Wat verdient een Opticien?

wat verdient een opticien aan salaris

Veel mensen zijn vragen zich af wat een opticien verdient. Want wanneer je niet zo goed kunt zien ben je blij met een opticien. Het is prettig om een bril of contactlenzen te krijgen waarmee het zicht verbeterd.

Het kan gaan om zicht op afstand en ook voor zicht dichtbij. Het is prettig om goed te zien. Het is eigenlijk belangrijk om goed te zien. Het is zo gemakkelijker om een boek te lezen en ook om deel te nemen aan het verkeer. Wat doet een opticien eigenlijk? En wat verdient een opticien?

Wat doet een opticien?

Een opticien is iemand die brillen verkoopt en contactlenzen. Ook verkopen ze zonnebrillen en loepen. Een opticien heeft vaak een eigen optiekwinkel of werkt in loondienst. Een opticien moet de ogen opmeten van de klanten. Op basis daarvan zal er een advies zijn voor de sterkte van de ogen. Vervolgens komt er een advies voor contactlenzen of de bril . Het kan hier gaan om een montuur met glazen op sterkte. Er zijn verschillende soorten glazen die hierin passen. Daarnaast kan de opticien ook brillen repareren. Een bril moet optimaal op het gezicht zitten.

Een opticien komt in contact met vele verschillende mensen in vele verschillende leeftijdsgroepen die niet meer goed kunnen zien. Het is van groot belang om rekening te houden met de wensen van de klant. Het advies voor het montuur en ook hoe de bril schoon gehouden wordt is ook belangrijk. Een opticien dient op de hoogte te zijn van de trends binnen de brillenmode.

Het is belangrijk voor een opticien om nauwkeurig te werken. Hij moet ook goed overweg kunnen met de meetapparatuur en de glazen goed kunnen slijpen. Een opticien moet ook goed overweg kunnen met computers. Het is belangrijk bij de administratie en ook bij het verrichten van de metingen.

Een opticien werkt in een winkel met vaak drie tot tien medewerkers, de opticien en ook assistent opticiens. De opticien kan de persoon zijn die leiding geeft aan de hele optiek.  

https://youtu.be/VEAn6LUz1OA

Wat verdient een opticien aan salaris en inkomen?

Het salaris van een opticien ligt tussen de 1450 euro tot 2150 euro per maand. Het salaris is afhankelijk van de ervaring van de opticien en ook het bedrijf waar men werkt. Wanneer iemand een eigen optiekwinkel heeft dan zijn de inkomsten natuurlijk afhankelijk van het aantal klanten die de opticien heeft. 

NiveauMaandsalaris
Junior opticien€ 1.450, –
Medior opticien€ 1.700, –
Senior opticien€ 2.150, –

Competenties en vaardigheden van een opticien

Een opticien dient klantvriendelijk te zijn en klantgericht te werken. Daarnaast is het belangrijk om goed te kunnen luisteren naar de klanten en verstandig om te gaan met details. Het zijn vaak de details om de klanten optimaal te helpen. Vervolgens is het ook belangrijk om analytisch te zijn. Daarnaast dien je actief te kunnen delegeren. Het is ook prettig om een gevoel voor mode en fashion te hebben. Het opleidingsniveau om opticien te worden is MBO niveau 3.

Vacatures opticien

Er zijn veel vacatures voor opticiens. Er is volop werk. Er zijn ook veel verschillende ketens waar een opticien aan de slag kan gaan. Het aantal totale namen is echter wel afgenomen sinds 2009. Het is mogelijk om in loondienst te starten om dan jezelf op te werken. Het is ook mogelijk om uiteindelijk een eigen optiekwinkel te starten.

Review inkomen Opticien

Chris

Inkomen
Sec. arbeidsvoorwaarden
Arbeidsperspectief

Samenvattend

Als opticien heb je niet zo’n hoog startsalaris en als ervaren opticien verdien je een maximum salaris van ongeveer 2.100 euro per maand. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn gemiddeld en hetzelfde geldt voor het arbeidsperspectief.

2.7

Wil jij als opticien meer geld gaan verdienen?

Ben je opticien of wil je opticien worden, dan kun je er van uit gaan dat je niet meer dan 2.200 euro per maand gaat verdienen. Maar met jouw kennis kun je andere mensen buiten je werkgever gaan helpen, waardoor je meer geld kunt gaan verdienen.

Net zoals Jacko dat heeft gedaan, hij verdient met zijn eigen online business DUIZENDEN euro’s per maand door andere mensen te helpen. Dat kun jij ook, je kunt gewoon even zijn verhaal bekijken en misschien raak je wel geïnteresseerd. Aan jouw de keuze…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen in de zorg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *