Wat verdient een Jurist?

wat verdient een jurist aan salaris?

Veel mensen vragen zich af wat een jurist verdient. En dat is ook niet zo gek, want veel mensen krijgen zowel zakelijk als privé soms met een jurist te maken. En ik vroeg me altijd af waar iemand die dit beroep uitoefent nou heel de dag mee bezig is.

Totdat ik iemand ontmoette bij een jaarvergadering die vertelde dat ze jurist was bij een grote organisatie. Ze zat in een team van controllers en marketing managers die uiteindelijk advies gaven aan het management team. 

Toen ik haar vroeg naar haar werkzaamheden, vertelde ze ronduit over haar verantwoordelijkheden en de dagelijkse dingen die zet doet. Dat heeft mij doen inspireren om eens te checken wat dit beroep inhoudt en wat je er mee kunt. Ik geef antwoord op vragen die bij me naar boven kwamen en deze zijn hier in het artikel te vinden. Heb je zelf nog vragen? Aarzel dan niet om ze aan me te stellen in het commentaar gedeelte onderaan het artikel.

Wat doet een jurist?

Een jurist zorgt er voor dat de juridische zaken binnen een organisatie ordelijk verlopen. Hij of zij houdt zich bezig met het oplossen van juridische vraagstukken en draagt zorg voor het “compliant” zijn van de onderneming. Je adviseert hoofdzakelijk de directie en stelt inkoopcontracten, verzekeringscontracten en personeelscontracten op. 

Wat verdient een jurist aan salaris?

Een beginnend jurist ontvangt een startsalaris van ongeveer 3.000 euro per maand. Naarmate je verder groeit in het vak, kun je het salaris al snel verdubbelen naar 6.000 euro per maand. 

Als senior bedrijfsjurist kun je een salaris ontvangen tot wel 10.000 euro per maand. Je hebt dan een grote verantwoordelijkheid binnen een financiële organisatie en wordt afgerekend op de juridische gang van zaken.

Welke opleiding moet je volgen?

Om dit beroep te kunnen uitoefenen is het wenselijk om de universitaire opleiding tot Rechtsgeleerdheid te volgen. Wanneer je deze opleiding volgt, dien je wel ondernemingsrecht en arbeidsrecht in je pakket te hebben. Nadat je de studie succesvol hebt behaald, ben je in staat om dit beroep uit te oefenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *