Wat verdient een Metselaar?

Verschillende mensen vragen zich af wat een metselaar verdient per maand. En dat is ook niet zo gek, want de metselaar zorgt ervoor dat jouw huis, schuur, kantoor of ander pand op een goede manier gebouwd wordt.

Hij of zij zorgt er voor dat de stenen op een goede manier op elkaar gemetseld en gevoegd worden. Voordat hij of zij kan gaan metselen, dient er een goede voorbereiding vooraf gedaan worden. Er moet rekening gehouden worden met de tijdsplanning, de omvang van het project en hoeveel stenen + mortel er nodig zijn om dit te kunnen bewerkstelligen. Vaak wordt een metselaar aangestuurd door een uitvoerder of projectleider.

Dit heeft mij doen inspireren om te onderzoeken wat dit beroep inhoudt en of je er ook een leuk salaris mee kunt verdienen. Ik geef antwoord op vragen die bij me naar boven kwamen en heb het antwoord hieronder geformuleerd. Heb je zelf nog vragen, aarzel dan niet om ze hieronder te stellen.

Wat verdient een metselaar?

Een metselaar in loondienst ontvangt een salaris van ongeveer 1.700 – 2.400 euro per bruto per maand. Dit salaris hangt af van de organisatie waar je voor werkzaam bent en is leeftijd- en ervarings gebonden. 

Naast een salaris ontvang je vaak ook nog een pensioen en ben je overgeleverd aan de CAO voor de bouwnijverheid. Iemand die dit beroep uitoefent is vaak “snel oud” en kan vaak vroeger stoppen met werken.

Hoe wordt je metselaar?

Om metselaar te kunnen worden dien je een MBO niveau 2 opleiding tot “Metselaar” te volgen. Hier leer je hoe dit beroep in elkaar steekt en wat je moet doen om dit beroep te kunnen uitoefenen. Je hebt eerst een aantal jaren theorie en kunt daarna aan de slag op de werkplaats. Je volgt dan je opleiding op school en doet ervaring op in de bouw.

Als je de opleiding hebt afgerond kun je er voor kiezen om door te leren tot niveau 3 op het MBO. Je kunt hiermee op meerdere manieren metselen en leert ook andere werkzaamheden uitvoeren.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Een metselaar heeft een redelijk inkomen, maar vindt je dit nog niet voldoende? Ben jij het ook beu om 40 uur per week te werken en het gevoel te hebben dat je wordt geleefd? Het zou toch makkelijker moeten zijn om geld te kunnen verdienen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het salaris en inkomen van andere beroepen in de bouw:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *