Wat verdient een maatschappelijk werker?

wat verdient een maatschappelijk werker aan salaris

Veel mensen vragen zich af wat een maatschappelijk werker verdient. En dat is ook niet zo gek, want mensen die in behandeling zijn hebben komen vaak met zo iemand in gesprek. Toen ik laatst een vriendin sprak vertelde ze dat ze maatschappelijk werkster is. Voeg een haar wat het beroep inhield is het begon ronduit met vertellen. 

Ze was heel enthousiast over haar werk, dat het mij heeft doen inspireren om eens uit te zoeken wat dit beroep inhoudt. Ik geef antwoord op vragen die bij me naar boven kwamen en deze zijn hieronder te lezen. Heb je zelf vragen over dit beroep, aarzel dan niet om ze hieronder te stellen.

Wat doet een maatschappelijk werker?

Een maatschappelijk werker begeleidt cliënten die onder behandeling staan bij een psycholoog of andere begeleidende zorg nodig hebben. Vaak zijn het cliënten die lichamelijk of geestelijk hulpbehoevend zijn. 

Een maatschappelijk werk(st)er leert deze cliënten omgaan met hun problemen en biedt ze oplossingen om weer met een positieve blik en een handvol oplossingen in het leven te staan. Dit gebeurd zowel thuis als op een opvanglocatie voor hulpbehoevenden.

Hoeveel verdient een maatschappelijk werker aan salaris?

Een startend maatschappelijk werker verdient een salaris van ongeveer € 1.550, – per maand aan salaris. Naarmate je meer ervaring opdoet en je jezelf gaat bijscholen, kun je stijgen naar een salaris van € 2.300, – per maand.

Een senior maatschappelijk werker heeft zich ruim verbreed in zijn of haar vak en heeft vaak een leidinggevende functie of is meewerkend voorman. Het salaris kan dan oplopen naar € 3.600, – per maand.

Welke opleiding moet je volgen?

Om dit beroep te kunnen uitoefenen, dien je de HBO opleiding ‘Maatschappelijk werk en Dienstverlening’ te volgen. De opleiding duurt 4 jaar, tenzij je al eerst een bijpassende MBO opleiding hebt afgerond. Dan is deze opleiding in 3 jaar te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *