Wat verdient een Maatschappelijk werker?

Veel mensen vragen zich af wat een maatschappelijk werker verdient. En dat is ook niet zo gek, want mensen die in behandeling zijn hebben komen vaak met zo iemand in gesprek. Toen ik laatst een vriendin sprak vertelde ze dat ze maatschappelijk werkster is. Voeg een haar wat het beroep inhield is het begon ronduit met vertellen. 

Ze was heel enthousiast over haar werk, dat het mij heeft doen inspireren om eens uit te zoeken wat dit beroep inhoudt. Ik geef antwoord op vragen die bij me naar boven kwamen en deze zijn hieronder te lezen. Heb je zelf vragen over dit beroep, aarzel dan niet om ze hieronder te stellen.

Wat doet een maatschappelijk werker?

Een maatschappelijk werker begeleidt cliënten die onder behandeling staan bij een psycholoog of andere begeleidende zorg nodig hebben. Vaak zijn het cliënten die lichamelijk of geestelijk hulpbehoevend zijn. 

Een maatschappelijk werk(st)er leert deze cliënten omgaan met hun problemen en biedt ze oplossingen om weer met een positieve blik en een handvol oplossingen in het leven te staan. Dit gebeurd zowel thuis als op een opvanglocatie voor hulpbehoevenden.

Hoeveel verdient een maatschappelijk werker aan salaris?

Een startend maatschappelijk werker verdient een salaris van ongeveer € 1.550, – per maand aan salaris. Naarmate je meer ervaring opdoet en je jezelf gaat bijscholen, kun je stijgen naar een salaris van € 2.300, – per maand.

Een senior maatschappelijk werker heeft zich ruim verbreed in zijn of haar vak en heeft vaak een leidinggevende functie of is meewerkend voorman. Het salaris kan dan oplopen naar € 3.600, – per maand.

Welke opleiding moet je volgen?

Om dit beroep te kunnen uitoefenen, dien je de HBO opleiding ‘Maatschappelijk werk en Dienstverlening’ te volgen. De opleiding duurt 4 jaar, tenzij je al eerst een bijpassende MBO opleiding hebt afgerond. Dan is deze opleiding in 3 jaar te halen.

Review inkomen Maatschappelijk werker

Chris

Inkomen
Sec. arbeidsvoorwaarden
Arbeidsperspectief

Samenvattend

Als Maatschappelijk Werker heb je een normaal inkomen en geniet je van normale secundaire arbeidsvoorwaarden. Het arbeidsperspectief is goed.

2.7

Wil jij als maatschappelijk werker meer geld verdienen?

Als maatschappelijk werker heb je een normaal inkomen. Maar wist je dat jij met jouw kennis of passie, meer geld kunt verdienen dan je nu doet? Jij kunt namelijk met jouw kwaliteiten, andere mensen helpen. Met je eigen website, Youtube kanaal of Soocial Media account kun jij op een eenvoudige manier HONDERDEN euro’s per maand bijverdienen.

Je kunt namelijk je eigen of andermans producten / diensten aan gaan bieden. Als jij mensen kunt helpen, zijn anderen bereid daarvoor te betalen. Hier kun je dus veel geld mee gaan verdienen

Dit is ook Jacko overkomen. Hij heeft dit zo goed uit weten te werken dat hij tot wel 100.000 euro per maand verdiend met zijn eigen internet business. In zijn verhaal legt hij stap-voor-stap uit hoe jij dit ook kunt realiseren. Hij heeft je alle tools en tips, zodat je zonder enige technische kennis je eigen inkomen kunt gaan realiseren.

Honderden andere mensen zijn je voor gegaan en hebben zo een financieel vrij leven opgebouwd. Dit is ook voor jou weggelegd. Maar je moet wel zelf de eerste stap nemen… 😉

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen in de zorg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *