Wat verdient een Professor?

Veel mensen vragen zich af wat een professor verdient aan salaris. En dat is ook niet zo gek, want een professor is het hoogst haalbare graad dat je kunt hebben als geleerde. Een oom van mij is professor aan de Universiteit van Tilburg en vertelt in zijn colleges van alles over het vak neuromarketing. 

Wanneer hij op verjaardagen aanwezig is, spreek ik vaak met hem over zijn vak en vind ik het altijd interessant om te zien hoe hij tegen dingen aankijkt. Hij belicht altijd kanten van het verhaal waar anderen niet of nauwelijks over nadenken. 

Dat heeft mij doen inspireren om eens te onderzoeken wat zijn vak nou precies inhoudt en hoeveel geld daarmee verdient kan worden. Ik geef antwoord op vragen die bij me naar boven kwamen en deze zijn hieronder te vinden. Heb je zelf nog vragen omtrent dit beroep? Aarzel dan niet om ze in het commentaar gedeelte hieronder te stellen.

Wat is een professor?

Een professor is iemand die leraar is aan een universiteit. Hij of zij doceert studenten die aan de universiteit studeren en doet wetenschappelijk onderzoek binnen zijn of haar vakgebied. 

Een professor moet colleges goed voorbereiden en de lesstof volledig begrijpen en kunnen onderwijzen. Dit gaat vaak gepaard met een presentatie in powerpoint of andere presentatiemogelijkheden. Daarnaast worden eventuele papers nagekeken en dient thuis ook nog verder te werken. Niet zomaar een 9 tot 5 baan dus. 

Wat verdient een professor aan salaris?

Een professor verdient tussen de 4.000 en 6.000 euro per maand aan salaris. Het bedrag is afhankelijk van het aantal uren dat iemand maakt en op welke universiteit les gegeven wordt. 

Ook zijn de intensiteit van de lessen een factor die bepaald hoeveel een hoogleraar uiteindelijk op zijn bankrekening gestort krijgt. Het geven van een college is namelijk intensiever dan het begeleiden van werkgroepen.

Naast de primaire arbeidsvoorwaarden, geniet een professor ook van goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Zoals een goed pensioen, onderzoeksfinancieringen en een aantal toeslagen.

Wil jij ze nog makkelijker verdienen?

Als professor heb je een riant salaris, maar je hebt wel een lange opleiding en veel ervaring nodig om zover te komen. Dat moet ook makkelijker kunnen…

Ontdek Hoe Jacko 7.500 euro p/m Verdient via het Internet

geld verdienen via internet met affiliate marketing

✅ Hij geeft je HONDERDEN TIPS om rijk te worden via het internet

✅ De GEHEIMEN van internet miljonairs onthuld

✅ Hoe je 250 EURO PER DAG (!) kunt verdienen met je eigen website

PASSIEF INKOMEN van Honderden euro’s met 2 UUR PER WEEK

Al 1.978 mensen gingen je voor en verdienen bij elkaar miljoenen euro’s per maand dankzij deze cursus.

Hier vindt je het inkomen en het salaris van andere beroepen in het Onderwijs:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *