hoe dan ook, het zijn best flinke bedragen, maar dat mag ook wel voor zo’n veeleisend beroep na een langdurige opleiding.

  • Jaarsalaris: € 48.960,-
  • Maandsalaris: € 4.080,-
  • Uurloon: € 23,54

De secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten uiteraard een onregelmatigheidstoeslag en soms extra’s in de vorm van een computer, fietsplan etc.

Verpleegkundig specialist opleiding

De verpleegkundig specialist opleiding is de 2- of 3-jarige Master Advanced Nursing Practice (MANP-opleiding). Na de 2-jarige opleiding ben je verpleegkundig specialist GGZ. Na de 3-jarige variant krijg je de titel VS-GGZ, oftewel Verpleegkundig Specialist Geestelijke Gezondheidszorg. Zoals gezegd, gelden voor de opleiding hoge toelatingseisen: je moet beschikken over je bachelor Verpleegkunde én je moet minstens 2 jaar werkervaring hebben. De opleiding bestaat uit een theoriegedeelte (cursorisch) en een praktijkgedeelte. Voor het cursorisch onderwijs ga je naar een erkende opleidingsinstelling en voor het praktijkonderwijs naar een erkende zorginstelling.

Vacatures verpleegkundig specialist

Na je opleiding zal het je waarschijnlijk niet veel moeite kosten om geschikte verpleegkundig specialist vacatures te vinden. Het tekort in de zorg lijkt alleen maar groter te worden, zeker als het gaat om personeel met gespecialiseerde kennis. Mocht je in Nederland niet je droombaan kunnen vinden, dan kun je zelfs in het buitenland aan de slag gaan, want bij je diploma hoort een Engelstalig International Diploma Supplement (IDS)! Voordat je gaat solliciteren, moet je ingeschreven staan in het wettelijke Verpleegkundige Specialisten Register (VSR). Deze registratie is verplicht volgens de BIG-wetgeving en wordt daarom in Verpleegkundig Specialist vacatures vaak omschreven als de BIG-registratie.

Review Verpleegkundig specialist salaris

Chris

Inkomen
Sec. arbeidsvoorwaarden
Arbeidsperspectief

Samenvattend

Het verpleegkundig specialist salaris is goed te noemen. Het salaris is vergelijkbaar met een arts. Je hebt een lange opleiding in de Geneeskunde nodig en de werktijden zijn lang. Daarentegen zijn de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden goed. Ook het arbeidsperspectief is heel goed.

4

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Een Helpende heeft een prima inkomen, maar vindt je dit nog niet voldoende? Ben jij het ook beu om 40 uur per week te werken en het gevoel te hebben dat je wordt geleefd? Het zou toch makkelijker moeten zijn om geld te kunnen verdienen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het salaris en inkomen van andere beroepen in de bouw, ICT of de finance branche:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *