Wat verdient een Chirurg?

Wat verdient een chirurg aan salaris

Als chirurg help je patiënten van verschillende leeftijden en met verschillende problemen. Ongeveer de helft van de tijd doe je dat in de operatiekamer.

Je hebt een zeer belangrijke taak: soms is jouw werk namelijk van levensbelang! Nu is het vak van chirurg erg breed: je kunt iemands hart opereren, maar je hebt ook kaakchirurgen (dat is nogal een verschil).

Maar duidelijk is dat je een grote verantwoordelijkheid hebt omdat je bezig bent met het menselijk lichaam. 

Inhoudsopgave “Wat verdient een Chirurg?”:

Wat is een chirurg?

De meeste chirurgen werken in een ziekenhuis, bijvoorbeeld in een algemeen, academisch of specialistisch ziekenhuis. Je werkt dan vaak in de operatiekamer, op de polikliniek of in de operatiekamer.

Ook kun je ingezet worden in de traumahelikopter. Ook werken sommige chirurgen in een privékliniek. Het werk kan nogal verschillen, want je hebt allerlei specialisaties.

De meesten chirurgen werken in loondienst, maar sommigen werken zelfstandig. Denk aan chirurgen die borstvergrotingen uitvoeren. Een chirurg behandelt verwondingen, infecties en tumoren door het uitvoeren van operaties.

Er zijn talloze chirurgische ingrepen, technieken en specialisaties, zoals als orthopedie, hartchirurgie, plastische chirurgie, neurochirurgie en cardiothoracale chirurgie.

Hoe word je chirurg?

Om chirurg te worden, moet je de sowieso de zware opleiding Geneeskunde volgen. Die duurt maar liefst zes jaar, dus hopelijk ben jij een studiebol!

Drie jaar volg je een bachelor en drie jaar volg je een master. Na deze studie, ben je basisarts. Hierna kun je jezelf gaan specialiseren voor een opleiding tot chirurg. Let op: die specialisatie duur zes jaar! Je wordt heel breed opgeleid: je leert werken in alle hoofdstromen van de chirurgie.

Dit zijn maag-darm chirurgie, traumatologie, kankerchirurgie en vaatchirurgie. Na deze zes jaar kun je je gaan specialiseren in een van deze vier onderdelen en deze vervolgopleiding duurt nog eens twee jaar. In een ziekenhuis zal je vaak operaties moeten uitvoeren.

Als je chirurg wilt worden, moet je een goede motoriek hebben en heel precies kunnen werken. 

Wat verdient een chirurg?

Tijdens je opleiding verdien je al salaris. Gelukkig joh! Anders wordt het heel moeilijk om rond te komen tijdens die lange opleiding! Bij een jaar ervaring kun je al rekenen op zeker 2800 euro per jaar, bij zeven jaar ervaring is dat zeker 3500 euro.

De verschillen in het vak van chirurg zijn heel groot. Werk je 45 uur per week in een ziekenhuis, dan verdien je tussen de 5800 en 10.800 euro per maand. Met bonussen vanwege je werktijden in de nachten en weekenden kan dit bedrag oplopen.

Maar werk je zelfstandig, dan kan je misschien wel 20.000 euro per maand verdienen! Er zijn veel specialistische chirurgen die heel erg goed verdienen.

Denk aan de hersen- of plastisch chirurg. Het lijkt me best logisch dat chirurgen veel geld verdienen: ze zijn vaak verantwoordelijk voor onze gezondheid, sommigen redden zelfs lezen!

 

Bezoek eens de pagina van de Affilate Marketing Revolutie. Hierin leer je precies hoe je op het internet zo’n 250 euro per dag kunt verdienen!

Ik wil meer informatie