Wat verdient een Logopedist?

Velen vragen zich af wat een logopedist verdient. Mijn neef vertelde laatst dat zijn vriendin logopediste is. Hij vertelde dat ze werkt in een praktijk en dat ze voornamelijk kinderen helpt met een spraakgebrek om ze te helpen om beter te kunnen articuleren en hoe ze bijvoorbeeld moeten ademen als ze aan het praten zijn.

Het lijkt me een heel dankbaar beroep om kleine kinderen te kunnen helpen in de ontwikkeling van hun groei. Zeker als kinderen moeite hebben met hun spraakvermogen en je ze daarbij kunt helpen. 

Dat heeft mij doen inspireren om eens uit te zoeken wat het beroep als logopedist inhoudt. Ik ben op zoek gegaan naar de meest gestelde vragen en ik probeer ze hieronder zo goed mogelijk te beantwoorden. 

Wat doet een logopedist?

Een logopedist helpt mensen (voornamelijk kinderen) met hun stem-, taal-, spraak- gehoor- en slikproblemen. Aan de hand van verschillende tests, wordt een behandelplan opgesteld en gaat de logopedist actief aan de slag om de problemen te verhelpen.

Zonder al te diep in te gaan op welke behandelmethodes er worden toegepast, is het belangrijk voor een logopedist(e) om zich goed in te kunnen leven in de patiënt. Er zijn geen standaard behandelplannen en ieder geval moet specifiek bekeken worden. 

Wat verdient een logopedist aan salaris?

Een logopedist heeft een maandsalaris van 1.700 tot 3.500 euro per maand. Een starter ontvangt een startsalaris van ongeveer 1.700 euro en een logopedist met veel ervaring verdient ongeveer 3.500 euro in de maand. Het gemiddelde salarissen van alle logopedisten bij elkaar ligt rond de 2.300 euro per maand.

Daarnaast heb je ook nog zelfstandige logopedisten met een eigen praktijk. Aan de hand van het aantal patiënten kan worden bepaald hoeveel een zelfstandige verdient. Het uurtarief is ongeveer € 27,50 per uur en dat zou betekenen dat een zelfstandige logopedist bij een werkweek van 40 uur, ongeveer een omzet heeft van € 4.400, – per week.

Welke opleiding moet je volgen om logopedist te worden?

Om logopedist te kunnen worden, dien je de HBO opleiding tot Logopedie te volgen. Deze duurt 4 jaar en een BIG registratie is verplicht. Voordat je kunt slagen, dien je een aantal tests te ondergaan zoals een stem- en articulatie test.

Na de opleiding kun je jezelf verder ontwikkelen als logopediewetenschapper, orthopedagogiek op communicatiewetenschapper. Daarnaast kun je afdelingshoofd worden in een zorginstelling. 

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als logopedist heb je een prima salaris, maar je hebt wel veel ervaring nodig om zover te komen. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen in de zorg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *