Wat verdient een Chirurg?

Als chirurg help je patiënten van verschillende leeftijden en met verschillende problemen. Ongeveer de helft van de tijd doe je dat in de operatiekamer.

Je hebt een zeer belangrijke taak: soms is jouw werk namelijk van levensbelang! Nu is het vak van chirurg erg breed: je kunt iemands hart opereren, maar je hebt ook kaakchirurgen (dat is nogal een verschil).

Maar duidelijk is dat je een grote verantwoordelijkheid hebt omdat je bezig bent met het menselijk lichaam. 

Wat is een chirurg?

De meeste chirurgen werken in een ziekenhuis, bijvoorbeeld in een algemeen, academisch of specialistisch ziekenhuis. Je werkt dan vaak in de operatiekamer, op de polikliniek of in de operatiekamer.

Ook kun je ingezet worden in de traumahelikopter. Ook werken sommige chirurgen in een privékliniek. Het werk kan nogal verschillen, want je hebt allerlei specialisaties.

De meesten chirurgen werken in loondienst, maar sommigen werken zelfstandig. Denk aan chirurgen die borstvergrotingen uitvoeren. Een chirurg behandelt verwondingen, infecties en tumoren door het uitvoeren van operaties.

Er zijn talloze chirurgische ingrepen, technieken en specialisaties, zoals als orthopedie, hartchirurgie, plastische chirurgie, neurochirurgie en cardiothoracale chirurgie.

Hoe word je chirurg?

Om chirurg te worden, moet je de sowieso de zware opleiding Geneeskunde volgen. Die duurt maar liefst zes jaar, dus hopelijk ben jij een studiebol!

Drie jaar volg je een bachelor en drie jaar volg je een master. Na deze studie, ben je basisarts. Hierna kun je jezelf gaan specialiseren voor een opleiding tot chirurg. Let op: die specialisatie duur zes jaar! Je wordt heel breed opgeleid: je leert werken in alle hoofdstromen van de chirurgie.

Dit zijn maag-darm chirurgie, traumatologie, kankerchirurgie en vaatchirurgie. Na deze zes jaar kun je je gaan specialiseren in een van deze vier onderdelen en deze vervolgopleiding duurt nog eens twee jaar. In een ziekenhuis zal je vaak operaties moeten uitvoeren.

Als je chirurg wilt worden, moet je een goede motoriek hebben en heel precies kunnen werken. 

Wat verdient een chirurg aan salaris en inkomen?

Tijdens je opleiding verdien je al salaris. Gelukkig joh! Anders wordt het heel moeilijk om rond te komen tijdens die lange opleiding! Bij één jaar ervaring kun je al rekenen op zeker 2800 euro per maand, bij zeven jaar ervaring is dat zeker 3500 euro per maand.

De verschillen in het vak van chirurg zijn heel groot. Werk je 45 uur per week in een ziekenhuis, dan verdien je tussen de 5800 en 10.800 euro per maand. Met bonussen vanwege je werktijden in de nachten en weekenden kan dit bedrag oplopen.

NiveauMaandsalaris
Starter€ 2.800,-
Medior€ 3.500,-
Senior€ 6.500,-

Salaris zelfstandige chirurg

Werk je als zelfstandige chirurg?, dan kan je tot wel 20.000 euro per maand verdienen. Er zijn veel specialistische chirurgen die heel erg goed verdienen.

Denk aan de hersen- of plastisch chirurg. Het lijkt me best logisch dat chirurgen veel geld verdienen: ze zijn vaak verantwoordelijk voor onze gezondheid, sommigen redden zelfs lezen.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als chirurg heb je een uitstekend salaris, maar je hebt wel een lange opleiding en veel ervaring nodig om zover te komen. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen in de zorg: