Wat verdient een Radioloog?

Veel mensen die regelmatig in het ziekenhuis komen, willen weten wat een radioloog verdient. En dat is ook niet gek, want als je vaak foto’s moet laten maken kom je iedere keer langs de afdeling radiologie.

Ik wist niet echt wat het beroep inhield, totdat ik langs het voetbalveld met iemand sprak die radioloog is. We zijn in gesprek geraakt en hij vertelde me wat hij dagelijks meemaakt op de werkvloer, tot de meest schrijnende gevallen. Na de wedstrijd reed hij weg in zijn mooie BMW. Toen ik hem nog nariep wat zijn beroep wel niet verdiende, moest hij lachen en vertelde me dat ik dat maar op internet moest zoeken.

Dat heb ik dus gedaan en heb het antwoord gevonden. Het is veel meer dan ik verwacht had. Dat heeft mij doen inspireren om eens uit te zoeken wat dit beroep inhoudt. Het antwoord daarop vind je in dit artikel.

Wat is een radioloog?

Een radioloog is iemand die röntgenfoto’s, echo’s en MRI scans onderzoekt en aan de hand van deze foto’s of beelden een diagnose stelt. Hij of zij kan afwijkingen in het lichaam identificeren en daar een behandelplan voor uitwerken.

Naast het vaststellen van de diagnose, kan een radioloog ook daadwerkelijk kleine ingrepen uitvoeren. Grotere ingrepen worden door een chirurg uitgevoerd

Wanneer iemand met een inwendig lichamelijk probleem het ziekenhuis in komt, moet hij of zij vaak langs de afdeling radiologie om een scan of foto te maken.

Wat verdient een radioloog aan salaris?

Een beginnend radioloog ontvangt een basissalaris van ongeveer € 5.850,- per maand. Wanneer je meer ervaring hebt opgedaan, kun je stijgen naar een salaris van ongeveer € 7.000,- per maand.

Een senior radioloog kan rekenen op een maandsalaris van dik € 10.000,- per maand. Daarnaast ontvangt het diverse toeslagen en een eindejaarsuitkering.

Welke opleiding moet ik volgen?

Om radioloog te worden, dien je eerste de opleiding ‘Geneeskunde’ te volgen. Deze opleiding duurt 6 jaar, alvorens je verder kunt gaan met de opleiding ‘Radiologie’. Dit duurt nog eens 5 jaar, waardoor je na minimaal 11 jaar pas de titel als radioloog kunt hebben.

Een zware opleiding en je moet jezelf constant bijscholen om de nieuwste onderzoeksmethoden en behandelingstechnieken aan te leren.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als Radioloog heb je een prima salaris, maar je hebt wel een opleiding van meer dan 10 jaar nodig om zover te komen. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen in de zorg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *