Wat verdient een kraanmachinist?

wat verdient een kraanmachinist aan salaris

Veel mensen vragen zich af wat een kraanmachinist verdient. Het is een beroep waarbij je een geweldig uitzicht hebt, maar geen last moet hebben van hoogtevrees. Toen ik op een feestje sprak met iemand die kraanmachinist was, vroeg ik hem alles met betrekking tot dit beroep. Hij zag dat ik geïnteresseerd was en hij vertelde me er alles over. 

Dat heeft mij doen inspireren om eens goed uit te zoeken wat dit beroep inhoudt. Ik geef in dit artikel antwoord op vragen die bij me naar boven kwamen en deze kun je hieronder lezen. Heb je zelf nog vragen, aarzel dan niet om ze hieronder in het commentaar gedeelte te stellen.

Wat doet een kraanmachinist?

Een kraanmachinist werkt in een bouwkraan en tilt grote objecten op om deze te verplaatsen of ergens aan te bevestigen. Samen met andere bouwvakkers zijn ze werkzaam op een bouwlocatie om het project van de architect gestalte te geven. 

Als kraanmachinist is het belangrijk dat je een goede ruimtelijke ordening hebt en kunt communiceren met hand- en armsignalen. Je dient zelf het onderhoud te doen aan de kraan en veel technische kennis hebben over de machine waar je mee werkt.

Hoeveel verdient een kraanmachinist aan salaris?

Een kraanmachinist heeft een salaris van 2.100 – 2.400 euro bruto per maand. De hoogte van het salaris is afhankelijk van de ervaring en leeftijd die je hebt. Ook kan de hoogte van het salaris afhangen van het project waar je aan werkt.

Naast de primaire arbeidsvoorwaarden, bouwt een kraanmachinist vaak een pensioen op en heeft het vaak te maken met de voordelen van de Bouwsector CAO. Ook kan het voorkomen dat een kraanmachinist op onregelmatige tijden werkt. Hier krijgt men een extra toeslag voor.

Welke opleiding of papieren heb je nodig?

Om kraanmachinist te worden dien je de MBO opleiding tot mobiele kraan of autokraan machinist gevolgd te hebben. Na deze opleiding ben je in staat om deze machine te bestuderen. Ook is het hebben van een groot rijbewijs en een hijsbewijs een pre om dit beroep te kunnen uitoefenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *