Wat verdient een Anesthesist?

Vraag jij jezelf af wat een anesthesist verdient? Dan ben je op de juiste pagina beland. Mensen die wel eens een operatie hebben ondergaan, zijn in aanraking gekomen met de anesthesist (medewerker). Hij of zij stelt vragen over je gezondheid en noteert eventuele afwijkingen, allergieën en/of wensen van de patiënt. 

Mijn buurman is anesthesist en op een buurtfeest hadden we het over zijn beroep. Ik heb nooit geweten dat er zoveel bij een operatie komt kijken. Dat heeft mij doen inspireren om uit te zoeken wat dit beroep precies inhoudt. Hierbij heb ik alle informatie via het internet verzameld en heb ze hieronder gebundeld in antwoorden op vragen die bij me naar boven kwamen. Heb je zelf nog vragen, aarzel dan niet om ze onderaan in het artikel te stellen.

Wat is een anesthesist?

Een anesthesist is iemand die een patiënt onder narcose brengt of een verdoving geeft alvorens deze wordt geopereerd of een pijnlijke behandeling moet ondergaan. Verder bewaakt hij of zij de lichaamsfuncties ter ondersteuning van een arts of chirurg tijdens operaties.

De anesthesist is verantwoordelijk voor de juiste verdoving bij een patiënt en dat deze weer volledig ontwaakt na de operatie. Daarnaast is hij of zij verantwoordelijk voor de juiste apparatuur en het functioneren daarvan.  

Hoeveel verdient een anesthesist aan salaris?

Een beginnend anesthesist ontvangt een salaris van € 5.900, – per maand. Een ervaren anesthesist kan tot wel € 11.000, – per maand ontvangen. Naast de hoge salarissen heeft men ook nog recht op 8% vakantiegeld en verschillende toeslagen zoals onder andere een onregelmatigheidstoeslag. 

Welke opleiding moet ik volgen?

Om anesthesist te kunnen worden dien je de opleiding tot ‘Geneeskunde’ te volgen. Na deze opleiding, kun je jezelf verder ontwikkelen tot Anesthesist. Deze opleiding duurt ook nog eens 5 jaar. Na in totaal 11 leerjaren ben je klaar om dit beroep uit te kunnen oefenen.

Om je kennis op peil te houden, dien je jezelf regelmatig bij te scholen. Er worden steeds nieuwe behandelmethodes ontwikkeld en deze moet je jezelf eigen maken. Ook dien je de gevolgen van deze methodes te kennen, zodat je een patiënt niet in gevaar kunt brengen.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als Anesthesist heb je een prima salaris, maar je hebt wel een opleiding nodig van meer dan 10 jaar om zover te komen. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen in de zorg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *