Wat verdient een Verzorgende IG?

Veel mensen vragen zich af wat een verzorgende IG verdient. Het zijn hele vriendelijke en behulpzame mensen die zorgbehoevenden helpen met de dagelijkse dingen. Veel mensen hebben ontzettend veel steun aan een verzorgende en zien hen graag verschijnen.

In dit artikel vertellen we je wat meer over dit beroep. We gaan het uitgebreid hebben over de taken, het salaris, opleidingen en vacatures voor een verzorgende IG. 

Wat is een verzorgende IG?

Een verzorgende IG bied ondersteuning aan hulpbehoevenden in verzorgingstehuizen of in de thuiszorg. Patiënten zijn vaak ouderen, chronisch zieken of gehandicapten die hulp aan huis nodig hebben. 

Binnen dit beroep heb je diverse stromingen met daarbij ook de benodigde verantwoordelijkheden. De verschillende functies zijn:

  • Verzorgende C, helpt o.a. mee in huishoudelijke taken.
  • Verzorgende D, richt zich meer op verzorgende taken.
  • Wijkziekenverzorgende, enkel verpleegkundige taken zoals voedings- en zorgadviezen.

Verzorgende IG salaris en inkomen

Een verzorgende IG krijgt een maandsalaris tussen de € 1.550 en € 2.500 per maand. De hoeveelheid loon is afhankelijk van je functie, werkgever en onder welke CAO je werkzaam bent. Naast het basisloon heeft een verzorgende ook recht op secundaire arbeidsvoorwaarden als vakantietoeslag, eindejaarsuitkering en onregelmatigheidstoeslag.

Verzorgende IG opleiding

Om dit beroep te kunnen uitoefenen, dien je een Verzorgende opleiding te volgen op het MBO. Deze niveau 3 opleiding duurt 3 jaar en is praktisch gericht. Binnen deze opleiding kun je diverse stromingen volgen.

Wanneer je klaar bent met studeren kun je vaak direct aan de slag. Of je kunt er voor kiezen om verder te gaan studeren als verpleegkundige. Dan heb je een vaste werkplek (vaak in het ziekenhuis) en geniet je van een hoger maandelijks salaris.

Verzorgende IG vacatures

Ben je op zoek naar een verzorgende IG vacature? Dan hoef je vaak niet ver te zoeken. Op veel plekken is men op zoek naar een goede arbeidskracht die mensen helpt en ondersteuning biedt. Ga op zoek bij de bekende websites en je vindt binnen no-time een geschikte baan voor je.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als verzorgende IG heb je een redelijk salaris, maar je hebt wel wat meer ervaring nodig om dat salaris te krijgen. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen in de zorg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *